fredag 10 februari 2012

Bra att vara påläst!

Kan ni något om "sump pumps"? Själv är jag ingen expert, men jag har läst på, för det var en av sakerna som kom upp i inspektionen av huset. Huset vi vill köpa alltså. Vid inspektionen upptäcktes inte bara att den var felaktigt installerad utan den var dessutom OLAGLIGT ansluten till spillvattensystemet! Det fick JAG ta reda på själv och detta var något som varken ägarna eller mäklarna visste något om. Jag ringde till "Water Department" och svängde med termer igen som jag knappt visste jag kunde och pratade om sump pumps, discharge, pipes, sewer lines och gud-vet-allt som bubblade ut ur käften på mig. Det lät proffsigt tycker jag. Eller vad säger ni?

I alla fall så började tiden rinna ifrån oss och inspektionen skulle ha varit godkänd av båda parter senast måndagen den 13 februari. Då detta om "sump pumps" uppdagades, bad vi om att få dit en rörmokare för att göra en uppskattning på vad det skulle kosta att åtgärda "felet". Nu har det i alla fall löst sig efter att jag lyckades hitta ett företag som är specialiserade på just "sump pumps" och som hade tid att komma idag. Vi snackar om en dränkbar pump, som står i en tunna, som är nedgrävd under golvet i källaren. Den har som uppgift att pumpa ur vatten då marken mättas av att grundvattnet stiger och plötsligt står du där med en pool i källarvåningen som ett resultat. En icke önskvärd sådan.

Ni vet ju att allt är stort i det här landet. Allt ska överdrivas. Så också vädret och det med besked. När det regnar så REGNAR det! Detta ledde till en hel del problem hos många husägare under förra året och dessa pumpar var en sådan där "plastic padding" lösning som jag ofta upplever amrisarna tar till. Rätt eller fel, men det är min uppfattning.

Inspektionsrapporten är nu godkänd och vi kan alltså gå ett steg framåt igen! Jippii! Plötsligt började olika väggfärger och tapeter och möbler och köksluckor fladdra framför ögonen på mig igen. Känns kul och spännande OCH nervöst! Holy macaroni, vad är vi på väg att göra?? Tänk om allt går i lås?

Nu är värderingen beställd och bokad också. Jag vet. Bakvänt. Skulle enligt mig, som inte är i fastighetsbranschen, ha varit gjord INNAN vi kom överens om priset. Värderingsmannen/kvinnan ska alltså se om huset är i rätt prisklass genom att jämföra med andra hus i området. Förutom det, så skulle "the second deposit" in idag. Done! Många steg är det. Och många dollar fattigare blir vi. Bidrag från någon??

Snart börjar fredagsmyset, som inleds med ett rejält pass på gymmet. Sedan hem till middagen som Jonas får stå för ikväll. Men innan dess ska jag jobba lite till.

Heipparalla!

6 kommentarer:

alegni sa...

Vilken nagelbitare, Taina!

Saltistjejen sa...

Wow Taina jag är sååååååå imponerad! Av din energi, ditt jävlaranamma, ditt jag-ger-aldrig-up, Du är en fighter! OCH en smart och snygg sådan också!!!
LYCKA TILL nu!! Jag hoppas såååååå att ni kommer hela vägen fram till tapeter och skåpslucksfärg!!!
KRAAM!

Lotta sa...

Du kan!!

Sump pump asså ;)

Jojomän, snart är det drinken framför brasan, tapeter och färg på luckorna som hägrar.

Härligt att det går framåt.

Här fixar hubby middagen men, jag ligger före med ett glas bubbel ;)

KRam!!

Melting Pot sa...

Jag är också imponerad & håller med Saltis helt och fullt!! Lycka till & trevlig helg. Kram!

Desiree sa...

Wow jag är super imponerad av dig Taina. Men det känns viktigt att den där sump pumpen funkar som den ska och är installerad korrekt just med tanke på vad vädrets makter kan ställa till med.Du kan känna dig stolt som lyckades få till allt och nu kan låta affären gå vidare.
Åh vad kul att ni kanske snart förhoppningsvis är husägare.
Pirrigt och spännande.
Kram och ha ett riktigt mysigt avslut och fredagsmys.

Taina sa...

Tack snälla alla för era söta kommentarer!