måndag 18 maj 2009

Intensiv helg med middagar, kalas och IKEA

Äntligen måndag, säger jag bara! Phew. Det kan var jobbigt med helger. Trots ledighet från jobbet så tycks varenda minut bli fylld av aktiviteter av olika slag. En stor, mycket stor, aktivitet är att skjutsa barn hit och dit. Jag är ganska så trött på det. Vill inte. Men vad gör man inte för sina små änglar. HA!

Vi har varit mycket sociala i helgen. I fredags var jag på restaurang Amici (italiensk) i Avon, som ligger ungefär 15 minuter från oss, tillsammans med två väninnor. Den ena är äkta amerikanska och den andra är från Indien. Vad vi pratade om? Allt! Barnuppfostran, skolan, vikten (suck), kläder, pengar och släktfejder! Indiskans föräldrar skulle komma på besök. En annan tänkte sig ett par veckor eller så, men de skulle visst stanna i TVÅ MÅNADER! Inte nog med det, sedan skulle svärföräldrarna komma, en månad senare, och stanna två månader de med! De blir en överlappning med en månad och vem skulle sova i källaren (inredd såklart) och vem uppe i gästrummet? DET var det stora samtalsämnet! Jag vet hur jag skulle göra. Nog om det. Trevligt hade vi i alla fall.

Lördagen var min stora taxidag. Jag tror jag ska ta taxikörkort snart. Ingenting ligger nästgårds. Det började med skjuts av Tonårsdottern till frissan. Ny färg. Suck, för nu ska ju det underhållas. Bill hade varit på en mässa och lärt sig en massa nytt om färgning och skulle ha sin signature i hennes hår. "Please be free" sa jag innan jag gick. Räkningen var inte free, kan jag säga! Snygg blev hon.

Dagarna som blondin verkar vara över. Men snygg blev hon. 

Sedan var det dags för Minstingen att åka på kalas och nästa skjuts. Här kan kalasen vara något överdrivna ibland. Men denna gång var det helt normalt, för att vara amerikanskt och kring denna ort. De skulle träffas på en bondgård, Auer Farm i Bloomfield. Oj vad roligt de hade. De hade bland annat fått åka traktorvagn och Minstingen som kan vara lite humoristisk (ironisk) tyckte till "Oh, it was like a roller coaster!" I själva verket hade de åkt sååååååå sakta så att inga barn trillade ur. Amerikanskt. Kan ju bli stämd.
Vid hemfärden blev det den obligatoriska påsen med lite godis och leksak samt en ballong!


I paviljongen bjöds det på Spidermantårta och dryck. Mums!

Födelsedagsbarnet fick (ryckte åt sig) en present av Minstingen.

Minstingen och en av klasskompisarna väntar på sina ballonger.

Kolla här då, godis, leksak och ballong!

Till kvällen så blev det rökta ribs tillsammans med våra underbara grannar, Bob och Darlene. Det var det godaste de hade ätit någonsin, sa de. Så nu går Maken och ser lite dryg ut. Det blev i alla fall en sen kväll med mycket mat och dryck. Och massor av pladder. 

Söndagen blev kall och rå, så vad passade bra om inte en trip till IKEA i New Haven. Det blev en ny fåtölj till Tonårsdottern och en massa kolijox från Swedish Food Market. Under tiden Tonårsdottern och jag rusade runt, träffade Maken KalasLottas väninna, Fru S! Hahahahaha! Det du Lotta! Hörde att du också  hade gjort en sväng till IKEA samma dag. Vi får ta lunchen vid ett annat tillfälle.

Ny vecka. Nya utmaningar. Ny mobil. Kommer imorgon. Tappade bort min i lördags. Och troligtvis ligger den och mojsar under koskit på Auers Farm!

17 kommentarer:

kalaslotta sa...

Jamen är det inte helt sjukt att ni träffades!!! Kul att du direkt förstod att hon var Fru S oxå...

Jag var där en snabb snabbis och fixade lite pysselsaker.

Typiskt att jag hade åkt när ni kom dit...next time!

alegni sa...

jag måste nog låta väldigt lat av mig, men noooog är det skönt då barna växer ifrån dylika kalas o när de får körkort så de får börja skjutsa sig själva o sina yngre syskon :)
rökta ribs låter inte alls illa. vi har bara grillat ribs en endaste gång, om jag jag uttrycker mig som så att vi fick gå hungriga resten av dagen, så förstår du kanske att det inte blev så mycket kvar att äta på dem, för de fick ligga alltför länge o gosa sig i värmen ;)
kram!

Taina sa...

KalasLotta:
Ja är det inte sjukt! Och då var det Maken som hade börjat prata med Herr o Fru S (kul, nu har de ansikten) och berättade då att "Min fru bloggar och det gör visst någon där i er närhet också som hon berättat om, bla bla bla" Då kommer de plötsligt på att det var KlasaLotta och sedan träffade jag också Fru S. Inte Herr S dock. Han var upptagen med shopping. Hm.
Det blir fler svängar. Det här blev ett ryck eftersom det var så dåligt väder...

Ingela:
Det är viktigt att du har rätt typ av grill. HAHAHAHA!!! Enligt Maken alltså. Sedan är det visst skicklighet också. Säger han. Hm. Du får väl ta dig hit och smaka!
Kram

Mz.olsson sa...

Så där är helgerna ibland! Fullspikade! Fast vi hade en sån där lugn helg när det inte fanns NÅGOT på schemat! Det är riktigt skönt att få ha det ibland!!

Camilla sa...

Full rulle minst sagt. Tur att du är van från dina tisdagar ;)
Åh, vad hungrig jag blev när jag läste ribs!! Här blev det plättar idag, hade ingen inspiration.
Kram

Taina sa...

Mz.olsson:
Det enda vi hade på schemat var klippning och kalas. Vetesjuttsiken hur de där middagarna kom till. Men ibland blir det spontana roligast :D

Camilla:
Jag har inte ens vågat skriva om tisdagarna. De har blivit tisdag-onsdag-torsdag, dvs 3 dagar av full rulle.
Ribs är jättegott. Men det säger jag inte till Maken...
Kram

Petra H sa...

Snygg ny hårfärg på din dotter - vågar man fråga hur mycket hårfärgningen gick på?? Jag måste ju färga mitt hår en gång i månaden pga mycket grått hår - men käre maken vägrar betala eftersom han tycker det är så dyrt och så ofta så han fixar mina rötter!! Och det blir faktiskt jättebra, för någon månad sedan färgade han även min kompis Bs hår - han får nog snart börja ta betalt :D
Vad trevligt med barnkalas på bondgård, så mycket trevligare och lärorikt än barnkalas på McDonald's etc som man får se här i PR... Men jag förstår att de är rädda för att barnen ska drutta i en gödselhög och föräldrarna ska stämma dem! (kanske du kan stämma dem för bortkommen mobiltelefon!?)
Kram!

Taina sa...

Petra:
Vad duktigt av honom. Han kanske jobbar inom frisöryrket?
Klippning med hårfärgning gick på 165 dollar. Jag tycker det är dyrt. Hon är ju bara 16 (blir 17 i år) och behöver ju inte ha dyra vanor redan.
Mobilen kom aldrig fram, så nu har jag beställt en ny...
Kram

Petra H sa...

Ha ha, nej då, O är ekonom inom den farmaceutiska sektorn... Men han har blivit riktigt duktig på att färga mitt hår eftersom han inte vill betala dyra frisörräkningar! Tror vi betalade $100 för hårfärgning i SJ den enda gången jag fått håret färgat här.

Taina sa...

Petra;
Hahaha, då förstår jag! Min Make är också ekonom och skulle aldrig acceptera dessa räkningar om han visste (hoppas han inte läser det här nu, hihi)

Anna, Fair and True sa...

Kul att läsa om din helg, särskilt för att du alltid skriver med humor!

Du skrev att du visste hur du skulle göra med de långväga gästerna om de stannade i en-två månader. Hotell eller? ;)

Dottern får väl börja jobba lite mer och betala sin frisering! Ganska lyxigt för en 16-17 månader att göra det på salong! Men det blev säkert snyggt (kan inte se bilderna här på jobbdatorn)! Vad menade han med sätta sin "signature" i håret? Sin prägel?

Kan tänka mig hur sakta de åkte på bondgården! Det stod nyss i tidningen här att fler och fler barn har aldrig varit på en bondgård (eller i skogen!) och vet knappt hur en kossa ser ut i verkligheten eller att mjölk kommer från kossor! Tragiskt! Så mer kalas på bondgårdar tycker jag!

Taina sa...

Anna, Fair and True:
Hahaha! Hotell, hmmm kanske det ;)

Dottern har jag hotad med att när hon blir 18 ska hon försörja sig själv. Nästan. Då är man ju myndig, eller hur? Ungdomar idag tror att pengar snyts ut ur näsan!

Jag hade en riktig diskussion med frisören om att det får inte bli "för mycket", dvs något som ska underhållas alltför ofta. Så jag fick lite som jag ville, Bella fick lite som hon ville och sedan gjorde Bill ett par röda slingor (som inte syns på bilden) och då fick han som han ville. Så alla fick sin "signature" eller prägel i Bellas hår.

Minstingen älskar djur! Så det här kalaset kändes så långt bort från de övriga kalas hon har varit på. Naturligt och barnen verkade stormtrivas, Ingen skrek utan alla var så exalterade! Djur påverkar oss mer än vi tror.
Kramen

Annika sa...

Det kostar asmycket med slingor. I know...Jag betalar mer än dottern din betalade, men vad gör man.
Peter skulle inte fixa det Petras O gör, hahaha!! Inte en fet chans!
Knökfull helg iallafall, ibland är ju helgerna sådana. PUST!!
IKEA måste jag också åka till. Tänker på det varje dag!
Men jag kommer aldrig loss.
Men igår fixade jag en liten "cafe-hörna" på framsidan, hihi!!!
OCH nya mobilen kommer också, huuurraaa!!
Kramar...
PS, bäst att vi ALLA röstar på ADAM ikväll!!!

Taina sa...

Annika:
Jonas skulle heller ALDRIG klara av att färga mitt hår. Han får inte komma i närheten ens! Det kan ju sluta i katastrof!
Jag tycker det är dyrt. Mycket pengar på en tonåring, men jag får väl skylla mig själv...
IKEA är ett måste för mig en gång i månaden. Du vet, Swedish Food Market och sedan finns det ju alltid något man behöver. Köpte faktiskt en plasttrasmatta i olika färger som jag tänkte ha på porchen. Vår porch på framsidan är riktigt ful och jag har bett dem fixa till, så vi får väl se vad som händer. Under tiden får jag väl piffa till det.
Have a good one.
KRAM!!!
PS. ADAM, klapp, klapp, klapp!!!

anna of sweden sa...

Klart att Bill skulle få sätta sin "signature" i hennes hår nu när han varit på mässa och allt! :)
Snyggt blev det! Men HU - vad dyrt!

Fnissade lite när jag läste om födelsedagsbarnet som ryckte till sig presenten av Minstingen! :)

Taina sa...

Anna:
Visst är det dyrt! Nästa gång ska jag ta en bild på Bill. Han är en cool kille på sisådär 55 bast.

Ja du skulle se vad sugen lillkillen var på presenten! Hahaha!

Jenny sa...

Jag tycker faktiskt synd om indier och deras mastodontbesök; När våra grannar fick barn här i januari så kom svärmor/farmor sättande från Indien tre månader före förlossningen - och stannade tre månader efter! Sex månader!!? På slutet kom även svärfar en "kortis" på två månader. Nog för att jag tycker om mina svärisar, men det hade tagit knäcken på mig. För att inte tala om äktenskapet ;-). Dessutom verkar det vara så att svärmor, dvs mannens mamma då, är likom högst i kurs och frun är aldrig lika mycket värd. Härlig stämning det kan bli huset med alla gravhormoner, ha ha. Usch, är allt jag har att säga om det och hurra för lagoma, 14-dars besök :-D! Kram!!