måndag 5 april 2010

Tokig far, tokigt barn.

Har jag berättat att Maken är tokig? Om inte, så säger jag det nu; "han är knäpp". Han har nämligen låtit Minstingen ta årets första dopp. UTOMHUS! Inbilla er inte att det var i en uppvärmd pool på något fancy ställe, utan i den översvämmade Farmington River. Här hemma slet jag som ett djur i trädgården när det plötsligt pep till i mobilen. Rubriken " Liisa badar". Gulp, tänkte jag. Vad har han NU hittat på? Öppnade länken och mycket riktigt, en bild på Minstingen som sitter i vattnet. Bilden är himla suddig men här är i alla fall beviset:

En plaskande liten tjej fick förbi åkande bilister att tappa hakan...

När de kom hem, sken båda som solar, för vilket äventyr de hade varit ute på. Inte nog med det. Minstingen hade blivit nödig och utbrast "Mamma, jag bajsade UTE, precis som Dino!" (vår hund alltså). Hm, jaha, tänkte en annan och funderade på hur torkningsprocessen hade gått till, men det behövde jag inte tänka på så länge för resten av historien kom snabbt; "Jag blaskade av rumpan i vattnet"!. Inte nog med att Maken är tokig, samt en riktig naturmänniska, så har nu Minstingen börjat gå i samma fotspår. Bacillskräck? Inte här inte.

Förutom denna incident har påsken firats på både svenskt och amerikanskt manér. Vi hottade alltså till det hela med Easter Egg Hunting där Minstingen sprang omkring som en liten iller och letade påskägg som vi gömt i trädgården. Det var riktigt kul att se hur hon lyckades, med hjälp av kartan, hitta alla äggen. Eftersom Tonårsdottern var sjuk, blev det två korgar och massor av ägg!

Jag är redo med min karta och korg!

Ägg, ägg, ägg. Överallt.Påskmiddagen hade vi redan på fredagen, tillsammans med våra goda grannar. Några bilder togs varken på maten eller middagsgästerna! Men gott var det. Roligt hade vi. Maken hade nämligen rökt lamm hela dagen. What`s new, liksom. Det nya var väl att det var lamm och inga ribs denna gång. Phew.

Anledningen till att påskmiddagen inmundigades redan på fredagen var att vi var bjudna på 40-års kalas på lördagen. Det var en överraskningsfest för vår vän Emma, som inte hade en aning om vad som skulle ske. Men tji fick hon!


Här syns jubilaren i mitten med orange top, omringad av vänner.

Hela helgen har vädermässigt varit sååååååå underbar med strålande sol på en klarblå himmel. Termometern har visat på dryga 20 grader. Det kommer att se ut så några dagar till. Inte klaga. Bara njuta. Och njuta får jag göra under lunchen, för här är det vanlig arbetsdag idag. Men det gör inte så mycket. Jobbet är riktigt roligt och intressant just nu, trots mängden av arbete som väntar. Men solen ger mig energi.

Hugg i Taina. Hugg i.

9 kommentarer:

Amy sa...

Låter som en underbar påskhelg! :D
Jag tycker du ska vara glad att dottern inte har ngn bacillskräck, tänk vilka äventyr som väntar! ;-)

Saltistjejen sa...

Hahahaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
:-)
Jag säger inget mer... ;-)

Melting Pot sa...

Ser ut som om ni haft en härlig påsk både väder och festmässigt :)

Här har påsken passerat ganska obemärkt tyvärr. Lite norsk rökt lax, målade ägg och hemgjorda köttbullar var det påskigaste vi kunde hitta på, men påskkänslan uteblev ändå. Påsken brukar markera våren för mig och här har vi ju högsommar......märks det att jag längtar hem?

Taina sa...

Amy:
Ja verkligen. Jag är inte typen som springer efter och ber henne tvätta händerna heeela tiden. Tur är väl det med tanke på hur hon är! Hahahahah!

Saltis:
Ja, vad säger man. Det är nog bara att skratta åt det hela. För mer kommer jag nog att få uppleva vad gäller "naturupplevelser"...
Kram

Melting pot:
Inte dumt med lax. Vi gravade vår egen. Vi och vi, maken om det nu är så noga ;)

Jag förstår att det finns en viss längtan. Speciellt om det inte sker några skiftningar i naturen där du befinner dig. Det är varmt och så är det varmt. Typ.
Men tur att du fick in lite påskkänsla i alla fall...

Annika sa...

HAHA, KUL!!
Karolina vadade i Potomacfloden, men inte badade hon.
Men härligt av Liisa och maken!!
BARA bra om Liisa inte får bacillskräck. You go, Liisa!!
KUL med surpriseparty för 40 åringen. Älskar sånt...
Kramar!!

Taina sa...

Annika;
Det var ganska kul faktiskt. Liisa är med om många tokiga upptåg med Maken. Det är bra det.

Går det att bada i Potomacfloden? Jag menar, hur ren är den?

Jag älskar också överraskningsfester. Nu tyckte jag många droppade av lite väl tidigt. Jag gillar att hålla igång när man för en gång skull gjort sig iordning...ibland blir jag lite förvånad över dessa amrisar. De snackar mycket och så blir det inte så mycket mer. För vissa alltså.

Kramen!

Camilla sa...

Ni verkar ha haft en riktigt trevlig påskhelg, ja förutom sjuklingen kanske då. Stackarn.

Men himmel, vart badar Liisa? I en pöl?
Hoppas nu att hon inte blir sjuk efter det där doppet.
Kan du fatta minerna på de som såg henne?! Tappade hakor i mängder:)

Ha det gott.
Kram

Taina sa...

Camilla:

Helgen var underbar! Vädergudarna hade prickat in rätt helg, verkligen.

Hon badar i den översvämmade floden på en intilliggande fotbollsplan! Sjuk? Njae, hon har nog ett bra immunförsvar med tanke på hur hon leker jämt.

Kram

Anna, Fair and True sa...

Om hon inte hade baddräkt på sig och alltså täckte överkroppen så kan jag tänka mig att de tittade ännu mer eftersom det är typ olagligt att vara topless om man är ett flickebarn över 1 dag gammal. Det ska ju komma bröst där någon gång om 13 år eller så...

Kul historia i alla fall! :)