tisdag 27 januari 2009

Tacka vetja Web Ex

Vad mycket tid jag sparar på att inte behöva åka runt och sitta på möten, när det mesta går att fixa via WEB EX. Älskar teknikens under! Under och under, men tekniskt är det väl ändå. Skickar en snabb kallelse och frågar om vi snabbt kan ta ett möte i cybervärlden. Simsalabim så har vi gått igenom en del material, diskuterat och förhoppningsvis kommit fram till beslut. Vettiga beslut vill säga. Det är ju så smidigt. Men. Det finns en baksida. Var är den sociala kontakten i dessa cybermöten? Ni vet, en kopp kaffe innan mötet, hur mår maken/frugan/barnen, vädret, semestern och allt det där. Det försvinner liksom. Och visst kan jag sakna det ibland. Väldigt mycket till och med.

Efter varje möte får jag en fråga om jag vill vara med på en undersökning och jag svarar ja förstås. Där får jag ange hur mycket tid och pengar jag sparar åt företaget och det blir en del slantar! Att ta mig från Simsbury, CT, till de olika städerna i USA och övriga världen, som företaget finns i, tar sin lilla tid och kostar dessutom pengar. Nu hör det till saken att ALLT går inte att lösa via Web Ex, men det är ett bra komplement. Sedan finns det en annan aspekt på det hela och det är när vi blir för många på ett sådant här möte och det finns de som struntar i "reglerna". Vill man kommentera när någon pratar, ska man räcka upp handen. Ja ni vet den där rutan med en liten hand så att ordförande kan se att Mr X vill ha ordet. Nu går det inte alltid till så här, utan ibland blir det kakafoni av allt. Alla pratar samtidigt! Då gäller det att ta fram den djupa rösten och be alla återgå till ordningen! Hahaha, ungefär som det var i skolan när jag var liten. Och det är läääänge sedan. Dessutom gick jag i en svensk skola i Finland och vi hade mycket stränga regler då.

Ikväll blir det gymmet och ett pass i Group Groove. Efter det blir det utgång med ett spanskt par, som gärna vill ha något amerikanskt. Det blir Plan B (restaurangen heter så) här i Simsbury. Vad som står på menyn? Hamburgare i alla möjliga storlekar och smaker. Mums. Dessutom finns det Veggoburgare för de som är vegetarianer. Bra va?

Nu ska jag återgår till min andra cybervärld innan döttrarna kommer hem från skolan. Tonårstjejen hoppas ju på en snow day imorgon för det blir A New Significant Snow Storm här i CT. Vi har gott om snö nu och om det kommer lite mer gör absolut ingenting. Det är så fint med snö. Tycker hunden och jag i alla fall!

Ha en skön tisdag eftermiddag.

3 kommentarer:

anna of sweden sa...

Ha en mysig Snow Day på er! :)

Annika sa...

Som du vet har ju vi också en snow day, men jag tror det blir mer av en rain day innan denna dagen är slut.
JAJA, teknikens under ÄR fantastiska! Jag förundras ständigt och jämt.
men som du säger försvinner ju en del av det sociala. men, men...
Hamburgare så...GOTT!! MUMS!!!
Kram!

Taina sa...

Anna:
Tackar, det ska vi och flickorna har beställt varsin donut i eftermiddag. Jag tar det lugnt med sånt. Väntar på semmeldagen istället ;)
Kram

Annika:
Usch för regn den här årstiden! Sommarregn är dock ljuvligt, mmmmmm.
Hamburgarna var goda. Ölen med ;)
Kram