lördag 31 januari 2009

En fantastisk början på en helg

Igår kväll hade jag så himla kul. Bra början på en helg. På Healthtrax i grannkommunen Avon. Det kanske inte heter kommun här men vad sjutton spelar det för roll. Stad, kommun, samhälle...who cares. I alla fall så var det dags för RELEASE av det nya programmet i Group Groove Winter 09!
¨
Background: När jag flyttade hit, så var en av de första sakerna jag ville kolla upp, var kunde jag se till att kroppen inte säckar ihop. Vi var ju i alla fall i Amerika och här går alla upp i vikt. Det säger ju alla. Förutom skogen och väggrenar, där löpningen hör hemma, så behövs den sociala kontakten genom att delta i någon gruppaktivitet eller "class". I Avon, CT, hittade jag således Healthtrax, som erbjuder ALLT. De har ett riktigt gym med alla manicker som behövs beroende på om jag ska fixa en rund stjärt, enorma biceps/triceps, snygga vadmuskler, en sju-helvets-lungkapacitet eller ren Cardio-träning. Jag fastnade för treadmills OCH Group Groove. Vad är det då? Här kommer förklaringen:

If you can move, you can Groove. You'll stomp, flick, wiggle, jiggle, hip, hop, snap, shimmy, shake, slide, glide, smile and laugh your way through this 60 minute fitness dance program. Experience a fusion of club, urban and Latin dance styles with motivating chart topping hits and retro classic tunes. Supportive, funky, easy going instructors help you Get A Move On! with Group Groove.

Det här är bland det roligaste jag har gjort på måååååånga år. I gruppen finns människor av alla de slag; korpulenta, tunna, långa, korta, gamla, unga, kvinnor och män. Vi har något gemensamt. WE CAN MOVE, i alla fall någon del av kroppen och det räcker himla långt. Första gången jag deltog kändes det lite knepigt så där. Komma in ny, alla känner alla och är sååååå tjenis med varandra; How are you, Good to see You, bla bla. Men sedan hände något. Belysningen tonades ner, discokulan i taket började snurra (JA de har en sådan) och alla bara började dansa runt och tjoa konstiga uttryck. Känner ni igen er, när man plötsligt funderar på om man har hamnat liiiite fel här? Okeeeeeeeeej tänkte jag och började svisha runt lite jag också med ett snett Elvis leende, ni vet när ena mungipan går upp så där fånigt. Jag ÄLSKAR att dansa men det här tog priset! Såg kvinnor med tights och det verkade inte spela någon roll om bakdelen var som en dörrspringa eller en ladugårdsdörr. Den vickade oavsett storlek. En av det motsatta könet, med en six-pack-six-feet-under gungade fram och log brett med sina Amerika-vita-tänder. Nå väl, efter en stund började instruktören tala om för oss vad vi skulle göra och plötsligt befann jag mig i en mer organiserad tillvaro. Puh!

Igår släpptes således det senaste programmet ut och det var Winter 09 och varje gång det släpps ett nytt program så har vi en liten celebration. Amerikanarna tycks alltid hitta en anledning för att fira något. Jag gillar idén. Livet är för kort för att ha vardag jämt. Let´s celebrate!

När vi kom igår, så märktes det på deltagarna att det var lite extra denna gång. Plus att en av deltagarna, Karen, fyllde år. Just denna kväll! Hur stort är inte det? Instruktörerna hade köpt en tårta, dagen till ära. En sådan där riktig amerikansk tårta. Alla tyckte den var så AWESOME! Det som ska föreställa grädde, smakar som något som har överlevt sig själv. Bildbevis kommer längre ner. Smakprov kan jag inte bjuda på och jag vill inte utsätta er för det heller.

I det nya programmet fanns ALLT. Underbara rörelser så som salsa, urban och disco. Vi groovade, vi svettades och vi hade så roligt. Ibland krockade vi. Speciellt en, som tycks ha svårt med koordinationen eller hålla reda på vilka ben som tillhör honom. Jag kan inte föreställa mig att svenskar i Sverige skulle bete sig på detta sätt. I Sverige skulle vi nog vända i dörren när vi upptäcker en stor discokula i taket på ett gym och alla männsikor befinner sig som i trans.

Efter passet drack vi Sangria. Don´t ask me why. We just did.
Just det, höll på att glömma. Trosorna satt som smack. Hela passet!

De underbara instruktörerna heter Linda, Amy och Laura. De kan verkligen hålla igång en. Själv har jag inga bekymmer idag att "släppa loss" innan passet börjar. That´s freedom!
En av deltagarna visar stolt upp ett litet halsband. Alla fick varsitt!

The awesome birthday cake!

Se så glad jag är, trots utan Amerikan teeth.
Här tillsammans med Chris.

Instruktören Amy hjälper en av deltagarna med halsbandet

De suveräna instruktörerna Amy, Laura och Linda!

Ha en trevlig lördagkväll!

2 kommentarer:

Marianne sa...

Vad roligt det låter! För visst är det det som är meningen med gympa, att det ska vara ROLIGT! Och vad skoj att ni är en så sammansvetsad grupp att instruktörerna bjuder på tårta. DÅ känner man sig verkligen hemma.

Taina sa...

Marianne:
Det ar underbart! Har tidigare agnat mest at egen traning, typ lopning, men det har ger mig sa mycket energi!