onsdag 28 januari 2009

Mat

Vilken rubrik va? Mat! Men håll med om att familjeliv handlar mycket om mat. Vad ska vi äta idag, en vanlig vardag? Vad blir det för gott på fredagkväll, mysfredagar ni vet. Lördag då? Då kan vi ju bjuda några vänner, för att inte tala om SÖNDAG med en riktig härlig söndagsmiddag a la den man fick när man var liten. Mat mat och åter mat.

Läste Pernilla Wahlgrens blogg (jaja jag läser kändisbloggar ibland och hon är ju hysteriskt käck) och hon hade köpt ett färdigt koncept med en låda med ingredienser och en färdig matsedel. Det var mat som hon annars inte skulle laga till och idén var inte så dum faktiskt.

Önskar att jag hade bättre fantasi. Snabbmat är ibland så lockande och det har vi gott om här i staterna! Dels är det oftast onyttigt och i längden blir det ju dyrt också.

Idag hade barnen en Snow Day, dvs skolorna stängda och det innebar både lunch och middag. Hjäääälp tänkte jag. Nu måste jag ju fixa TVÅ rätter. Vad blev det då? Pannkakor och korvstroganoff. Inte såååååå nyttigt kanske, men det var hemlagat och det serverades grönsaker till båda rätterna. Naturligtvis. Men jag överraskade mig själv, för jag blev också sugen på pannkakor och gjorde då några spenatplättar åt mig och maken. De blev supergoda! Kolla bilden, för visst ser det gott ut?

Mina "spenatplättar" med lingonsylt.

Hamburgarna vi åt igår kväll, med våra spanska vänner på Plan B, var riktigt goda. Det var första gången jag smakade sweet potatoe fries. I vanliga fall äter jag inte fries men de här var ganska ok.Våra goda vänner, Gemma och Victor på Plan B.


Maken och jag på Plan B. Kolla hur koncentrerad han är på maten ;)

Nu ska jag kolla American Idol!

2 kommentarer:

Annika sa...

Men jag håller med. JUST vardagsmaten är det ju så svårt att variera. man fastnar i det gamla invanda och det blir så trist...Bla, bla, bla...
Har du läst bloggen tre tjejer i köket? Den är rätt rolig, och där kan man få en del tips.
KUL med bilderna på er alla.
Spenatplättar brukade jag också göra och det är verkligen gott! Ska kanske göra det igen.
Kram!!

Taina sa...

Annika:
Jag ska genast kika på tre tjejer i köket! Tack för tipset. Idag blev det fullkornsspagetti och en god, hemlagad köttfärssås. Det går alltid hem.
Kram