tisdag 7 februari 2012

Inte så mycket tid just nu

Sorry, men det är lite trångt om tid just nu. Eller den tid som finns måste prioriteras n o g a nu. Jonas är ute och reser, som vanligt och jag sköter jobb, barn, hund, hem och förhoppningsvis mig själv. Som ni vet vid det här laget så är husköpet det som tar massor av min tid. Köpet som är långt ifrån klart. Allt kan fortfarande hända har jag hört. Så ingenting är klart förrän alla dokument är påskrivna, alla godkännanden klara, inga troll som dyker upp under stenar som lyfts, att värderingen håller vad de lovat osv.

Jag har i alla fall ordnat en snygg mapp med alla dokument i fina fack, så att jag snabbt hittar allt. Så jag säger bara "It's aint over till fat lady sings" som de säger här.

I helgen träffade vi vår Mortgage Guy och papper skulle skrivas under. Dokument som bland annat intygar (?) att vi inte är terrorister. Vad sägs om den? Trodde inte mina ögon när jag läste det. Efter dryga timmen hos Dan, följde han med oss ut för att visa sin egen Butler som han hade i bilen. Jag såg ut som ett frågetecken men fick snabbt klart för mig att det var fotsteget på hans nya bil som sköts fram automatiskt när han öppnade bildörren! Ett måste hos vissa verkar det som! GAAAAH!

Det har blivit fler "guys" också och nu har jag träffat både "chimney guy" och "the contractor guy". De gör utvärderingar på det som hittades under inspektionen och detta försöker köparna få ägarna att åtgärda innan köpet är helt klart. Så först förhandlar man om huspriset och sedan förhandlar man om åtgärder på huset. Säljarna behöver inte åtgärda något om de inte vill, men så behöver köparna inte köpa huset heller, dvs de kan alltid dra sig ur innan "closing". Det gäller att vara smart och inte haka upp sig på spikhål typ.

Igår så blev det en koll i de öppna spisarna (finns 3 i huset) och när Mark stoppade in huvudet för att kolla tegelstenar och spjäll insåg jag att det skulle bli trångt om jag också hade stoppat in skallen. Hade det varit George Clooney hade jag nog oljat in mig och kikat in i alla fall.

Ska vi spana in ett rum till?

Detta är sk The den room , eller Family Room, dvs inte Living room. Det är skillnad det! Här "hänger" man gärna och har ofta TV i just detta rum.

Säljarna sa att de skulle lämna gardinerna i rummet då de är specialsydda just till detta rum. För mig får de gärna plocka ner dem. Inte min smak alls. Men vad jag gillar i detta rum är burspråket (bay window) vilket innebär att jag kan ha blommor och en lampa i fönstret!!! Ja jag vet. Köpet är inte klart men jag får väl drömma lite mellan allt jobb. Ok?

Sorry för att jag inte kommenterar eller svarar på kommentarer nu. Nu ska jag hälla i mig lite mer kaffe och starta arbetsdagen.

6 kommentarer:

Annika sa...

Komiskt det där med terrorister...
HAHA.
Det är nog väldigt vanligt att man lämnar kvar gardinerna här. OM man inte gör det MÅSTE man tydligen upplysa mäklaren om det. Lite annorlunda än hemma ja.
Jag rev ner ALLA gardiner här då vi flyttade in. De fanns kvar. Naturligtivs.
Ja, det är många svängar med ett husköp, och säkert ännu MER för er som saknar GC än så länge.
KUL att det börjar närma sig sluttampen!
Ni verkar ha köpt ett toppenhus. Härligt med TRE öppna spisar!!
Kram!!

Loppan flyttar västerut... sa...

Underbart! O sen kan man ju undra vem som svarar ja på den frågan? Men såklart, om det skulle visa sig att man har terroravsikter så finns det iaf en kråka som gör att man kan bli stämd.
Spännande med huset, hur kul som helst. Håller tummar för att inga troll ska dyka upp. Vad duktigt du är som roddar o fixar ensam. Jag hade pinkat på mej och frågat o svarat godda yxskaft. Hejja dej, du är grymmish!

Lotta sa...

Tre spisar - taget!

Om några veckor sitter ni där, framför brasan med en drink ;)

Hang in there! Kul grejer på gång ju

Kram!!

Desiree sa...

Ryyyys vilka gardiner. Jag hade plockat ner dem men behållt dem till den dagen ni säljer huset. Det är ju typiskt amerikanskt fenomen att ta över någon annans hiskiligt fula gardiner. Vi råkade också ut för detta och det första jag gjorde då vi flyttade in var att ta ner eldändena.
Sköt om dig och ha det bra.
Kram!

Katarina sa...

Jag säger som Desiree´, ryser när jag ser gardinerna! Det är bara att le extra stort!

Jag förstår att du har mycket att göra just nu. Jag hoppas verkligen att allt går bra och att ni sitter där snart och och pustar ut.

alegni sa...

det är ju nästan skamligt att täcka för så fina fönster med så FULA gardiner!
KRAM