torsdag 29 april 2010

Show & Tell: Gud sååå pinsamt

Kära fredagsbloggare, nu har vi kommit till mitt sista tema och det är ett tema som jag bara älskar att gotta mig i. Hos andra alltså. Temat är Gud sååå pinsamt och det ska bli riktigt intressant att läsa om det hos er alla. Skrattmusklerna är smorda och jag längtar. Lika mycket längtar jag inte efter att avslöja mina egna pinsamheter för det finns gott om sådana i mitt liv. Men vad vore livet om inte vi kunde dela med oss lite?

Det är sommar och det är varmt. Jag befinner mig på en camping i Finland och vi är några som hyrt en stuga. Musiken dånar högt från i stort sett alla stugor. Och bilar. Hungern sätter i och även om vi är finnar, så kan vi äta annat än grillad korv och dricka öl till. Vi beslutar oss för att piffa till det hela med pommes frites. Korv och öl är ju givet redan. Finnpajsare som vi är. Jajaja, det finns ett par svennar med också, men det är bäst de håller med om menyn. Speciellt när finnen står med en kniv i handen för att skära upp korven. Man ska aldrig vara för säker.

Stugan är inte utrustad med ett fullt kök, så jag erbjuder mig att fixa med pommes fritsen i det allmänna köket. Jag tar med mig en lonkero i ena handen och en plåt i den andra och beger mig iväg. Innan jag går tillbaka blir jag kissnödig. Kollar mig själv i spegeln och ser att jag fått en lätt solbränna. Nice. Jag går tillbaka och känner en del blickar riktas mot mig. Tänker att den där brännan ser säkert fräsch ut på mig. Ny top har jag också. Fler och fler blickar och jag sträcker på mig där jag går. Känns trevligt och plötsligt börjar jag medvetet vicka lite extra på röven. Vad fan gör jag det för? Men det hör liksom till. Celluliterna syns nog inte så bra nu när jag är lite solbränd. Eller så beror det på att de flesta finnarna börjar bli så dragna redan. Tightsen stramar upp rumpan och den nya bikiniöverdelen, som jag har under toppen hindrar bröstvårtorna från att släpa i gruset. Hollywoodfruarna kan slänga sig i väggen.

Pommesfritsen börjar bli klara och jag går mot köket igen. DÅ skymtar jag något i ena ögonvrån. Jag fortsätter att gå men det jag nu ser och har förstått vad det är, tycks förfölja mig. Tacka fan för det, för det är ett långt toapapper som hänger ut ur byxorna på mig!!! Mina stugkompisar är röda i ansiktet och det är inte av solen! Tankarna snurrar och jag inser att jag inte kan trolla bort mig. Tiden står stilla. Vad förväntar de sig egentligen? Att jag ska dra ner byxorna och ta ut pappret och torka klart??? När jag återfick medvetandet befann jag mig inne i stugan....

Eftersom det inte finns någon bild från när det hände så har jag gjort en efterkonstruktion precis som i riktiga brott. Nu har jag varken snygga shorts eller bikiniöverdel på mig men ungefär så här såg det tyvärr ut med en Taina i chock. Och mållös.

That's all folks och i nästa månad tar Bejla över som värdinna!

Fredagsbloggarna är:


Nya deltagare
21 kommentarer:

Pettas sa...

Oj, Taina, jag har skrattat högt och länge, tårarna har sprutat och maken har inte fått någonting vettigt ur mig på en stund när jag bara har skrattat och inte har kunnat läsa rent ens, när jag gjorde ett försök att läsa din berättelse för honom.
Nu skrattar han i sin knut; han insåg att han måste läsa din story själv.
Hahahoho.
Tack för morgonens magjumpa!

Pettas sa...

Oj, Taina, jag har skrattat högt och länge, tårarna har sprutat och maken har inte fått någonting vettigt ur mig på en stund när jag bara har skrattat och inte har kunnat läsa rent ens, när jag gjorde ett försök att läsa din berättelse för honom.
Nu skrattar han i sin knut; han insåg att han måste läsa din story själv.
Hahahoho.
Tack för morgonens magjumpa!

Melting Pot sa...

Underbar historia och vilken rekonstruktion! Du kan bli kriminalare i ditt nästa liv :) Kram och trevlig helg! /Lena

Annika sa...

Hahaha, gud vad roligt att du lagt in en bild som visar hur du såg ut då! En obetalbar min. Jag kom inte ihåg många pinsamma ögonblick. antingen har toleransnivån för pinsamheter höjts med ökad ålder eller så förtränger man =) TACK för roliga teman denna månbad. Nu hoppar jag nästa månad för jag ska på semester. Kram och trevlig helg!

Nilla sa...

Toapapper i byxorna, vilken klassiker! Härligt! Jag har inget bra inlägg att komma med idag, så jag hoppar helt enkelt över...

Men en pinsam sak jag kom på nyss var att jag satt och skämdes för tjejerna, särskilt Bella, när jag kollade på BellaTyraShow. (Jag gillar dem och deras program!) Inte för att det är så pinsamt med mens och bajs och porr egentligen, men det kan ju bli för mycket. Helknasigt klipp. Titta här på "Eftersnack del 8" http://nyheter24.se/bella-tyra-show

Petra H sa...

Ha ha, sååå pinsamt!! Jag älskar hur du har rekonstruerat bildbeviset!!
Trevlig helg!
Kram
PS Vad är en lonkero???

Mrs Clapper sa...

Haha! Åh vad härligt! :)

Annika sa...

HAHA, jag med...
Garvar stort härnere i DC åt din fadäs.
Garvar åt hela alltihopa, hur duu beskriver finnpajsarna med korv och öl och fylla:-))
du är så himla rolig, alltid!! Morgongarven börjar alltid här...
Toapapper är en CLASSIC!!!
Underbart!!
Tack för en kul månad!!!
KRAM!!

Desiree sa...

Ha ha en riktig klassiker som ALLTID förblir lika pinsam men ändå lika kul. Jag tycker dessutom att du har illusterat det väldigt bra. Ska bli underbart att läsa om dagens tema hos de andra. Tack för april månads teman.
Kram

Livet enligt Jenny sa...

Hahahaha du e för jädra gó!!! Kortet som rekonstruktion ger extra plus i kanten tycker jag! ÄÄÄÄÄlskar när folk gör bort sig! Skrattmaja som jag är så kan jag villigt erkänna att skadeglädje är den sanna glädjen... hihi... ;)

Sunflake sa...

He he en riktig klassiker med toalett papper, tycker verkligen det var en fin gest av dig att bjuda campinggärnget på det *lol* och bloggen också. Ha ha ha :) trevlig helg, kram - annica

Marianne sa...

Hahahaha, du är oslagbar, Taina! Oslagbar!

KRAM!

Saltistjejen sa...

Hahaaaa! Det ÄR ju en KLASSIKER!! My God! och självklart berättar du på ditt underbara vis! :-D Skrattar gott här på jobbet. Tur jag är ensam i labbet för tillfället! :-)
En kompis till mig gjorde en liknande klassiker när vi pluggade på unviersitetet o var "uta och festade". Hon gick på toa och när hon kommer ut går hon genom hela "krogen" fram till oss vänner. Alla utom hon har på den vägen hunnit inse att hon dagit upp strumpbyxorna äver kortkorta kjolen där bak. Alltså itne så snyggt med andra ord. Kjol iknögglad under nylonstrumpornas snygga "bakdel" var inte det hon ville visa precis.... Jaja, den kvällen gick hon hem tidigt....
Tack också för april månads teman! Jag har haft roligt med dem!!! :-)
kram!!

Suzesan sa...

Hahahaha du är så rolig Taina. Bästa inlägget och så bra skrivet och jag levde mig in i allt som om jag var där;)OCH BILDEN hehahehehahahohihohahohohihihi så bra.

Men det som Saltis skrev om har jag gjort liknande en gång PINSAMT men som tur var hade jag INTE hunnit så långt. Arbetade på en tidning och på middagen skulle jag in till stan som faktiskt bara låg ett kvarter upp. Tjugofem meter och inne i centrum.
Som tur är låg arbetet lite från där alla går.

Jag var på toa innan jag gick och när jag var färdig så märkte jag inte att kjolen hakat fast i strumpbyxan. En lite längre modell. Jag upptäckte det när min kollegor nästan knackat sönder rutorna för att få min uppmärksamhet och när jag vände mig om så öppnade en av dem fönstret och ropade "kjolen Susanne". Jag fattade och skämdes.
Jisses så pinsamt men guu' om jag hunnit upp till city. Där hade jag fått gå med en strumpbyxebak. Vad lärde jag mig på det DÅÅÅ. JO Kolla kläderna ordentligt varje gång.

ha en bra valborgsmässoafton

Kram
/Susanne

Taina sa...

Petta:
Vad roligt at kunna bjuda på en morgongympa. Det behöver vi alla! Men när det där hände, kan jag tala om att jag inte skrattade så mycket.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Lena:
Ja varför inte? Är säkert influerad av den amerikanska TVn där de älskar rekonstruktioner och gottar sig i alt elände.

Ha en fortsatt trevlig helg.

Kram

Annika:
Det var TUFFT att vara värd och behaga alla. Hahaha, speciellt temat med naglar tog ju skruv. Åh du ska ju på semester? Låter härligt. Men fredagsbloggarna finns kvar.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kramen

Eller hur? Riktig klassiker och en annan ska ju inte behöva missa sånt. GAAAH!

Visst kan man skämmas å andras vägar och jag ska kolla klippet! Tack för tipset.

Kram

Petra:
Vet di inte vad en lonkero är??? En typisk dryck som finns på alla Finlandsbåtar. Det är gin och tonic och heter egentligen Long Drink men du vet ju hur det är med finnarnas engelska Lonk Drink och så blev det enklare med lonkero helt enkelt....hahahahaha!

Kram på dig.

Mrs Clapper:
Det var inte så härligt DÅ men NU kan jag skratta åt det...

Taina sa...

Annika:
Jag tror det finns ganska många som råkat ut för just detta och givetvis är jag en av dem. Typiskt! Om du inte har varit på en finsk campingplats så rekommenderar jag ett studiebesök, speciellt under en midsommar. DÅ händer det grejer och det spelar ingen roll om du har hela toarullen mellan benen för ingen, jag menar INGEN, ser något ändå!

Nu ska det bli intressant med maj månads teman!

KRAM PÅ DIG!!!

Desiree:
Illustrationer är lite kul om bildbevis saknas. Det var Bella som hjälpte mig men hon skakade på huvudet när hon skulle ta bilden. Hon tycker jag är allmänt knäpp antar jag. Jag har fått många skratt när jag läst om de olika pinsamheterna hos andra.

Fortsatt trevlig helg!

Kramen

Jenny:
PRECIS! Skadeglädjen ja. För det var nog det mina kära stugkompisar kände då...hämnden är ljuv.
Jag älskar också att skratta åt olika pinsamheter och det utvecklas ibland till ett asgarv som inte låter speciellt kvinnligt.

Ha en fortsatt trevlig helg med mycket löpning!

Kram

Sunflake:
Ja, vad gör man inte för sina vänner? Jag älskar att gotta mig i andras pinsamheter och då måste jag ju bjuda på mina egna också.

KRAMEN

Marianne:
Det var oslagbart DÅ och jag börjar få minnesluckor för jag vill verkligen inte komma ihåg den där känslan jag hade. Det till och med värkte i kroppen av skam. Har du känt det någongång? Då jäklar skäms man!

Kram på dig!

Saltis:
Hahahahaha, det där med kjolen är ju en riktig klassiker och vilken tjej har inte råkat ut för det på krogen och med några extra drinkar innanför västen? Speciellt om man har glömt att dra på sig ett par trosor eller så har man sådana där små stringtrosor som letat sig långt in i skåran.

Nu tar vi tag i Bejlas teman. Ska bli intressant!

KRAM på dig!!!

Suz:
Hahahahaha, ja tänk om du hade gått hela vägen och jösses vad pinsamt!!! Men visst är det skönt att kunna skratta åt eländet efteråt. Och bjuda andra på det. Jag brukar också kolla extra noga. Oftast, men ibland har jag lite bråttom dock, så risken finns ju alltid där. Men nu när man är äldre så skäms jag nog inte lika mycket. Tror jag i alla fall.

KRAMAR!!!

HeLena sa...

Lonkero:D schmakar finfint! Men ty!? varför schkulle ty ha papperit i byxan? Scher int klogt yt?

Hahahaha, Taina! Halleluja!
Så roligt du berättar!! Jag kan förstå din känsla när du inser..... int rolit, nä!

Tack för april, det har varit jättekul, så också naglarna!!
Bamsig kraam!!

Grekland nu sa...

Haha, såååå pinsamt, jag hade nog dött...minst. Faktum är att jag såg samma scen förra sommaren i Tyskland, då en ung tuff kille kom gående på ett fik med toapapper hängande efter sej. De unga tjejer som satt vid mitt bord fick sej dagens fniss...Och den stackars killen återvände nog aldrig till det fiket...

Fröken Anki sa...

hahaha, en sån där grej som man har skräck inför ska hända.
Kul att du delade med dig. Och tack för en trevlig temamånad.

kram

Nilla sa...

Här hittade jag en pinsam med rolig berättelse om en hund:
http://blogg.alltombarn.se/innandufanns/2010/05/01/om-skammen-som-kommer-med-hund/

Anna, Fair and True sa...

Hahaha, illustrationsbilden var ju bara bäst! Det är verkligen en sådan där klassiker!

Men du, var det inte du som berättade den historien om tampongen..?

:)