onsdag 6 maj 2009

Bloggosfären

Snart har det gått 4 månader sedan jag skrev mitt första inlägg. Då kan jag ju fortfarande kalla mig novis inom området. Och det märks nog. Min sida är varken flashig eller modern. Men det kanske säger mycket om mig. Beundras av många bloggares vackra sidor med snygga bilder och layouter. Länkar hit och dit. Här är jag nog väldigt finsk av mig. Sorry finnar.

Vad som har hänt på de här snart 4 månderna är att jag har funnit så många nya vänner! Och jag har lärt mig massor. Är helt uppslukad av vissa bloggare och följer deras vardag. Blir ibland orolig när de inte uppdaterat sig. Men så är det ju ibland. Vi blir upptagna av andra världsliga ting.

Det hela började med att min son har, rättare sagt hade, en blogg. Den var ju kul att läsa eftersom han är kvar i Sverige och jag kunde på så sätt följa hans bravader. Nu finns det ju så mycket annat där ute i cyber så han har mera gått över till tweeter (Twitter). Fråga mig inte varför. Jag tyckte så mycket om att läsa hans blogg och se på alla tokiga bilder han lade upp. Nu har vi ju givetvis kontakt via Skype och facebook och email och telefon. Hur fasiken gjorde man förr i tiden?

Det andra som hände innan jag började med min blogg var att jag, till jul, googlade om det fanns risgryn att köpa i USA. Då råkade jag på Peters blogg, Andra Sidan, och upptäckte att det fanns andra med samma frågor som jag. Var köper man typ risgryn-till-tomtegröten. Via Peter fick jag tips om Annikas blogg och via Annika öppnade sig en helt ny värld. Vips hade jag skapat min egen blogg. Dock en enkel en, men funktionsduglig. En finsk en.

Efter ett tag märkte jag att vissa bloggare träffas IRL (den här förkortningen fattade jag inte direkt). Och DET är ju himla spännande för det har jag OCKSÅ gjort! Jag har träffat en av mina absoluta favoriter, Saltis! Minstingen och jag åkte till New York för att förnya pass och då träffade vi Saltis och hennes underbara Ella. Samt katterna förstås. Minstingen höll ju på att plåga ihjäl dem. Samtidigit som det var väldigt naturligt att träffa Saltis, eftersom jag jag har känt henne i nästan 4 månader via bloggen, så var det ändå så märkligt. På ett positivt sätt. På vägen hem så satt jag mest och log. Något nytt hade öppnat sig. Bloggosfären ÄR verkligen en ny värld, inte bara i cyberrymden utan även IRL!

Tack alla ni underbara bloggare vars vardag jag kan följa och nya saker jag lär mig samt era kommentarer på min blogg. Och även till er som inte lämnar kommentarer såklart. För det är inte ett måste. Här kommer några bilder från mitt och Minstingens besök i NYC:


Här sitter vi och myser på tåget ner till NYC med lite frukost och snack med pappa i mobilen.

Ett besök på zoo i Central Park var ett måste.

Det var inte bara de levande djuren som lockade.

Haren till höger ser ju väldigt speciell ut ;)

Times Square med ALLA dessa bilar! Och en söt tjej mitt i allt.

Titta mamma! Hon har ju glömt byxorna! That´s Broadway!

På väg till Svenska konsulatet blev man så här trött.
Så trött blev jag DÄR då. På konsulatet alltså.

Hämtning av Ella på dagis. Här skulle givetvis Minstingen hjälpa till!

Gobiten Ella!

Underbara Saltis och en något suddig Ella. Hon hoppade ju hela tiden !!

Det HÄR tyckte Minstingen om! Att få vara nära Ella och pyssla om henne.
Så som att torka runt munnen på henne för "hon dreglar ju så", enligt Minstingen.

Den här bilden har Minstingen tagit. Kolla Saltis och jag träffas. IRL!!!

När Minstingen ändå var i farten med mammas kamera passade
hon givetvis på att fota en av katterna som hoppade högt upp på hyllan!

På väg hem fick Minstingen öppna sin present som hon själv valt på
Disney Store på Fifth Avenue. Så tjejigt va?

Det blev en lång dag med många nya intryck. Och en liten tågförsening.
Samt en trött, men nöjd liten tjej.

Tack snälla Saltis för att vi fick hälsa på hemma hos dig! Så kul!

19 kommentarer:

Amy sa...

Förstår precis vad du menar! Jag har bloggat sedan januari i år, och en helt ny värld har öppnats!

P.S Jag är inte finsk, men precis lika oteknisk som du. ;)

Saltistjejen sa...

Å Taina! Det var sååå JÄTTEROLIGT att träffa både dig och minstingen!!! Hade gärna pratat några timmar till, hahaha!!!
När ska ni hämta passen? Kanske kan vi ses då med? Det vore skoj!
Oc du vad roligt att se bilder på vad ni gjorde innan vår träff. :-)
Du har också helt rätt om att en helt ny värld öppnat sig i och med bloggandet! Så roligt!
Nu måste jag tyvärr rusa, men krama din Goa Minsting från mig, katterna och Ella!!
Kraaaam!

Taina sa...

Amy:
Hahaha! Inte finsk men oteknisk! Jag skrattar åt din kommentar. Vad gäller bloggsidor så ligger inte mitt intresse i att dona med sidan. Har inte försökt speciellt mycket heller. Det finns givetvis massor av fina finska bloggsidor, so som alegni in office och life of jemaya osv. Jag var kanske liiite otydlig där. Generellt är ju finnen rakt på sak utan krusiduller...
Men vi tar varandra i handen och firar 4 månader med våra "simpla" bloggar ;)
Kramen!

Saltis:
Jag har inte fått något tillbaka från konsulatet än! Så jag vet inte. Med tanke på hur långsamma de var när jag var där så förvånar det mig inte...men jag hör av mig så snart jag vet och självklart ska vi träffas och kanske ha en lååååånglunch?
Kramen!

underytanjag sa...

Tack själv Taina jag visste inte att du också var så ny på det här. Jag känner ju precis som du, att jag fått en ny parallell tillvaro med extra vänner. Ni betyder oerhört mycket för mig eftersom ni vet mer om mig än några andra vid det här laget. Jag är helt fascinerad av det här fenomenet, att man bland totala främlingar världen runt kan hitta så rätt. Å just det, vad gjorde man förr??Kram!

thebromanders sa...

Enkelt är bra!!
Jag håller med dig - det har öppnats en helt ny värld som man inte hade en aning om existerade!! Att blogga betyder nånting helt annorlunda än vad jag trodde...
Och KUL med bloggträff förstås!! Man vet ju aldrig vad framtiden bringar!! Den som lever får se...

Mamma J sa...

Ja - visst är det härligt det här?! Jag älskar att läsa era utlandsbloggar och drömma mig bort från min vanliga svenska vardag. Men, när ni skriver om hemlängtan och smågodis-sug så ler jag lite belåtet igen! :)

Många är de som fortfarande inte fattat det fantastiska med att få ta del av valda delar av andra människors vardag. Jag som är en av naturen rätt nyfiken människa - tycker det ger mig massor att få höra vad andra tycker, gör och inte gör... Så, tack för att du också finns - här för mig att läsa.

Som du märker - kommer jag tillbaka. Igen och igen. Helt utan att du har vare sig flashigt eller något annat. (Det har inte jag heller, så... Haha!)

alegni sa...

ni ser ut att ha haft en kul men uttröttande dag!
visst är det fantastiskt med internet? jag har fått en massa nya vänner via diverse forum (o också tappat bort gamla för att jag umgås så mycket med de nya på nätet...).
tycks vara vanligt med tågförseningar. makens son är på väg hit från helsingfors nu ikväll o tåget hade gått sönder någonstans mellan tammerfors o seinäjoki :( de blir transporterade till vasa med buss
i stället.
kram!

thebromanders sa...

American Idol, ja!! Det var ju Adams kväll igår, helt klart! Passade honom väldigt bra det där. Däremot var det ju inte riktigt Dannys grej... men jag tror inte att han åker ut på det! Vad tror du?? Man har ju blivit chockad förut. Som förra veckan??? Adam i botten????!!!! Jag tror att det är Chris som åker... Allison var också bra igår, rock är ju helt hennes stil och passar hennes röst perfekt! Kunde vara kul om det var en tjej med i topp tre...

thebromanders sa...

Hur mår du idag förresten?? Börjar du återhämta dig???

Taina sa...

underytanjag:
Fenomen är nog rätta ordet. Hade väl aldrig kunnat tro att jag skulle skriva av mig "offentligt". Men det roligaste är att ta del av andras vardagar. Veckorevyn, släng dig i väggen, typ! Här finns allt vi behöver från inredning, mode, recept, barnuppfostran. Ja ALLT!
Tack själv snälla du.
Kramen!

Mz.olsson:
60-talisterna har ju alltid varit snabba på att snappa upp allt ;) Här provas allt nytt! Ja och vem vet vem man träffar "out there"?

Mamma J:
Jag ÄR OCKSÅ nyfiken. VÄLDIGT nyfiken till och med. Och visst kan det vara kul att följa andras vardag och drömma sig bort.
Om du visste vad smågodis är efterlängtat när man bor så här! Det blir ju en sväng till IKEA då och då men de har ju inte smågodis förstås. Men där finns Marabou choklad, Ahlgrens bilar och Kexchoklad. Och DET kommer man långt på ;)

Ingela:
Internet TAR lite över faktiskt. De nya vännerna är ju fortfarande outforskade ;)
Hoppas nu bussresan inte tar alltför lååååång tid.
Kram

Mz.olsson:
Det var INTE Dannys tema. Verkligen inte! Jag tror att Chris åker ut. Eller Allison. Ser också att att det måste vara en tjej bland de tre sista. Men det kan ju gå hur som helst. Men Kara igår då! Hon var ju vildare än vild! Har du hört att Simon ska sluta efter säsong 9? Vad blir det då för jury...
Jotack, jag mår bättre. Maken ville ut och äta ikväll för att fira att jag blivit bra från en magsjuka!!! Vad ska jag äta då tycker du, en gurkskiva??? Ibland är han lite tankspridd, Maken, men samtidigt väldigt omtänksam. Fira med mat när man precis börjat tugga i sig små bitar av frukt och toast. Hahaha!

alegni sa...

gästen är tryggt hemma hos oss nu. vi ses rätt sällan så det är lite som julafton när han kommer på besök :)
jo, det är nog gardiner jag sytt, men eftersom de endast ska användas för att skydda våra ögon mot kvällssolen, kallar jag dem solskydd :)
kram

kalaslotta sa...

Kan inte annat än hålla med.

Vi får se till att ha vår lilla IKEA date snart...midsommar hägrar och då måste man ju ha diverse från Swedish Food-shop plus att man tackar inte nej till en köttbulle-lunch ha ha

Vi syns i cyberspace och kanske snart på IKEA.

Hur vore det om vi som bor nära NYC tittade i våra kalendrar och hittade en dag som vi kunde ses på...tycker jag skulle vara skoj.

Som en liten "svenska-bloggare-konferens" ...

Mia sa...

Visst är det en helt ny värld, bloggvärlden. Du har en jättebra blogg och skriver väldigt bra och målande. Det är spännande och speciellt att få ta del av någons vardag på det sättet som man gör med en blogg. Hoppas du mår bättre. Keep writing! Kram!

Annika sa...

Ja, det var genom min blogg alltså...hihi :-)
Ja, jag tror att min blogg har öppnat dörren för många. DET är kul!
Jag fyllder snart tre år i bloggvärlden och vill absolut inte vara utan det som detta har gett! OTROLIGT!
Jag har träffat så många, så många bloggare och aldrig blivit besviken, Det är som att man lär känna sina läsare, och de bloggar man följer. Otroligt!
Ska ni komma till DC?
När?
Bloggträffar är underbart roliga.
´Din blogg är jättebra!!!

IDOL...
Allison for ut, och jag bara tackar för att det inte var Danny. Jag hann bli orolig där ett tag, pust!!

KRAM!!!

Taina sa...

Ingela:
Vad skönt att resan gick bra för er gäst! Smart, då ÄR det ju bara solskydd och INGA gardiner!
Kram

KalasLotta:
Det blir nog IKEA snart. Kaffet är slut, kaviar måste fyllas på, ungarna vill ha Ahlgrens bilar och så finns det ju alltid en anledning att bara åka för att titta eller hur! En köttbullelunch skulle sitta perfekt!
NYC-bloggar-konferens skulle vara riktigt trevligt. Ska dit så snart jag får besked om att passet är klart. Hör av mig då!

Mia:
Tack snälla du! Jag mår riktigt bra igen. Nu fick den fjärde familjemedlemmen det, dvs tonårsdottern. Vi trodde hon skulle klara sig, men icke sa nicke...
Kram

Annika:
Du VAR verkligen dörröppnaren! TACK för det!!!
Jo nu ska du få höra. Vi kommer att åka till Washington fredagen den 22 maj och stanna till måndag (Memorial Day). Det kommer en till svensk familj från Jamestown. Det vore SÅ kul att klämma in en fika någongång under dessa dagar om du har tid och möjlighet!!!!Jag kan maila dig om detaljer?
Kramen!!!

Jemayá sa...

Alltså har du inte bloggat mer än fyra månader??? Du blev verkligt "hemma" i bloggandet på direkten :). Jag har också hittat en massa fina bloggare via Annika - hon borde få pris för att hon sammanfört så många människor!! Jag har många gånger tänkt att jag inte vet hur jag skulle ha överlevt utan bloggen - speciellt då jag började på bloggen.fi fick jag en massa kommentarer och feedback, det var ljuuvligt då allt var nytt med D (började alltså när han var någon vecka gammal). Sen hände ju ett och annat och det blev mindre trafik på bloggen då jag flyttade över till blogspot, men då hittade jag istället till er "utlänningar" :). Kanske det var bra att tvingas bort från den lilla ankdammen (eget fel, var för naiv och skrev för blottande, också om andra - har lärt mig av mitt misstag!!) till lite mera vidgade vyer. Är jätteglad att jag hittade dig också, du är ett verkligt "ilopilleri"! kram!

Taina sa...

Jemaya:
Tackar! Vad glad jag blir, ilopilleri, hehe!
Ja, Annika borde få ett pris!
Ibland är det en balansgång det här med att blogga. Hur mycket ska man lämna ut egentligen. Lia (Mina Lyckopiller) skrev ett intressant inlägg om det förut. Jag har i alla fall försökt skriva det som faller in just för stunden. Och ibland är ju det väldigt mycket. Försöker givetvis undvika att hänga ut personer men ibland har jag stor lust med det!
Din blogg gillar jag skarpt. Läser ju med en finlandssvensk dialekt när jag läser den och får sådan otroooooligt hemlängtan till Pori och till en av mina systrar som bor i Malax. Kram på dig och tack för att du kikar in och kommenterar :)

Anna, Fair and True sa...

Visst är det kul att både blogga och att få nya vänner på det sättet! Jag föredrar också riktigt bloggande - twitter är så kort. Jag vill ju skriva långt och lägga upp bilder. Men man kan använda twitter tillsammans med tinyurl och länka till ett längre inlägg.
Ser ut som en mysig dag! Och ni hann med mycket! Både zoo och bloggträff! Tyckte det var kul att Ella och hennes mamma hade matchande outfits :)
Nu ska de ju stänga konsulatet säger UD (det var en rolig bild i DN där Calle Bildt sitter tillbakalutat och säger "men vadå, ni har ju mig") men jag undrar om de faktiskt blir av i slutändan. Varför lägga ner i den stad där det säkert bor mest svenskar?! Men de tycker väl att ni kan åka till DC.

Taina sa...

Anna, Fair and True:
Konsulatet i NY var inte den mest effektiva enheten. Folk trängdes i ett litet rum. Det var varmt och kösystemet var hur snurrigt som helst. Visst är det synd att svenskar måste ta sig till DC om de inte lyckats fixa pass och visum i Sverige. Det blir ju såååå mycket längre. Inte nog med det, du måste göra två resor, för sedan ska ju passet hämtas upp också!