lördag 24 januari 2009

En ljuvlig dag helt enkelt

Trots att termometern envist legat strax under nollan (i Celsius) så har dagen varit fantastiskt fin. Solen har varit framme hela tiden och det gör ju en så glad. Vaknade strax efter sju, utsövd, och drack ett par koppar kaffe (svenskt kaffe...). Läste Hartford Courant och javisst, det finns alltid något otäckt att läsa om i den, eftersom Hartford är som Vilda Västern. Det skjuts mycket i den staden, tyvärr. Nåja, efter frukost och liten stund "Kung Fu Panda" drog jag iväg med minstingen till Avon och på balett. Hon lyssnade på balettfröken riktigt bra idag och vet ni varför? Jag hade mutat henne såklart. Bra eller dåligt, men det funkar. Maken hade passat på att springa när vi var på baletten. Han springer regelbundet, han också. Skillnaden är väl att det blir kanske inte lika frekvent som mina pass. Det blir typ 2 ggr/månad för honom under vintern. Men det är regelbundet i alla fall. Jag drog på mig springkläder så fort jag kom hem jag också. Det var ju såååå lockande ute. Tog med mig hunden trots att jag bara för ett par dagar sedan sa att nu är det slutsprunget med hunden! Men vem kan motstå en 8 månader cocker spaniels ögon? Om jag hade ont i axeln när jag sprang? Det vet jag inte. Jag kopplade bort axeln och bara njöööt.
Eftersom dagen med snön och solen var så lockande ville jag bara vara ute och drog därför ut med maken, minstingen och hunden till pulkabacken. Hur kul som helst! Minstingen tyckte pappa såg ut som en älg i sin mössa. Ja jag vet, den är superful. Men den är skön, säger han.

Just nu sitter jag i en skön fåtölj med ett glas Chardonnay. Tonårstjejen ska på sleepover, maken fixar middagen (scallops till förrätt och smoked ribs till huvudrätt) och minstingen kollar klart på Kung Fu Panda. Hunden? Han är slut och sover så gott.
Lägger in några foton från min dag. Ha en skön lördag kväll!
Minstingen (ljust hår och rosa balettdräkt)
på dagens balettlektion

Lockande vy eller hur?
Här springer jag min skogrunda.Jag och min springpartner.


Minstingen med maken som ser ut som en älg
i sin mössa.

8 kommentarer:

anna of sweden sa...

Åh, det ser ut att ha varit en härlig dag.
Lite nyfiken. Hur hamnade ni i USA och
hur länge har ni varit här/ska ni vara här?

Hoppas att du får en härlig söndag!

Taina sa...

Hej Anna!
Som så många andra, tror jag , så var det maken som fick jobb här via ett svenskt företag. Han kom hit i septemeber 2007 och jag kom med barnen i december 2007. Kontraktet är på 3 år. Tänk vad tiden går fort, vi har varit här i drygt ett år redan! Det går fort när man har kul sägs det. Hur länge ni har varit här?
Njut av söndagen!

Annika sa...

Urmysiga bilder!!
GUD så sugen jag blir på riktig vinter. FAST, just nu snöar det ymnigt här :-)
Men, Taina...dricker du inte Kulta Katrina eller Presitenti (Stavning) kaffe ;-)))
Mkt mysig helg har ni haft!
Taina är det OK om jag länkar dig på min blogg så hittar jag lätt till dig!
KRAMIS!!!

Taina sa...

Annika:
Länka på du! Kul! Jag ska be pappa skicka lite Kulta Mokkaa tai sitten Presidentti kahvia. Hyvää on ;)

anna of sweden sa...

Vi kom hit i somras och stannar "några år".
Inget tidsbestämt. Vi kom också hit med
makens jobb.

Har du kvar ditt jobb i Sverige?

Hur trivdes din tonårstjej den första tiden
här och hur trivs hon nu?

Många frågor ...

Kram!

Taina sa...

Anna:
Ja, jag jobbar åt samma företag som jag jobbat åt i snart 18 år. En annan position dock eftersom vi "hamnade" här. Är så tacksam för att det gick att lösa på detta sätt. De har suverän personalpolitik helt enkelt ;)

Tonårstjejen var den som anpassade sig bäst faktiskt. Helt otroligt. Hon gick inför skolan, aktiviteter samt vänner och vips fungerade allt såååå bra. Nu har hon dessutom en pojkvän och det är så gulligt, tycker jag.

Ha en bra dag!

Kram

anna of sweden sa...

Perfekt att kunna fortsätta arbeta. Jar fortsatte på distans ett tag när vi flyttade i Portugal. Men i längden fungerade det inte.

Härligt att höra att dottern trivs så bra. Hur gammal är hon?

Taina sa...

Anna:
Jobbet fungerar bra eftersom flickorna är i skolan/dagis hela dagarna. Men jag började inte jobba på en gång utan var hemma de 3 första månaderna här och det behövdes verkligen.

Bella är 16 år och vi funderar om hon ska få ta körkort i år! Hon har inget eget social security number och ska få sitt Tax Identification Number som får duga istället. Men är man mogen att köra bil vid 16? Iiiiiiiik...