onsdag 29 februari 2012

Håller huvudet ovanför ytan än så länge.

Ingen nyhet att Jonas reser mycket nu. Det är i och för sig ok i normala fall, men vad fan är normalt just nu? Det är inte jobbet, barn, hundar eller träning som är onormalt utan det är ju det där Huset! Dagen D närmar sig, dvs Closing, då alla tusenmiljoner dokument ska skickas runt bordet och signeras av alla. Gud nåde om något dyker upp mitt i det mötet. Grannen berättade att det inte alls ovanligt att det händer och då skjuts mötet upp eller det blir en ny förhandling. Gaaaaaaaah! VAD kan ställa till det DÅ kan jag undra. Jag menar, ingen går väl till ett viktigt möte och hoppas på att inte bli upptäckt om något inte är klart eller tydligt?

Så varför stressar jag över ett möte? Jo, ska jag börja packa eller inte är frågan. Inte EN ENDA pinal har jag packat än. Har börjat plocka men inte packa. Plockandet resulterar i högar och plötsligt hittar jag absolut ingenting. Mitt i kaoset skulle ju Liisa ha sina nya kläder och det har ni sett bevis på redan. På grund av det så tömde jag hennes garderob och av det blev det en hög med kläder. På Bellas säng. Varför slängde jag dem inte? Varför lade jag inte dem i kassar och donerade? Nä för jag kan inte tänka just nu!

Jobbet då? Jo, det är som vanligt, dvs massor av möten, uppföljningar och sammanställningar. Älskar när det händer saker och som jag sagt tidigare så drar jag till Sverige snart igen. Eftersom jag är så himla bra på att planera så sker det DAGEN EFTER CLOSING! Hjärnblödning? Troligen. Det som oroar mig mest i det är, att Jonas kommer att köra över en massa saker till Huset utan att jag är med. Hans ordningssinne är inte av denna värld och smaken är inte delad som ett arsel, dvs i två delar. Han HAR ingen smak. Inte jag för den delen heller, men jag är smart nog att fråga andra, läsa lite, spana in på inredningsbloggar osv. Research kallas det för. Jonas? Han skulle kunna ha sina fiskespön i vardagsrummet och inte ens märka att något är fel med.

Igår fick jag svettas ut lite av min stress på gymmet. Där möttes jag av en arg italienska som var så arg så hon glömde bort engelskan och fortsatte på italienska. Ingen av oss andra fattade något. Gymmet kommer nämligen dra in "dagistiderna" på fredagkvällar. "Wait when I open my italian mouth. No mercy!", gulp tänkte jag. Amerikanarna stod som tända ljus runtomkring och försökte lugna ned henne. Sedan föreslog en av mina vänner att jag kanske skulle öppna min finska käft och haka på! Kanske det? Men just nu har jag fullt upp ändå med att använda den för att andas.

Annars idag så har de lovat snö. I vanliga fall skulle jag ropa hurra, men när det ska komma ned i en annan form av snö så som snöblandat regn är det inte lika mycket att hurra för. Och vem får skotta? Jo jag. Och vem ska stanna hemma med Liisa om det blir school closing? Jo jag. Om jag klagar? Närå. Det här är en fis universum.

Nu kollar vi på en glad Liisa när hon skulle till skolan igår:


En sak till. Jag läser andra bloggar, men hinner tyvärr inte kommentera så mycket, än mindre svara på kommentarer här på min blogg. Sorry folks.

7 kommentarer:

Katarina sa...

Ja, kan nästan känna din puls nu.. Lite mycket nu.. Du ska se att de kommer att gå bra än om det känns som en villervalla.

Hoppas det inte blir en massa snö också som behöver skyfflas bort.

Kram

Loppan flyttar västerut... sa...

Kära hjärtanes vad du har att stå i. Tycker du är grym på att rodda alltihopa o sen läskiga husköparmöten på det. Respekt! Jag hade pinkat på mej av rädsla tror jag.

Idolkramar

Desiree sa...

Nu har jag inte varit med om så många closnings men iallfall två (den då vi köpte huset och den då vi sålde huset i AL) och båda dessa hölls på dagen D då de var planerade och blev inte uppskjutna. Håller tummarna för att det hela går av stapeln när det ska så att du får skriva på och sedan fira. Detta måste du ju fira stort sedan Taina efter all pärs du har gått igenom med detta husköp. Jag tycker du ska börja packa nu redan. Jag ångrade mig bittert och svor att jag inte börjat tidigare än vad jag gjorde. Det blev helt sjukt mycket att göra på en gång efter closingen. Packa och rensa med en gång. Passa på att rensa som sagt så slipper du både packa och packa upp saker som ni ändå inte ska ha eller använder längre. Du kommer att tacka dig själv när du sedan står där och packar upp allt. Det är spännande med nytt med gud vad jag hatar att flytta med allt jobb som det ändå innebär. Håller tummarna nu in i det sista för dig och dagen D då ni ska på closing.
Kraaam!

Saltistjejen sa...

WOW det HÄNDER verkligen HUR MYCKET som helst kring dig och er nu Taina!! Shit Dagen D på gång!!! :-) Håller tummarna för att allt ska gå vägen!
Och du, hur nära inpå blir det inflytt då OM nu allt går som det ska med closing??? Alltså jag tänker mest på packandet. Kan ni t ex säga att ni vill ha tillträde till huset först en månad efter closing eller så? I Sverige är det ju rätt vanligt att man köper ett hus men sedan inte har inflytt förrän en till ett par månader senare. Men jag har ingen aning om hur det fungerar här i USA?
Andas på nu och du DET KOMMER GÅ BRA!!!!
:-)
KRAAM!

Camilla sa...

Her´regud Taina, du verkar ha mer att tänka på än någon normal männsika:)
Mitt råd att bara coola ner vad det gäller husköpet. Esier said than done I know:)
Allt komer att falla på plts, just make sure Jonas is there, innan ni skriver under något:)

Stor kram

Lotta sa...

Det ordnar sig och som jag brukar säga...vips sitter ni där framför öppna spisen med ett glas vin..nästan ;)

Jag tycker Desiree har rätt strategi...kör igång! Ni är ju nästan i mål. Jag har också resa till SE framför mig..tiden rusar. Var det inte januari nyss? Not a dull moment. Oftast tycker jag om att det är så.

Ja, du är grym!

Idolkramar från mig med ;)

Annika sa...

Ja, nog ordnar det sig. ATT det gör.
Men som vanligt går allt i 180 omkring dg :-)
Closing är stort, och läskigt.
Till oss sa de; Are you ready so sign your lives away...?
Det kändes nästan så. Snart har ni dock nycklarna i er hand.
Håller också med Desiree...
Det kommer att gå i lås, bäst att vara förberedd med pack och annat.
KRAM!!