onsdag 21 april 2010

Spring break

Just det, jag har ju glömt bort att tala om att barnen, märk väl BARNEN, har spring break denna vecka. Det betyder ju att de ska sysselsättas med något vettigt trots att föräldrar jobbar. Nu finns det ju faktiskt mycket att välja på här. För broschyrer om CAMPS av alla möjliga slag haglar över en. Bara att välja och vraka. Efter storleken på plånboken förstås, för de är ju inte gratis precis. Vi kunde ju ha låtit Minstingen vara på dagis, men det märks att hon börjar bli "stora tjejen". I sommar slutar hon där, för till hösten är det ju FIRST GRADE som gäller!

Tillbaka till dessa camps eller läger. De är oftast sk dagsläger och i år har vi valt Tons-Ta-Do igen, då den innehåller sport och utelekar mest hela tiden. I år håller de till i Tariffville, som är grannbyn. Någon Metropol är det alltså inte.

Tonårsdottern då? Jo hon jobbar hela eftermiddagarna, sover hela förmiddagarna och vete-sjutton-vad-hon-gör hela nätterna. Hon jobbar på Dinos dagis. Dino är vår fyrbente familjemedlem för er som inte känner till det.


Här är en morgonpigg tjej på väg till Tons-Ta-Do Camp!

Ryggsäcken är fullpulad med snacks, lunch och dricka. Säkert har det smugits ner en leksak också. Här är hon på väg in i Tariffvilles Elementary School, där de samlas på morgonen innan de ger sig ut.

Tariffville är som sagt var grannby till Simsbury och en mycket trevlig sådan.

Där finns många äldre och mysiga hus.

Men framförallt så rinner ju den berömda (för Maken alltså) Farmington River även där och just i Tariffville så finns det perfekta fiskeställen.

Eftersom åtkomsten till vattnet är relativt lätt, så är detta även kanotisternas tillhåll på sommaren.

Nog pirrar det lite i tårna...ska jag doppa dom eller inte. Det är frågan. Njae inte denna gången.

Vid vattnet finns en gammal fabriksbyggnad, som restaurerats och där flera småföretag nu hyr in sig. Deras uteplats för en riktig "fika" (om de nu vet vad det är) är inte så pjåkig.

Jag njuter när jag ser gamla byggnader, speciellt fabriksbyggnader, som får nytt liv igen. Tänk så mycket historia det finns i de där tegelstenarna.

Åter en kanonfindag här i Connecticut. Dryga 20 grader har de lovat och musöronen på träden är redan ett minne blott.

10 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahahahaaaa! ja du vad man gör om nätterna som tonårign mår nog föräldrarna bästa v att INTE veta....! ;-)
Kul med Minstingens camp! Det låter perfekt för henne faktistk! Massa aktiviteter ute! :-) Hoppas bara hon inte tar av sig naken och bajsar där och sedan berättar att det är ngåto "daddy taught me!" hahahahahaaaa! ;-)

Sedan håller jag med dig om gamla fabriksbyffnader. Även lagerbyggnader tycker jag kan vara riktigt vackra. Alltså äldre modeller inte nya. Men den där bu´yggnaden var superfin! Skulle gärna kunna tänka mig att t ex bo i en lgh i ett renoverat sådant gammalt hus. Tror det skulle kunna vara jättecoolt!

Kramar!

Musikanta sa...

Kul för lilltjejen att det finns lite aktiviteter att välja mellan när hon har lov! Och fina bilder har du tagit att titta på!

Här var det snöglopp och två grader varmt i morse när vi vaknade. Hade inte varit så dumt att vara i Connecticut i stället. Några musöron på björkarna har vi heller inte sett till :-(
Kram/M

HeLena sa...

Bra att det finns camp's för barnen. Låter kul tycker jag!
Ungdomarnas nätter ja, tänk va! När jag var 16-17 år jobbade jag redan.... men det vette fanken om jag sov på nätterna;)

Kram kram

Marianne sa...

En sån tur att det finns såna där camps! Det finns väl inte i Sverige? Eller det kanske det gör nu för tiden? Väldigt praktiskt i alla fall, för alla kan ju inte ta ledigt och åka på flådiga resor.

Håller med, gamla fabrikslokaler kan vara otroligt vackra. Men när de gör om gamla psyksjukhus till bostäder blir jag lite tveksam. Såg att de hade byggt om gamla psyket i Helsingborg till bostäder. Vackra gamla byggnader i en vacker gammal park. Men bo där? Näe, inte jag. Jag tror inte man kan få bort all ångest som bor i väggarna.

Haha, så du bokade om till nästa tisdag? Snyggt jobbat, Taina! : D

Kramar!

Taina sa...

Saltis:
HJÄLP, tänk om hon skulle få för sig att göra det??? Hon är ju ganska spontan om jag uttrycker mig milt. Roligt har hon i alla fall. När jag hämtar henne är hon alldeles röd i ansiktet av allt springande och hoppande.

Den här fabriksbyggnaden har jag inte lyckats luska ut vad den en gång användes till. Jag vet att det fanns en Carpet Industry i Tariffville, så det kan ha varit den. Ska kolla upp det lite noggrannare.

KRAM på dig!

HeLena:
Kanon med dessa camps. Verkligen. I Sverige är ju barnen på dagis eller fritids annars om föräldrarna inte kan vara lediga samtidigt.
Jag är så glad att Bella har ett jobb och på så sätt tjäna lite egna pengar. Man växer lite med det ansvaret.

Kram kram

Marianne:
I Sverige går de på dagis eller fritids och på sommaren finns ju "kollo" i vissa kommuner. Men här har du möjlighet att välja beroende på vad barnen är intresserade av typ sport, musik eller teater etc. Jättebra tycker jag.

Hm jag vet inte om jag skulle vilja bo i ett gammalt psykhus heller...Om jag inte är knäpp redan nu så lär jag nog bli det då.

Kramar!!

Annika sa...

Camps är bra!
Vilket SEEENT spring break ni har, men jag vet ju att det sprids ut över landet. Alla kan ju unte ha ledigt samtidigt.
Vackra bilder på hus...
Och ja, visst kan det vara vackert med gamla fabriker. Och numera görs de ju ofta om till arts centers eller tom condos.
Tjaaa, du, vad gör egentligen teens om nätterna????
Fattar inte att de orkar.
Kram!!

Desiree sa...

Springbreak hade vi här för någon månad sedan. Tur att det finns olika camps att välja bland även om det kostar en slant. Verkar som minstingen trivs med sitt camp. Det är vackra omgivningar du har i dina krokar. Fint och kul att se lite hur det ser ut i dina trakter. Ha en bra dag.
Kram

Livet enligt Jenny sa...

Usch vad de gör om nätterna vill jag inte ens tänka på... Hoppas hon sover några av nätterna, men förstår när hon kommer som ett åskmoln ibland på morgonen att det har nog varit en kort sovstund. Älskar också gamla byggnader. Gillar du gamla fabriker skall du definitivt komma och hälsa på här. Nääs är vida känt för sina fina fabriksbyggnader men även andra fina hus som tillhör slottet vi har här. Kramen

Taina sa...

Annika:
Jag tycker också att det är sent. Hade hellre sett att de hade det i samband med påsklovet. Men ledigheten är välkommen ändå.

Camps är ju suveränt! Barnen tycks stormtrivas och ledarna är så himla engagerade och duktiga. Liisa är kanonröd varje gång jag hämtat henne. Hon hade visst svårt att hålla sig vaken sista halvtimmen igår! Full rulle!

Där maken jobbar, i Winsted, finns massor av nedlagda fabriksbyggnader som de gjort om till lägenheter. Superläckert!

Inatt var ungdomarna uppe till halv fem. HALV FEM AM!!! Nuts!

KRAMAR!!!

Desiree:
Jag tycker det är ett suveränt sätt för barnen att delta i sådana här camps. De får oftast vara ute och sporta och DET gillar vi ju!

New England området är riktigt vackert. Nu kanske inte mina bilder alltid blir så perfekta eftersom jag inte kör med någon systemkamera. Men lite kan man ju se så grönt och dant det är här.

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Så hon får jobba nu, dottern? Har för mig att du skrev förut att hon inte fick det på ert visum?