tisdag 5 maj 2009

Svinigt med influensa

Börjar kunna äta lite rostat bröd. Känner mig överkörd av tåget. Eller som om jag sitter i en berg-och dalbana, ena stunden ganska ok för att i nästa stund ligga utslagen igen. Självklart har jag svininfluensan, eller en släng av den sviniga influensan. Ju mer jag ser och läser om den, så MÅSTE det ju vara så. Tror jag. Jag har INTE varit till Mexiko. Jag HAR tvättat händerna noga. Jag har INTE stått nära några främlingar. Typ rätt upp i ansiktet. Det närmaste jag kommer är att det har konstaterats ett svininfluensafall i vår lilla grannby, ca 10 km från oss. Dit brukar jag åka, för att handla eller skjutsa Tonårstjejen till ridningen. Har jag HÄSTinfluensa kanske? För jag har haft så ont i heeeeeela kroppen. Hästar är ju större än svin. Så måste det vara. Hästinfluensa.

Allt började i fredags då Minstingen, än en gång, blev sjuk. Hon spydde, hon fick feber och hon var utslagen. Därefter blev Maken dålig. Men det varade bara över natten. Måndagmorgon hade ju jag min tid hos Mirakeldoktorn för sclerotharpy. Och jag tog mig dit! Fick dra på mig ett par pappersshorts och hade tänkt fota, men orkade inte. Berättade inte om att jag kände mig dålig. Har ju varit med i lokalrevyn tidigare, så jag drog på mig världens må-bra-min. Visste att det skulle ta ca 20 min. Själva behandlingen gick bra. Lite stick här och lite stick där. Efteråt drogs en stödstrumpa på och VOILA vad sexig jag såg ut. HA! Blåmärken och en stödstrumpa som drogs upp till ljumsken. Det var lite klister längst upp och när jag skulle dra ner så AAAAAAAJ! Jäklar, jag hade ju glömt att trimma.

Efteråt körde det hela igång. Jag kunde inte röra på mig. Illamående, snurrig, ont, otaliga besök på toaletten och sedan sov jag igenom heeeeela dagen. Maken kom hem och tog hand om flickorna, matlagning, läxor och nattning. Jag visste knappt hur mycket klockan var. Som världens bakfylla! Och en rejäl boxningsmatch.

Nu har jag massor att ta igen med jobb. Och blogg! Men först ska jag ta igen mig själv lite till och hoppas på en piggare dag imorgon!

17 kommentarer:

Saltistjejen sa...

men gumman!
hoppas du snart blir frisk! inte roligt att ma sa daligt.
Krya pa dig nu!!
kram!

Mamma J sa...

Men, helt ärligt? Du kan ju ha fått den... Det låter ju faktiskt som det... Med både vanliga förkylningssymptom och dålig mage... Jag tycker 10 km låter rätt nära...

mammigranten sa...

Stackars dig, det låter inget bra.
Men kan inte hela-kroppen-onda bero på behandlingen?
Ibland kan man ju få ont överallt om de varit in och grejet på ett litet ställe...

Hoppas att det bara är något vanligt, enkelt och lättöverkomligt.

Skickar en krya-på-dig kram

underytanjag sa...

Å jag vet hur du känner dig det går grisvirus även här, kram!

Taina sa...

Saltis:
Tack snälla du! Det börjar gå åt rätt håll. Idag en rostad macka, ett par glas vatten OCH en isglass!
Kramar!

Mamma J:
Usch om det skulle vara så. Men nu är jag på väg åt rätt håll. Så vi håller tummarna :)

Mammigranten:
Tackar! Jag hade symptomen innan men det är som du säger så ibland kan små ingrepp ge konstiga biverkingar. Har sovit mycket idag och känner lite piggare.Magen är dock inte riktigt med än.
Kramen

Unerytanjag:
Jäkla virusar! De tycks ha spridit sig över hela världen. Det gäller att härda ut bara.
Kramen!

Anonym sa...

Usch usch, inte kul med influensa - oavsett om den är svinig eller hästig! Jag försökte förklara skillnaden på influensa och förkylning förra veckan för min spansklärare - vet inte om han förstod men för mig är det helt klart JÄTTESKILLNAD! Jag kanske ska ta med din beskrivning om världens bakfylla och boxningsmatch så fattar han bättre! ;-) Hemskt när man inte ens kan röra sig...
Krya på dig!!
Stor kram

Anna, Fair and True sa...

Det är säkert inte den fruktade influensan men om det nu är det så är det bättre att bara ta sig igenom det utan att gå till läkarmottagningen och smitta ner fler. Alltså, du behöver inte anmäla dig för test! Men jag tror nog mer på den där hästinfluensan! ;)

Taina sa...

petchie:
Tackar!
Det ÄR ju en jätteskillnad! Jag sitter och ligger om vartannat. Det här är så olikt mig. Blir så frustrerad av att inte kunna göra allt jag vill. Då är det bästa botemedlet att sova helt enkelt.
Kramen!

Anna, Fair and True:
Nej till läkaren går jag inte i första taget. Får nog bara ta mig igemom detta. Det ÄR nog hästinfluensan. Kanske man ska skicka ut en varning på nätet att nu är nästa influensa här! Snacka om panik!
Kramen

Emmama sa...

Stackars oss båda, jag har också fått en förkylning, blääää! Och på en tidag, som om det inte är illa nog.. ;) Kram på dig!

Mz.olsson sa...

Jag tror det är nåt annat än just den beryktade grisinfluensan... Hoppas i vilket fall som helst att du piggnar till snart!!

anna of sweden sa...

Nej men Taina, vilket elände. Tur att du hann göra snygge-behandlingen i varje fall! ;) Och du - nästa gång glömmer du inte trimningen innan. Okej!? ;)

Har tonåringen klarat sig från den elaka flunsan?

Krya-på-dig-kramelikramar!

Taina sa...

Emmama:
Usch ja och stackars oss! Det är jobbigt att ha svinindluensan. Eller hästinfluensan. Eller vad det nu är för influensa. Krya på dig kram!!!

Mz.olsson:
Det kändes som en HÄSTinfluensa! Nu är jag på bättringsvägen. Har ätit två rostade mackor, en banan och en isglass idag. Och allt har jag fått behålla.

Anna:
Nästa gång MÅSTE jag komma ihåg att trimma mig. Farbror Doktorn måste ha trtt att jag nyligen ramlat ner från ett träd. Vinterpälsen sitter kvar.
Tonårstjejen är den enda som klarat sig. Hon har ju inget att ta av så det är ju bra. Maken kunde ju ha haft ett par dagar...hehe.
Tackar för kramarna. Jag känner mig genast piggare.
Kramelikram

alegni sa...

se det så här - tur i oturen, du slapp stressa dig igenom ännu en bråd tisdag ;)
nä, skämt åsido, magsjuka är bland det värsta man kan få. hoppas du tillfrisknar - vilken djursjuka det än är du har drabbats av!
kram

Camilla sa...

Hoppas att du snart blir frisk från hästinfluensan.
Själv fick jag allt & var sjuk till och från 3 månader. Nu är det bättre som väl är.
Glöm för guds skull inte att ta ett varv med en rakhyvel nästa gång. Ajaj.
Kram

Annika sa...

ICK och FY!
Stackars dig! HOPPAS ni mår bättre nu allihopa.
Säkert är det inte svinasjukan, tror du borde haft mer i luftrören då. Men tjaa...vem vet?? Svinasjukan har ju även magsymptom.
Vidriga symptom du hade iallafall. TUR att du kunde sova åtminstone.
Stor KRYA på dig kram!!!

anna of sweden sa...

Hej hej!
Bara lilla jag som kikar in och för
att höra hur det mås idag? Allt okej?
Kramelikram!

Taina sa...

Camilla:
Usch då, 3 månader låter inte kul! Skönt att höra att du är på bättringsvägen.
Nej trimningen ska jag INTE glömma nästa gång ;)Kram

Annika:
Du vet, när alla pratar om en viss sjukdom ja då HAR man bara fått den! Haha! Idag är det mycket bättre. Äter inte så värst mycket dock. Men börjar känna sug efter mat. Faktiskt och DET är ju ett gott tecken.!
Kramen!

Anna:
Gulliga du! Jag mår mycket bättre. Har faktiskt jobbat idag och tar min förmiddagsfika just nu. Har man sina rutiner så har man ;)
Kramelikram ;)