söndag 5 februari 2012

Det kan inte ha undgått NÅGON i detta land!

Vi snackar SUPER BOWL SUNDAY! Det firas nästintill som en högtid och du måste se matchen på ett eller annat sätt. Finalmatchen är mellan Giants och Pats (Patriots) dvs New York vs. New England och ni fattar väl vilka jag ska heja på? Även om jag inte kan något om reglerna i amerikansk fotboll, så kommer jag med största sannolikhet att slänga ett getöga på TV'n. Under matchen så äts det en hel del och om ni tror att de bara sitter och knaprar på gurkbitar och morötter så har ni FEL! Det kommer att konsumeras ca 1,4 MILJADER chicken wings och 11 000 pounds chips. Det är 5000 kg chips, dvs 5 TON!!! Som en fullvuxen elefant! Imorgon kommer nog en del att sjukskriva sig. De som känner sig som elefanter...

Angående amerikansk fotboll så borde jag veta mer om reglerna. Vi har nämligen haft två i familjen som spelat det, varav den ena spelade i USA i ett universitetslag i 3 år och var dessutom med i det finska juniorlandslaget och tog guld 2003 i Eurobowl. Så kanske jag har det i blodet och ska satsa på Lingerie Football. Annika skrev om detta amerikanska fenomen här. Skulle inte tro det.

Hur vet jag att det är Super Bowl Sunday då? Jo kolla:

På affärerna säljs inga vanliga cup cakes utan det ska helst vara de här med en amerikansk fotboll på toppen. Och de går åt!

På nyheterna visar de hur folk bunkrar chips och öl. De ser inte så där glada ut precis när det visar sig att favoritchipsen tagit slut som i detta fall...

Du kan börja följa matchen innan matchen börjar. Öh? Matchen börjar 6.30 pm nämligen.

Finns det något annat att läsa om i dagens tidning tro?

Matchtröjor säljs överallt och om du sparar prislappen så kan du få lämna tillbaka tröjan om "ditt" lag förlorar. Undrar hur de ser ut och hur de luktar? Tröjorna alltså.

En som skiter fullständigt i Super Bowl är denna lilla dam som satt klockan 7 imorse, påklädd, i väntan på att få åka till Butternut för skidåkning.

Julstjärna så här i början av februari? JA den vill inte ge upp helt enkelt!

Nu ska det ju vara tulpaner, eller hur? De här får pryda köksbordet istället. Bra fotograferat? Mycket nöjd själv. Säger Ego Taina.

Nu ska jag dra ut på en löprunda. Happy Super Bowl Sunday på er alla där ute!
5 kommentarer:

Annika sa...

Idag är det verkligen en STOOOR dag!!!
Jag bryr mig inte ett dugg om fotbollen, men tycker det är kul iallafall.
VISSTE du att försäöjningen av morätter slår alla rekord idag också?
DER visste inte jag, haha!!
men annars är det JUNKFOOD grande idag, minsann.
Du, jag tycker att du och jag ska pröva ut till lingerie-ligan, hahahaha!!!!
Kramar och ha en fiiin SB-söndag!!

Katarina sa...

Jag har förstått att det är STORT.... Hela min amerikanska familj är nu smalade i SF inför det stora stunande evenemanget..

Själv är jag inte alls intresserad..

Fint med både och i blom väg!

Katarina

Saltistjejen sa...

Hahaa! Japp och vi lär bidra också med lite chips. Och öl..... Kanske pizza. Inga wings. tror jag.
Och så ska vi heja på The GIANTS!! Såklart! :-)
KRAM!

Desiree sa...

Ja ha ha det GÅR ju absolut inte att undvika att det är superbowl i USA. 5 ton chips!!! Oh my god! Jag tror att det också är den dagen på hela året som det också säljs mest pizza. Hoppas du fick en riktigt trevlig Superbowl Sunday :-)
Kram!

Lotta sa...

Kul var det tycker jag!!

Giants hejade jag på och det gick ju bra ;)

Ni hade säkert fullt ös hos er, känner det på mig!


Kram!!