måndag 26 april 2010

Jonglera

Skönt med lite regn. Det går lättare att jobba då, speciellt nu då jag har tons-ta-doo. Ungefär som Minstingens camp i förra veckan. Jag vet att jag tjatar om jobbet och hur mycket det är att göra ibland. Men jag har verkligen mycket och om några veckor bär det iväg till Berlin igen. Denna gång flyger jag direkt till Berlin (Tegel). Annars får jag alltid byta i Frankfurt och ju mindre stopp desto gladare blir jag.

Tillvaron som expat-bihang är inte alltid så glamoröst. När vi flyttade hit så visste vi att Maken skulle jobba mycket. Mer än vanligt alltså. Trots att jag också har jobb, men inte samma typ av arbete som i Sverige, så blir ändå känslan av att jag dubbelarbetar just nu.

När företag skickar ut expats, så förväntas det att jobbet eller uppdraget sköts på ett effektivt sätt. Det tar sin lilla tid att få rutiner på plats och därför åtgår ju en del tid. Att den andra hälften sedan ska få allt det andra att snurra som vanligt, är kanske inte alltid lika självklart. Just nu är vi inne i förlängning av VISA, spåra mitt Employment Authorization Card för andra gången, deklarera här (eller ta fram underlag), klargöra hur det ligger till med försäkringarna, husets grovingång ska fräschas upp, sun-room likaså, barnen ska ha hjälp i skolan, barnen ska skjutsas till aktiviteter och jobb, hunden ska rastas och så vidare. Mycket av det här bollar jag med. Och visst gillar jag att ha många bollar i luften, men någon jävla jonglör är jag ju inte! Sedan ska vi lägga till att jag jobbar heltid och tränar en del.

Nä nu slutar jag skriva mer idag. Jag kan ju tappa en boll. En boll består just nu i att "övervaka" en handyman som är här för att byta ut diskmaskinen.

Jonglera Taina. Jonglera.

15 kommentarer:

Melting Pot sa...

Jag tycker att jag har fullt upp utan att jobba (även innan bebisen)med att få allt att fungera här. Det tar mycket tid att installera sig i ett annat land. Att jobba heltid dessutom är verkligen att dubbeljobba! Lycka till med ditt fortsatta jonglerande. Kram.

anna of sweden sa...

Och jag som inte ens arbetar (som inte yrkesarbetar rättare sagt) tycker jag har fullt upp. Förstår att det blir lite väl mycket att göra för dig bland.

Andas. Taina. Andas.

Och jonglera lite däremellan ... :D

Kramelikram!

Desiree sa...

Låter verkligen som du har fullt upp just nu. Jag vet aldrig riktigt varför men det är alltid så att när man har mycket så kommer det ännu mer. Hoppas att du får en break snart och att du lyckas hålla bollarna i luften. Det är verkligen inte lätt alla gånger.
Kram

Saltistjejen sa...

Du jag förstår att det är mycket. Tycker själv det kan vara många bollar i luften och då har vi ju endast ETT barn inte två att "ta hand om". Vi har ingen hund (bara katterna och de sköter sig ganska bra själva) och vi har gångavstånd till jobb o dagis...! Hoppas dock det lugnar ner sig lite framöver för även om det känns bra att ha att göra så kan alltför mycket jonglerande i längden göra en ganska mör...
KRAM!

olgakatt sa...

Nog låter litet jonglöraktigt om du ska fixa ALLT det där!
Sen finns det ett märkligt fenomen jag upplevt många gånger: Ju mer man har att göra, ju mera lyckas man få gjort UTÖVER det!
Kan du förklara det?
Numera fattar jag inte hur jag hade tid att jobba alls!

HeLena sa...

Oh! One of those weeks!!! Inte alltid så roligt! Jag förstår dig! Verkligen!! Även om du inte alltid grejjar att jonglera så vet jag att du plockar upp bollarna du eventuellt tappar men det lär inte vara många! Du fixar det här Taina! Men när det lugnar ner sig måste du ge dig själv lite tid också! LOVA!!!??? (hjälp, det ser konstigt ut?? lova eller låva...???)
Bamsekram till dig!

Hanna sa...

Känner igen det... Det som krånglar till min vardag mest är nog att barnen bara är halva dagarna i skolan. Det skjutsas en herrans massa hit och dit tycker jag just nu. Och de där olika byråkratiska processerna är ju riktiga humörsänkare. Urk.
Lycka till med jonglerandet!

Fröken Anki sa...

KÄnner igen mig lite i det där att den medföljande får sköta markservicen mycket. Och det gjorde jag gärna när jag inte jobbade. För då hade jag tid! Men nu är det tillbaka till gamla rutiner när vi måste dela på hemmagörat, och det är inte alltid så lätt.

Hoppas allt går bra med VISA och EAC, och med resan till Europa. SKönt att det är direkt. Inget kul att hålla på och mellanlanda inte.

kram

Taina sa...

Melting Pot:
Tack snälla! Men att ha en liten bebis OCH i ett nytt land är mer än en heltidssyssla!
Jag tror att de som sitter "hemma" och bestämmer om regler och "förmåner" för expat inte alltid har den erfarenhet man önskar sig...

Kram på dig!

Anna:
Andas in. Andas ut. Jag ser alla "hemmafruar" har sina dagar fyllda här med. Det ska ju skjutsas en hel del och barnen verkar vara fullt sysselsatta med massor av aktiviteter. Är det mer här än hemma i Sverige tror du?

Kramelikram

Desiree:
Så är det nog, ju mer man har så dyker det plötsligt upp tusen andra ting som ska hinnas med. Vet inte var dagarna går ibland men fort går de. Min träning är min räddning många gånger. Utan den skulle jag vara knäckt men på något sätt är det som att fylla en bil med bensin och så rullar jag på igen. Hehe.

Kram

Saltis:
Nu är ju mina barn ganska stora men de har ju aktiviteter och skolan där det ska hjälpas till med. Inte nog med det, så kommer det ju tusen frågor om att dessutom hjälpa till på skolan! GAAAH! Det gäller att ha en bra balans i jonglerandet, verkligen. Igår kväll körde jag ett hårt pass på gymmet och var svimfärdig men samtidigt glad för alla spänningar försvann och det var skönt at gå och lägga sig efter duschen då. Inget som snurrade i skallen. Men snart är det ju semester..ett par månader till så ;)

KRAM!!

olgakatt:
Så upplever jag det också och jag tror att man blir så fokuserad och "effektiv" eftersom man vet att tiden är dyrbar och den går inte att lägga på hög. Tiden alltså. Jag är i ett stim av uppgifter, speciellt jobbmässigt nu.

HeLena:
jag LOVAR att ta det lugnt. Förresten så har man tid med det i graven. Nu ska det levas. FULLT UT! Hahaha! Jag ska försöka hitta balansen dock och idag har jag unnat mig tid hos frissan. Förra veckans miss att lägga in den på en tisdag och byte av dag blev till en NY TISDAG. Go figure!

KRAMAR!!!

Hanna:
Tackar. Jag ska ta itu med "samtalen" angående försäkringarna idag. Är "på hugget" och det ska bli skönt att få ur sig allt som ligger där och gnager. Sedan får jag pricka av listan igen då. Önskar jag hade en lista som Peter. Tre punkter. Men så är han ju man också...hahahahaha!

Anki:
Att dela på hemsysslor är e självklarhet, men när maken är borta så mycket så måste ju saker och ting göras här hemma. Barnen hjälper ju till en del, så gott det går. Men visst går det runt, runt ibland. Ser verkligen fram emot semestern då jag bara ska "vara".

Kram

Annika sa...

Ja, nog får du jonglera alltid. Helt klart.
Och idag är det TISDAG!!
OCH du ska till frissan dessutom!!
men hoppas du kan koppla av hos henne, och du får en riktigt skön massage...
AAAHHH!!!
det är det bästa på hela besöket hos frissan då de tvättar håret och masserar ända ner på axlarna...
LÖÖÖV it.
Ta det lugnt!!
Kram!!!

anna of sweden sa...

På ett annat sätt i varje fall. Barn kan förflytta sig själva i Swiden, vilket de inte kan här ( i varje fall inte där vi bor) så man blir upplåst till deras tider.

Marianne sa...

Ja jag fattar inte hur du bär dig åt. Jag menar, jag har inga barn hemma och tycker det blir väldigt mycket nu när jag jobbar lite grann - långt ifrån heltid.

Det kanske är jongleringskurs man ska ta?

Kram Taina!

Musikanta sa...

När du blir så gammal som jag kommer du att sitta där och säga för dig själv:"Jag förstår inte hur jag ORKADE på den tiden" :-)
För det gör man faktiskt inte. Förstår alltså!
Styrkekramar/M

Anna, Fair and True sa...

Lycka till med jonglerandet! Förstår att det är tufft men jag tror inte att du kommer tappa någon boll! Men kanske försöka bolla i alla fall en boll till maken ibland.

Jonglera sa...

Tycker du ska ta och lära dig hur du jonglerar på riktigt ;)