måndag 23 februari 2009

Vermont, Detox och magsjuka

Äntligen måndag! Jag menar äntligen hemma! För vem gillar måndagar? Igår kväll kom vi således hem från vår minisemester i Okemo, Vermont. Det blev 4 dagars skidåkning och för min del räcker det GOTT OCH VÄL! Maken hade kunnat åkt for ever, verkade det som.

Jag tänker inte utge mig för att vara någon meteorolog eller skidexpert och säga "väderförhållandena var suveräna med sydostlig vind blablabla". Men jag kan säga att det var BLÅSIGT andra dagen. Här behövdes inga kirurgiska ingrepp för ansiktslyft utan skinnet drogs bakåt när vi åkte liften och jag var riktigt släääääääät i ansiktet. Nåja vi inhandlade lite mer skydd, vilket Minstingen tyckte var coolt och ville så gärna visa upp sin luva och skrämmas!


UUUHH, vad rädda vi blir!
Maken och Minstingen i sina nya ansiktsskydd.

Stilstudie av tonårstjejen på snowboard för första gången!

Tredje dagen var suverän! Sol och ett par minusgrader. Men vad sjutton, nu låter jag som värsta experten. Men det VAR fint! Vi kom i alla fall iväg tidigt på morgonen och jag höll faktiskt ut ända tills liftarna stängdes. After ski hägrade såklart och där kunde jag koppla av utan att tänka på "Tyngden på dalskidan, älskling". Nu satt tyngden fint i baken där jag hade satt mig bekvämt för att lyssna på lite skräning musik och avnjuta en öl. How nice var inte det? På kvällen orkade ingen av oss gå ut utan det blev pizza "hemma" och den smakade såååå gott. Flickorna kunde sedan koppla av i sängen, mätta och belåtna och Maken jag kunde smutta på lite vin.

BEVIS!!!!!! Jag hade skidor på mig!

Minstingen är SUVERÄN och åkte med
Maken i alla svåra backar.
Finsk sisu?


Maken så glad så glad. Skidorna är ju på ;)
Tonårsdottern tyckte dock att han kunde ha tagit en annan
huvudbonad. Den här såg ju ut som om han hade
en extra hjärna som stack upp!

Då var den semestern över och nu ska det detoxas några dagar. Kroppen behöver en liten rensning och det brukar gå bra. Det är bara en sak. JAG FÅR INTE DRICKA KAFFE när jag detoxar. Så kom inte förbi Simsbury. Jag har abstinens redan nu. AAAAAAAAAAAAAAHH, save me, save me. Makens kommentar brukar vara "Vad ska det vara bra för", dvs not so supporting. Suck jag får fortsätta med mitt green tea .

Inte nog med att jag är liiiite kinkig, så blev Minstingen sjuk på vägen hem. MAGSJUK! Finns det något värre än spyor? Det kommer liksom utan förvarning och det står ut som en fontän ibland när hon spyr. Okej okej jag ska bespara er detaljerna.

Ha en fin måndag!

7 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å ni verkar ha haft en helt underbar vermont-trip!!!!! Men fy vad trist med magsjuka! Hoppas verkligen att hon snart mår bättre iilla tjejen!!!
Härliga bilder iallafall! Och oj vad jag blir skidsugen....
kram!

Taina sa...

Saltis:
Trippen var great och Maken vill beställa en till trip dit om ca 3 veckor. Bara över en helg. Det tar ju bara 2h 20min att köra dit. Vi bodde riktigt bra på Best Western Motel och tog faktiskt bussen fram och tillbaka varje dag. Då slapp vi krångla med bilen. Magsjukan är ju inte så kul. Nu har hon beställt lite nudelsoppa till lunch så hoppas det är ett steg åt rätt riktning ;)
Kram!

anna of sweden sa...

Haha, härligt om man får känna sig slät och snygg i liften en stund. :)

Skönt att höra att hon är på bättringsvägen, den lilla sjuklingen.

Taina sa...

Anna:
Det värsta kommer ju när liften stannar ;)

Inget mer torka upp efter Minstingen, puh!

Helena sa...

Kul att läsa om skidäventyren, men mindre roligt att höra att ni åkt på magsuka. Ryser i hela kroppen och tänker på vår hemska vecka för ett tag sedan...
Sköt om dig!
//Helena

Taina sa...

Helena:
Jag läste tidigare om er eländiga vecka. Än så länge är det bara en som drabbats och tyvärr är det den minsta som tål minst. Stackaren :(
Kram

Mz.olsson sa...

Såg ämnet "detox" och hajade genast till. Det är nämligen vad jag håller på med den här veckan! Bara en dag kvar. De två senaste dagarna har jag varit sååå sugen på en rejäl hamburgare!! Men det känns så bra att göra det här nån gång emellanåt. Hur ser din detox ut?? Nyfiken på olika varianter...