måndag 11 maj 2009

Mother´s Day


En nöjd Mor

Vilken morsdag, eller morsDAGAR ska jag nog säga! Min underbara familj uppvaktade mig både i lördags och i söndags. Här i Amerikat är Mother´s Day stort och det är ju jag tacksam för. Såklart! Sonen i Sverige hängde med han också, via Facebook. Tack Sonen.

På lördagen bjöds det på middag i Hartford på City Steam Brewer Café, som är ett supertrevligt ställe för hela familjen. Inte för fancy och en Kid´s menu med tillhörande ritpapper och kritor för Minstingen. Mycket uppskattat. Denna kväll ville hon klä upp sig ordentligt och hon fick välja själv och till slut klistrade hon även fast en rosett i håret (typ paketrosetter). Så här söt var man då:

En som ville vara prinsessa för kvällen

 Efter middagen tog vi en härlig promenad i Hartfords fina park, Bushnell.

Kom igen nu då och LEK lite!


Gör som vi vuxna!

De minsta behöver aldrig övertalas

Kolla vad roligt det är!

Okeeeeeeeeej då!

Mina flickor

Bushnell Park

Söndagmorgon vaknar jag med kaffe på sängen och presenter. Minstingen hade givetvis gjort fina presenter både i skolan och på dagis. Tonårsdottern hade mixtrat ihop ett superfint kort och skrivit en vacker dikt. Tårarna rann. Jag kanske är en schysst mamma i alla fall. Sedan kom The Gift of the Day. En ny laptop (vit MacBook)!!!!!! Den gamla höll verkligen på att säcka ihop och jag hade bestämt mig för att köpa en ny till hösten, men så säger min gullige Make " Du gillar ju att sitta och blogga och då är det väl kul att ha en som går liiite snabbare".

Vänta nu. Betyder det att han tycker att jag sitter för långa stunder?

Be happy, Taina. Be happy.

18 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Vilken perfekt Mors dag/helg! Och vilken present!

Saltistjejen sa...

Wow! taina vad du blev firad!!! harligt! Och vilken superpresent!!!!!!! En laptop! Mmmmm!
Vad sot hon var Minstingen i sin klanning och pappersrosett i haret! Supergullig. Och ni verkar ha haft riktigt roligt i parken! :-) Skont att se att man itne blir for gammal for att leka! :-)
Hoppas ni far en riktigt bra vecka nu ocksa!
kramar!!!

mammigranten sa...

Verkar som om gårdagen var härlig även för dig!
Svarar både här och hos mig.

Tack för tipset om stamples!

Det är tänkt att vi ska stanna i minst 3, men troligen 4 år om allt går bra med nästa visum. Men kontraktet är på 3 år med ev förlängning.
Jo dagarna blir ju segare när man inte umgås med någon och inte har så mycket mer att se fram emot än att ens make ska komma hem.
Mycket datortid blir det ju för att hålla kontakten med de där hemma.
Har fått förfrågan om att gå med i en Mother´s club, med hemmamammor i området, så det låter väl troligt om det känns ok med de som är med där, trist om man inte känner att det stämmer med någon.
Annars så finns det ju hemmafruar på gatan här som umgicks med de som äger huset, men de är ju äldre iof...
Så något ska väl hända ivf, hoppas jag.
Tränar blir det ju än så länge att jag gör hemma, pga tidsbrist utan barn. Sen är jag väl ingen gruppträningsmännsiska, om det inte gäller lagidrott vill säga, men förhoppningen är ju att få in Noah på simskola och Wilda på typ lek&plask liknande, kommer inte på vad de kallar det här, och då lär man väl träffa fler med barn i samma ålder.
Kram

Annika sa...

Härligt!
Visst ska man fira Mors Dag. DET tycker jag också!!!
Vilken otroligt FIN present du fick!! WOW!!
Gillar!!!
Och du, vad ni är LIKA du och dina flickor! Snacka om att det inte går att missta sig på vem som är deras mamma.
SÅ söta!!!
Ja, det är ni alla TRE!!!
Stor KRAM!!!

Camilla sa...

Vilken härlig helg du haft, firad i 2 dagar! Hoppas att du får en repris när det gäller den svenska versionen:)
Ha det gott

Taina sa...

Anna, Fair & True:
En perfekt helg och jag är mer än nöjd med presenten!!!
Kram

Saltis:
Superduper present, som Minstingen säger! Ja, du har ju träffat henne. Hon får sin vilja fram på ett eller annat sätt så pappersrosetten fick sitta kvar. Hahahaha. Vi hade det riktigt mysigt och "gubben" Olsson han kan han :)
Kramen!!

Mammigarnten:
Ja jag firades verkligen och mycket tack vare tonårsdottern som många ggr ser till att det händer något.
När det gäller simskolor och andra aktiviteter så går jag vi vår orts hemsida och på recreation department. Där har de alla möjliga (och omöjliga) program och aktiviteter. På så sätt fick jag också nys om story times på lokalbiblioteket och träffade mammor där. Vårt gym har det så bra så där har vi "dagis" under tiden vi tränar om man inte kan ordna barnvakt hemma. Det är ett lekrum med personal som ser efter dem, typ som på IKEA. Bra va?
Vi får ordna en bloggträff i NYC, som KalasLotta föreslog förut! Det skulle ju vara kul, eller hur?
Kram

Annika:
Tackar, tackar!
Presenten är HIMLA bra! Nu har jag ett amerikanskt tangentbord men svensk inställning så nu gäller det att komma ihåg var ö, ä och å ligger samt vissa tecken också. Men det går ganska bra. Det roligaste är dock IPhoto och NU Annika, ska det göras riktiga fotoalbum och kollage och gud vet allt. Men nu vill jag ha en ny kamera också. Lite långt till nästa morsdag, hehehe.
KRAMEN!!!

Camilla:
Sjävklart ska det firas en gång till. När är det förresten i Sverige ? Jag har ju sonen där :)
Kram

mammigranten sa...

Jo det där med barnvakt på gymmet har jag läst att det närmaste största har här också, men mina kan ju inte engelska än så det får väl vänta lite till, men till hösten kanske...

Vore jätteroligt med en bloggträff i NYC, det skulle jag gärna komma på!

alegni sa...

vilken härlig morshelg du haft, taina!
presenten av maken var ju extra häftig. en sådan skulle man inte tacka nej till...
här är det slut med hemgjorda kort, men det får man väl ta. sönerna har annars inte heller varit värst pyssliga av sig, om sanningen ska fram ;)

angående våra bäddavdelningar så är de nog allt annat än trevliga. i svärmors rum är de fem personer. tre av dem är dementa o pratar ut i luften dygnet runt. svärmor o en annan dam som inte längre talar ngt själv är klara i knoppen o ska ligga o lyssna på eländet. jag förstår inte varför inte alla dementa kan placeras i ett rum o de som är klara i huvudet i ett annat. de som är någorlunda friska blir ju bara värre av att ligga i en sådan miljö...
maken o jag har fullt upp på kvällarna nu med att åka till diverse vårdenheter o hälsa på våra mammor - han till "bädden" o jag till sjukhuset. vilken vår :(
kram

Amy sa...

Vilken underbar Mors dag du verkar haft! Och vilka söta tjejer! =)

Behövde inte Dino ha tratt alls??? Till oss sa vetten att det var ABSOLUT slickförbud och att tratten ska vara på tills vi tar bort stygnen, den 22/5. Vi tar av den ibland, när vi har full koll och kan stoppa honom från att slicka.
Här blir det ingen övernattning, så fort de har vaknat och mår bra får de åka hem.

Kram =)

Taina sa...

Mammigranten:
Jag kanske var lite tuff mot vår lilla tjej. Hon kunde inte heller engelska, men jag hade inte, och inte hon heller, emot att leka i olika lekrum. Nu är hon väldigt kavat och barn pratar gärna kroppsspråk när det kommer till kritan.
Vi måste verkligen planera en bloggträff i NYC. Åker du till i Sverige i sommar?
Kramen!

Ingela:
Hemgjorda kort är verkligen mysigt att få. Flickor kanske pysslar mer med sånt. Min son är i och för sig en duktig konstnär och slängde gärna ihop kort åt mig, han också.

Det där med bäddavdelning kanske inte lät så kul i alla fall. De skulle verkligen behöva dela upp dem. Men det är väl en ekonomisk fråga som allt annat kan jag tänka mig!
Ha det så bra nu med era besök. Det är tuffty.
Kram!

Taina sa...

Amy:
Det VAR verkligen en härlig morsdag!

De behöver inte ha tratt om de kan låta bli och återbesök har vi nu på torsdag, två veckor efter ingreppet. Dessutom är detta stygn som inte behöver plockas bort. Såret ser jättefint ut. Hoppas det ordnar till sig för er vovve.
Kramen!

Millan sa...

Vilket harligt firande och vilken fin present!! Ja bade dikten fran dottern och laptopen :-). Jag sitter ocksa vid en vit macbook... och ja, min haller ocksa pa att sacka ihop sa jag hoppas min man ocksa ska se att vi behover en ny snart ;-)l kram

anna of sweden sa...

Oj, vilken härlig helg. Och vilken snäll make som uppmuntrar ditt bloggande! Be happy! ;)

Blir det bloggträff i NYC så kommer jag också! ;) Bara så att ni vet!

Kramelikram!

Taina sa...

Millan;
Vad kul! Ja inte att den håller på att säcka ihop men att du också har en vit MacBook. Det är ju lite knökigt så här i början men sonen sa "Du lär dig fort mamma. Ge den en vecka eller två!" Jag är redan kär. Som Annika i sin Ihpone ;)
Hur länge har du haft din nu när den är på väg att ge upp?
Kram

Anna:
Ja, jag ska verkligen vara HAPPY!
Vi ska verkligen försöka ordna något i NYC. Det är ju många som åker dit och har relativt nära. Måste börja organisera så att det verkligen blir något!
Kramelikram

anna of sweden sa...

Ja, vad kul! Till hösten tar vi en bloggträff i själva Äpplet!!!

underytanjag sa...

Glad för din skull!

Taina sa...

Anna:
Jaaa! Vi måste börja planera. Gud så spännande :D

underytanjag:
Tack snälla ;)

Marianne sa...

Toppenfamilj med andra ord! Själv har jag tröttnat på att försöka se något i den lilla skärmen till min MacBook (också vit) och har skaffat en stor skärm. Och mina drömmar handlar nu om en stor iMac : )

Kram!