torsdag 15 april 2010

Vilken ras tillhör du

Det kom ett email:

"Recently, we sent home information for the U.S. Department of Education regarding the mandated collection of data on race and ethnicity for public school students. This is a reminder if you have not already done so, you need to go online and select the appropriate category or categories for your child(ren). Please do not enter information for children who are not currently enrolled in Simsbury Public Schools or who will be withdrawn before the start of the next school year.

The following link will take you to the survey, https://survey.finalsite.com/viewform.cfm?id=o99at53hoxomsfs This should take only a few minutes of your time and should be completed no later than April 30, 2010.

If you choose not to provide this information, a school district staff member will make the determination based on all available information."

On all available information? Vad vet de egentligen om oss? Bäst att svara så det blir rätt.

Hm, jag ska alltså bestämma rasen för dessa två:

En tonårstjej på high school. En Junior, dvs årskurs 11.

Och en liten Kindergartener.

Men DEN HÄR DÅ? Han som nyligen blivit trimmad eller ska vi säga SNAGGAD! För nu ser han då verkligen inte ut som en Cockerspaniel utan mer som en Naken Hund!

Ujuj, stackars hund. Nu får vi hoppas de blir många varma dagar för annars fryser du väl ihjäl.

9 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Haha, va rolig du är! :)

Men du, det brukar ju finnas en kategori som heter "prefer not to say" eller liknande?

Saltistjejen sa...

Jadu taina! För er del är detta med rastillhörighet kanske ändå itne så svårt!?!? ;-) men tnk på oss!!! Jag är ju rent genetiskt asian. Så E är väl då half-asian... Vad ska man skriva då då? Finns det halvor? Fjärdedelar?
Tycker fortfaande att det känns väldigt främmande med just det här frågandet om etnicitet. men jag vet att det är för att man ska kunna ha koll på statistiken. Att olika s k raser inte ska kunna diskrimineras. Men ändå. Det känns sååååå konstigt!
Lycka till nu! Och du Dino blev ju fin i sin sommarfrissa! :-)
kram!

Desiree sa...

Ha ha underbart inlägg. Sitter här och ler.

Kram

olgakatt sa...

Jag känner rysningar!Historiens vingslag ger inga goda vibbar av detta formulär!

Marianne sa...

Oj. Ja, jag har ju samma problem som Ella. Jag är ju hälften hälften asiat och europé. Men jag finns inte med i deras survey! Jag känner mig diskriminerad. Buhuhuhu! : )

KRAM!

Fröken Anki sa...

Jag tycker också att det är knäppt det där med vilken ras man tillhör. Jag tänker inte så!

På Censusen som kom härom månaden så skulle man ju fylla i såna grejer, och där kunde man välja på en massa så jag var frestad att fylla i svensk! på raden. Men jag tordes inte. ;)

Taina sa...

Anna;
Hm, det tänkte jag inte på att DET alternativet saknades. Men som du såg så ser de till att med hjälp av den information de har så fixar de nog till det om en vägrar...

Saltis:
Ja detta är ju ett nytt fenomen för oss när vi flyttade hit att vi skulle pricka i en ruta så att de kan ha koll på sin statistik. I den här blanketten kan man alltså fylla i flera alternativ. Det säger dock inte fjärdedelar osv, Känns verkligen märkligt. Jag menar, ett barn tänker inte på hudfärg. Varför gör vi det egentligen? Tycker också det är märkligt...

Dino blev INTE fin i sin sommarfrilla. Jag tycker det blev alldeles för kort. Men snart är han vår lille lurvboll igen :D

Kram!

Desiree:
Vad bra! Vi måste skratta och le mer. Alldeles för mycket allvar här i världen ändå.

Kram

olgakatt:
Jag fattar inte heller vad detta ska vara bra för. Statistiken om vår tillhörighet är säkert något gammalt och förlegat och byråkratin har svårt att plocka bort den antar jag. Men, men vi följer kraven och fyller i så snällt.

Marianne:
Du får äran att kryssa i två rutor!!! Det står nämligen att det kan finnas flera alternativ som stämmer in på en och då är det bara att kryssa i för fulla muggar.

Kram på dig!

Anki:
Just det. I den fanns det ju också tillhörighet. Jag tror att vissa blanketter inom sjukvården också frågar efter detta. Märkligt. De har kanske glömt bort att uppdatera...

Melting Pot sa...

Och detta skall vara USA 2010. Vad skall de göra med den informationen tro? Skumt, men håller med om att det är bättre att fylla i själv än att nån annan skall göra det.
Här i Indien håller man på att folkräknar (i många år till.....). Vet inte om man inkluderar religionstillhörighet, men det skulle inte förvåna mig. Kram

Annika sa...

Jamen det där får man ju fylla i på the cencus också.
Visst kan det tyckas konstigt.
Vet egentligen inte varför de måsta ha reda på det?
Men, det är väl så...
Skriver roligt gör du iallafall :-)
Kram!!