fredag 9 april 2010

Show & Tell: Naglar

Ja, jag vet, vilket jäkla tema då, denna fredag - naglar. NAGLAR! Vad tänkte jag på egentligen eller HUR tänkte jag? Eller är det så krasst att jag tänkte inte alls utan råkade bara se något fult framför mig, där jag satt och trummade med fingrarna och försökte komma på några bra och djupa fredagsteman? Sådana där som alla andra kommer på. Utom jag. Sådana där teman som alla välkomnar och säger "Men guuuuuuuuud så bra teman DU har valt då denna månad. Ska bli sååååå kul att ta tag i dom" och blablablabla. Ni vet tugget. Men nu finns det ingen återvändo, det är bara att ta tag i det och visa era snygga, välmanikyrerade naglar. För det tycks alla ha. Utom jag.

Ärligt talat så skulle jag vilja ha snygga naglar, ni vet sådana fyrkantiga med en vit rand längst uppe. När blev den modellen poppis egentligen? För så skulle väl naglarna inte se ut förr? Inte vad jag minns i alla fall. Då skulle de mer se ut som spjut. Inte helt, men något spetsigare i toppen. Min faster hade alltid det och jag minns så väl när jag satt och beundrade hennes så välskötta naglar och tänkte att "så ska mina naglar se ut när jag är stor". Vilket skämt. Jag menar, jag HAR försökt men så kommer den där lilla jävla fliken eller hacket och vips så är tamejfan hela nageln puts väck. Ja åtminstone halva. Och så har vi den den där handen med korta och långa och halvlånga naglar och det ser inte klokt ut. Jag är ingen nagelbitare, däremot en nagelslitare, dvs jag sliiiiter av vid fliken eller hacket.

NÄÄÄ, det är INTE stortånageln utan pekfingernageln! Ingen vacker syn, I know...

Nagellack då? Jo då, det kan jag ha, men mest på tånaglarna på sommaren. Naglar och naglar, på lilltån målar jag direkt på huden för jag hittar knappt nageln där. Den är liksom inbäddad där någonstans och jag har många gånger tänkt gå till en sk Nail Spa här och be dem karva fram dem åt mig. Låter inte så najs kanske.

Tog mig en titt på Minstingens naglar och det här fick jag se först:

Ett par smutsiga barfotafötter!

"Du har väl inte naglarna under foten heller"!

Njae, det var inte mycket till naglar på de här prinskorvarna inte. De ser liksom lite nötta ut. Hon springer nämligen barfota så fort chansen ges (läs tas).

Tänkte jag skulle kolla om mina fötter var klara för vårens/sommarens sandaler:


HJÄÄÄÄLP! Prinskorvarnas mamma, dvs Bratwurst är här! JA JAG VET! Den uppmärksamme har säkert tittat j*vligt noga på bilden och upptäckt simhuden. Så nu vet ni det också, kära bloggläsare, att Taina har två tår som är som siamestvillingar!

Vilket ämne. Jag är alldeles svettig och har efter detta inlägg bestämt mig för att ta mig till

Ja, ni ser ju Han's Nails som är vår nya salong här i Simsbury. De kanske har ett bra öppningserbjudande?

Min väninna, I-M, har världens finaste naglar. Jämt. Kommer så väl ihåg en kräftskiva då jag satt och studerade hennes välfilade naglar, men som då verkade ha fått små smutsfläckar lite här och var. Jag böjde mig fram och viskade i hennes öra - "Du har fått fläckar på naglarna". - "Nä men Taina, ta på dig glasögonen. Det är ju små kräftor, ser du väl!"

Det ni!

Andra fredagsbloggare hittar du här:

22 kommentarer:

Annika sa...

Du skriver så roligt, som vanligt...
HAHA, jag scrollade snabbt förbi fotbilderna (tack för varningen på min blogg, hehehehe!!!)
TUR att temat inte var fötter, då hade jag spytt...
Men det var ju lite fottema här...måste nog skynda mig härifrån nu...
Hehe,,,ya kno' me...
Klart du ska unna dig en pedi!!
KRAM!!
jag drar nu...

Saltistjejen sa...

Hahahaaa! KRÄFTOR på naglarna! Ojoj! DÅ har man verkligen pimpade naglar!
Jadu Taina, ditt tema idag har jag nog inte massor att skriva om, men jag ska försöka. När tid ges. Kanske i helgen. Sorry för att jag är sen. Som vanligt....
Men det kommer.
Så du har siamestår! Det har en av mina allra bästa barndomsvänner också. Men mycket mer siamesiga än dina. Hans sitter ihop i stort sett hela vägen. När vi var barn tror jag han tyckte det var lite jobbigt och skämdes. Men å andra sidan syns det ju knappt för de ser ju ut som två tår. Fast visst, som liten sitter man ju ofta och spretar med tårna och gör konster med fingrar o fötter och tår, så då tänkte vi kanske mer på sådana saker. Idag tror jag ingen tänker på det även om man ser honom barfota... haha! :-)
Ha nu en fin helg!
Kramar!!

Desiree sa...

Ha ha håller med Annika om att du skriver himla kul. Ja hur tänkte du då det gällde dagens ämne ;-)
Inte så lätt då jag inte är en person som springer på manikyr och pedikyr men alla fredasteman har sin charm. Ha en skön helg.

alegni sa...

haha, du är så rolig, taina!
den där kräfthistorien var ju helt suverän den med!
naglar är verkligen ett kapitel för sig. numera kör jag med en kort variant, annat var det förr!
ha en skön helg! kraaam

Taina sa...

Annika:
Scrollade du förbi fotbilderna??? Då missade du mina siamestår ju! Hahahahaha, du är för kul. Att du hade fotfobi visste jag, men på bild? Stackaren...

Jag ska unna mig manikyr OCH pedikyr innan Finlandsresan så du ska få se mina naglar då. Men bara på händerna. Jag lovar. Tar på mig vinterboots så du slipper se mina fötter ;)
Kram på dig

Saltis.
Gissa om jag har spretat med mina tår då! Jag har till och med försökt slita isär dem! Hahahaha!

Jag har sett fler med detta skönhetsfel, dvs simhud mellan tårna. Tyvärr så är jag inte bättre på att simma för det...

Du skriver när du hinner.

Kram kram!!

Desiree:
Jag måste ha haft en smärre hjärnblödning. Ibland kan jag tycka att en del teman är SÅ djupa. Detta kanske var för tramsigt, men jag hoppades på lite tips eftersom jag är verkligen i behov av det. Men det tycks vara fler av min "sort" som helt enkelt inte prioriterar naglar. Kanske jag har blivit inspirerad av mina väninnor som ALLTID har fixade naglar...

Ingela:
Lite pinsamt det där med kräftorna. Inte för att jag skämdes inför min väninna, men jag kunde ju ha tittat liiite noggrannare om man säger så.
Jasså inga långa naglar här heller? Är det vår unga ålder tror du?
Kram på dig!

Annika sa...

Hehe! Jag tycker temat var kul och mycket väl passande till ett gäng glada brudar. Tänk om vi satt allihop i ett rum med några vinflarror, vilket kalas! =) Ha en trevlig helg!

Taina sa...

Annika:
Hahahaha! DÅ skulle alla naglar se fina ut efter en vinflaska eller två...

Marianne sa...

Oj, simhud mellan tårna! Men att de inte opererar isär dem när man är barn? I alla fall om det är som Saltis skriver att det var för hennes kompis.

Ja här är en riktig nagelslarvare, trots att jag faktiskt har riktigt bra naglar för att ha långa. Men tålamod med det?

KRAM!

Musikanta sa...

Tänkte precis som du när jag såg vilka ämnen du valt, haha! Men sen var det ingen konst att skriva om detta ämne när jag väl satte mig ner vid datorn...

Det var något nytt med siamestår - har aldrig hört talas om det förut. Spännande.
Kramar!!!

Camilla sa...

Visst kan du få fina naglar som inte går av Taina. Men då ska du gå till en salong som gör naglar med gelé. Det läggs ovanpå dina egan naglar som ett slags lack och de blir superhårda. Det går att få dem med fransk manikyr också. Och det går garanterat inte bort. Man måste nämligen fila bort det:)

Själv har jag just nu citroner o limefrukter på nailsen, men imorgon blir det något annat.
Ha en skön fredag.

Kram

Petchie75 sa...

Ha ha, jag borde ha visat Os tår istället för händer, för han har raka motsatsen till dina tår!! Det ser ut som det fattas en tå mellan stortån och "pektån", det är ett stort mellanrum och han kan spreta rejält med tårna. Upptäckte förra året när hans lillebror var på besök i PR att han har likadana, så det måste vara genetiskt!!
Jag gillar inte heller tår faktiskt, trots fotot på mina "puertoricanska" tånaglar.
KRAM och trevlig helg!

olgakatt sa...

Det var litet jobbigt det här nageltemat! Jag ryser nämligen HELA TIDEN av naglar! Både när jag skriver om dem och när jag läser om dem, t ex just nu. Alla små hår står rakt upp och det går frossbrytningar genom kroppen. Så jag slutar NU!

Taina sa...

Marianne:
Jag har faktiskt aldrig känt något större problem med det. Lite roligt att visa upp, hehe. Men det är ju inte alla som uppskattar fötter, än mindre tår.

Åh jag önskade jag hade hårda naglar och som skötte sig själv. Lite åtminstone.

Kram

Musikanta:
Oojoj så detta tema har gett folk rysningar och en del har valt att inte skriva alls. Tycker naglar är så naturliga, de syns ju hela tiden eftersom händerna alltid är framme. Alla har vi någon sorts relation till våra händer och naglar. Ärligt talat så trodde jag att jag kunde få lite tips eller få se mera konstverk, men det är det få som visat förutom Petra med sina Pueroricannaglar.

Kram!

Camilla:
Ja just det, du brukar ju ha små konstverk på dina! Tror faktiskt att min kompis också har gele för hennes är betonghårda! Och hon går inte omkring och är fisförnäm och sprätter med händerna utan gör allt som en annan. Tack för tipset ändå så jag inte är helt borta när jag går in på en salong och de frågar om jag vill ha gele...

Kram

Petra:
JA det skulle du ha gjort! Du får smygfota hans tår när han sover ;) Mina siamestår är inte genetiskt. Det är nog bara jag i familjen som är "speciell". Ena örsnibben "sitter också fast", dvs det finns ingen flik...kanske jag får ta en bild på det med. Tror att allt inte blev utvecklat som det skulle. Hahahaha!

Jaha en till som inte gillar tår/fötter. Men barnfötter då? Det är väl det gossigaste som finns!

KRAM!

olgakatt:
Vad underligt att det finns så många som får rysningar av just naglar. Själv får jag rysningar om någon drar med naglarna mot "svarta tavlan" men då är det mera ljudet än naglarna som orsakar rysningarna. Bäst jag slutar skriva jag med. NU!

StrandMamman sa...

Du kan ju byta namn från Sisutaina till Siamestaina ;)) Jobbar ju själv i ett hus där det utbildas kosmetologer, och har all världens chans att få både händer och fötter ompysslade till förmånligt pris, men det blir tyvärr av alldeles för sällan.

Nu ska zumbakläderna packas.... Fredagskramar!

Camilla sa...

Taina, med gele kan du göra allt. Man behöver inte vara lika rädd om dem. Se bara till att de gör dem lite tunnare och inte tjocka. De blir stenhårda. Bra om ens egna naglar är lite veka.
Testa får du se:)
Jag ska få nya idag, det blir spännande att se hur de ser ut när det är klart.
Kram

Suzesan sa...

Hahah du skriver så roligt och inlägget var så roligt. Ditt tema. Men det blev ju bra.

Men såna där tår är väl bra när man simmar då. Det hade jag behövt:)Min stortå är sned för jag har brutit den en gång. Gick ju inte och gipsade den men det gör de inte förden delen tror jag. Fattade nog inte att den var bruten. Jag skulle sparka i luften och råkade träffa en väggkant. GJORDE ONT.

Så vi har säkert alla små små defekter på fossingarna.

Kram
/Susanne

HeLena sa...

Kära Taina!
Som vanligt skriver du underhållande och roligt! Många är vi som inte gillar fötter och tånaglar.... undrar varför??
Kräftor på naglarna... hahahaha kul när man är på kräftskiva men varför?? Jag vet jag är sååå tråkig...
Kramar!!

Grekland nu sa...

Jaha, där ser man. Du verkar ha ungefär samma förhållande till naglar som jag. När jag såg temat så tänkte jag att vadå, NAGLAR, jag har absolut inget förhållande till naglar, VAD ska jag skriva om. Och sen hade jag så mycket annat att göra i fredags så jag liksom "glömde" temat...Men det har varit roligt att läsa ditt och alla andra inlägg!!

Fröken Anki sa...

hahaha... Jag kan inte sluta skratta när jag läser ditt inlägg. Kanske för att jag känner igen mig så.
Orkar heller inte hålla på med naglarna jämt. Klipper, filar och borstar rent - ja! man färgen kommer bara på ibland.

Mina fötter är inte riktigt redo för sandalerna än heller, och jag var inte redo för temat heller den här veckan. Ska knåpa ihop nåt ikväll tänkte jag.

Ha en fin söndagkväll!

Taina sa...

Strandmamman;
Vilken bra idè! Hahahaha! Men jag håller mig nog till sisutaina i alla fall. Det man har i sin närhet blir man blind av på något sätt. Märkligt. Men jag SKA ta mig i kragen och besöka en salong. Någon gång.

Vad kul med din zumbadag!!!

Kram

Camilla:
Jag ska på allvar testa. Det vore roligt. Har ingen aning om vad det kostar och bör göra en research och kolla med mina grannar var de går. tack för tipset.

Nytt igen? Inga kräftor än är mitt tips...

Kram

Suz:
Det värsta är att jag är INTE bra på att simma trots detta lilla extra. Men AJ vad det måste ha gjort ont att bryta stortån! Det går väl knappast att gipsa?

Ja, alla har vi säkert våra skönhetsfel. Hiho.

Kram

Grekland nu:
De flesta kanske inte känner någon större relation till sina naglar, men medge att du ägnar dem en tanke då och då. För de syns ju och någongång gör man ju någonting med dem, typ biter, sliter, målar, filar eller vad det nu kan vara...Men konstigt tema, jag vet.

Fröken Anki:
Igenkänningsfaktorn är nog större än vi tycks påskina. Som jag skrev till Grekland nu så finns det NÅGON relation till naglarna. Jag har i alla fall bestämt mig för att göra ett seriöst försök! Det blir före och efterbilder. Promise!

Kram

Anna, Fair and True sa...

Skulle precis säga "du har två tår som sitter ihop" men det visste du redan haha! :)

Jag gillar inte sådana där fyrkantiga naglar och jag tycker fransk manikyr är lite konstig också när man målar den vita randen längs fram, eller vad man nu ska kalla det.

Jag skrattade gott åt ditt "karva fram lilltånsnageln" =D

Jag valde ju en helt annan vinkling på mitt inlägg men borde kanske lägga upp en bild på mina tår för jag har nämligen en pektå som är längre än stortån. Mycket konstigt. När jag var på fotvård sist sa de att det betyder att man är vacker. Jaja, snällt sagt men det låter som en stor efterkonstruktion, eller vit lögn t o m! :)

sunflake sa...

Ha ha ha skrattade gott.. och gulliga prinskorvar :-)