torsdag 19 februari 2009

Här är vi nu, Okemo Mountain!

Vi kom iväg vid åtta imorse och det var ju superbra, med tanke på att vi har en tonåring hemma. Alla rusade runt som yra höns, förutom Maken, som var en yr tupp då, och dubbelcheckade att allt var med. Jag är förvånad över att vi kom ihåg att köra iväg hunden till hunddagis med tanke på all virrvarr i huset. Innan jag stängde ytterdörren ropade tonåringen: "Mamma har du tagit med dig hårsprayen?" Hårspray? Vem fan behöver hårspray i backen? Någon ny teknik för valla...vänta nu slalomskidor vallas väl inte? Plötsligt så springer jag uppför trapporna till sovrummet för att hämta hårsprayen, orkar inte ens fundera på vad den ska göra för nytta. Limma fast mössan i håret kanske. Bilen var redan smockfull med prylar så en hårspray hit eller dit kunde väl inte göra någon större skillnad. Minstingen ville ha både filt och gosedjur med och så fick det bli.Resan går ju såååå mycket bättre med dessa gosedjursvänner och en skön filt!
Vi hade inte kommit långt förrän tonårstjejen tagit igen den överraskning jag fick imorse. Hon sooooooooov, så sött!
En tonårsbrud vid åttatiden på morgonen.

Vi kommer fram strax efter 10 till Ludlow och åker först till ski shop för att hyra skidor åt mig. Väl där inne kommer Minstingen på att hennes pjäxor är för små så det får bli ett par nya.


Utprovning av nya pjäxor
Förhållandena i backen är okej. "Experten" har uttalat. HAHAHA! Jag kan inte speciellt mycket om skidåkning, men jag kom UPP med liften och NER för backen med skidor och det är väl det som är meningen med det hela.
En vy från liften


Passade på att fota tonårstjejen uppe i liften.
Tonårstjejen fick liksom vara lite av en assistent när jag skulle sätta mig i liften, för att inte tala om när jag skulle av fanskapet utan att få hela jävla sitsen i skallen. Kliv ur mamma, kliv ur!!!
Eftersom jag inte är någon stor skidåkerska så bryr jag mig inte så mycket om mode i backen. Det gäller väl att vara praktisk. Ända tills jag fick se Minstingen komma med storebrors hjälm från 1984 och en gammal overall! Hahahaha, hon såg för kul ut jämfört med barn som har den senaste outfiten. Men en sak är säker. Hon är suverän i backarna och åker redan i sk värstingbackar!

Här är vår Minsting.

Imorgon ska tonårstjejen prova på snowboard. Jag ska väl hasa mig ner sakta men säkert ;)

4 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Låter som ni har det jättebra! Och att du tar det som du vil i bakarna eller?? ;-)
Hur gammal var din minsting när hon lärde sig åka skidor???? Gissar att ju yngre man är desto lättare är det att lära sig.
Kram!

Taina sa...

Saltis:
Ja vi har det så bra. Snart ska jag väcka resten av familjen så vi kommer ut i tid. Minstingen var 3 år när hon började och jag hänger inte med henne längre. Maken berättade igår att hon hade till och med hade åkt i moguls!
Kram!

Peter sa...

Kul! Den där hjälmen är ju bara helt rätt. Vår minsting hade en gammal klarröd Jofa hockeyhjälm på huvudet när vi åkte i backarna härförleden. Allt handlar om att göra intryck, you know... Ha det skönt uppe i berget! Och säg tilll dottern att ta det försiktigt med snowboarden, min äldste lyckades bryta handleden när han provade på för första gången. Det tog ganska exakt 30 sekunder. Sedan dess har han hållt sig till skidorna. /Peter

Taina sa...

Peter:
Ojdå, det lät ju inget roligt att bryta handleden. Det gick ganska bra för dottern med snow boarden. Hon åkte i fyra timmar och klagade på "ont i rumpan" efteråt!
Minstingen fick faktiskt en kommentar idag "Oh I like your outfit" och det betydde säkert "Vad annorlunda du ser ut då". Vi ska ha det så skönt i två dagar till!