fredag 3 februari 2012

Börjar ni tröttna?

Tröttnar ni på att läsa om hur det är att köpa hus i detta land som icke amerikan och utan grönt kort? Ja då kan ni sluta läsa NU! För just nu känns det som om det är det enda som upptar min hjärnkapacitet. Försöker tränga in jobb och träning. Sedan så slänger vi in lite barn och matlagning och varför inte hundbajsplockning på det? Inte nog med det så fick jag en av de där berömda hjärnsläppen igen när grannen frågade om jag inte kunde vara med och organisera årets progressive dinner. Jag kan inte ha haft en endaste hjärncell vaken, för plötsligt putade min trut och ut ramlade det ett "SURE" i en botoxliknande min.

Tillbaka till husköpet. Den här inspektionen resulterade alltså i en 35 sidor lång rapport och jag har lusläst varenda rad, varenda ord och samtidigt försökt förstå allt. Pennan glödde där jag satt och strök och antecknade i kolumnen. Jonas satt på en flygplats och läste de 10 första sidorna och sa att det såg bra ut. Jaha? Sedan gick han till loungen. Bra! MIG lurar de inte och jag läste ytterligare en gång och sammanställde det jag ville ha undersökt. Och DET är en historia det med för JAG skulle kontakta handymans för olika saker. En "Chimney guy". En "Contractor". En "Electrician". En "Plummer". Jäklar vilken hejare jag har blivit på att förhandla då! Ringer olika Handymans, kollar om de är licensierade, kollar om de gör en gratis utvärdering först och att jag sedan inte behöver låsa mig just till dem för eventuella åtgärder. På måndag ska jag träffa Gary, The Chimney guy, och vi ska nog krypa in i skorstenen. Ja ni ser ju. Först Frankie Boy och jag på vinden och nu ska jag försvinna ner i skorstenen. Gymmet kan vänta och Jillian kan slänga sig i väggen!

Passade på att dra till banken också för att fixa en del utdrag till Dan. Vår "Mortgage Guy". Tycker det är så kul med dessa "guys". Om Jonas skulle sköta allt så blev det nog mer av "dolls", typ "Mortgage doll" och Chimney doll". Ni fattar va?

I alla fall så kände jag mig plötsligt väldigt gammal på banken när tjejen i 30-års åldern reste sig upp, tog mig i handen och kallade mig för Mrs Olsson. Drog iväg som blixten (för långsam är jag inte) till mäklaren och hoppades på att ingen skulle vara där. Men som en studsboll hoppade Dan ut ur rummet och bad mig komma in på hans kontor. Han ville ställa några ENKLA frågor sa han och blinkade lite så där som om jag skulle ha svårt att fatta vad ett plus ett är. När han ställde frågan om jag visste hur många bilar vi hade, så fick jag plötsligt lust att stoppa in fingret i mun, snurra lite på håret och himla med ögonen; "Få se nu. Min man har en och jag har en och tillsammans blir det...".

Imorgon, lördag, ska vi träffa Dan igen. Dan the man, som har en attityd av att "We should feed the mass but eat with the class. Om ni förstår vad jag menar. Men han är bra!

Usch vilka trista bildlösa inlägg det har blivit de senaste gångerna. Därför ska jag ger en bildkavalkad på mig själv. Ego? Jag? Ja varför inte!

Här står jag och böjer mig fram som om jag skulle vara två meter lång...

Ser ni hur jag draaaar ut på huvudet åt sidan lite för att få en längre hals.

Ja men hur löjlig får man vara? här har jag satt upp håret också eftersom jag inte hade tid att föna det imorse. Inte blev jag snyggare för det.

Nu tittar jag lite åt andra hållet. Bella har nämligen talat om för mig att man har en snygg profil och en ful profil. Näsan ser lika stor ut från båda hållen tycker jag.

Tittut! Nu är det slutlekt, lunchen uppäten och EgoTaina ska fortsätta jobba.

6 kommentarer:

Katarina sa...

Ha, ha. Tack för lektagen framför kameran!

Jag kan tro att det är MYCKET nu, inför ert förhoppningsvis stundande husköp. Hoppas allt går bra nu. Man köper ju inte ett hus så där värst ofta, normalt, inte heller i ett nytt land. Jag som trodde du hade GC...

Ha de gott! Kram

Desiree sa...

Ha ha jag gillar bildkavalkaden på dig. Fullt upp i husköpar tider det har du verkligen. Visst är det mycket att tänka på och dessutom ett stort köp så det är helt rätt att ta sig tid och försöka sätta sig in i så mycket som möjligt. Jag tror det inte bör vara några som helst problem med åtgärderna. Brukar röra sig om mindre justeringar som fixas relativt lätt. När vi köpte så fick vi en lista. En del tog förra ägarna på sig att fixa och en del fick vi ta på oss själva. En förhandlings process. Samma sak då vi sålde huset så fick vi se till att fixa en del saker som behövde åtgärdas efter inspektion innan nya ägarna godtog köpet. Lycka till med allt och jag hoppas att ni snart får njuta av lyckan att vara stolta ägare till ett vackert hus.
Kram!

Saltistjejen sa...

Du jag förstår att du inte har annat i huvudet. Tacka f-n för det liksom! Men du det kommer bli bra tror jag. Med så många GUYS inblandade MÅSTE det ju det! :-)
Och snygg profil resp ful profil det visste jag inte. Själv har jag nog snygga resp fula fotodagar hahahaaaaa!!
Kan du inte fota dig när klättrar i skorstenen?!?!?????
KRAM och Lycka Till med alla dina Grabbs!

Lotta sa...

Jag håller helt med Desiree och jag tycker läget verkar vara under kontroll! Och förhandla är bra - det här fixar ni finfint.


Jag varvar ner efter en minst sagt intensiv vecka med pedi och massage. I'm worth it sa jag till mig själv.

Kram!

Camilla sa...

Du verkar ju ha stenkoll på detta med husköp:) Men en rapport på 35 sidor får mig att börja undra om de skriver ner varje spik.
Däremot skulle jag gärna vilja se när du kryper ner i skorstenen. Vilken syn!;)

Ha det gott.
Kram

Melting Pot sa...

Du är ju för härlig! Jag tycker mig ana vissa likheter med Indien....Alla dessa män....gasmannen, AC mannen, strykmannen, internetmannen, blomstermannen....tog aldrig slut. Dessutom var det bara att lära sig att bli kallad Mam & Madam. ALLTID. 200 gånger per dag.
Lycka till nu. Förstår att det går i 100 knyck! Själv sätter jag upp lite tapeter, 1 vård i taget sådär när Alfie håller sig undan. Småsjuka killar här hemma så det blir lång middagsvila=tapetseringstid. Kram kram