torsdag 29 april 2010

Fortsättnng på fisktemat

Nu handlar inte detta om döda fiskar, som i förra inlägget, utan om helt levande. Det är vad jag tror i alla fall, men egentligen vet jag ju inte eftersom Maken aldrig kommer hem med någon fisk. Ja, han ska på en fiskeresa med sin "bästis", nämligen vår granne Bob. Som små barnugnar grejade och packade de sina fiskeprylar igår kväll. Till det måste ju öl drickas också för att få den där äkta machokänslan.

Maken och Bob har planerat denna lilla tripp till något vattendrag, som jag glömt bort var det ligger, för länge sedan. Förresten, jag har raderat bort det för what's-the-point liksom. Jag har väl annat att ockupera mitt lilla huvud med så som en magsjuk Minsting! Bra timing. Maken bortrest, Minstingen magsjuk och Taina megastressad. Fint.

Här sitter Maken och pillar med sina fiskeprylar och det är inte liiite prylar heller. Favoritaffären för Maken? Cabela's såklart!

Dessa flugor är inte gratis precis och fråga mig inte varför han behöver så många? Håret till dessa hade han kunnat få av mig när jag rakade mina vinterludna ben. Då hade han kunnat binda sina flugor själv, tycker jag! MEGAFLUGOR till och med för hår hade jag ska ni veta.

Så här sällskaplig var han, Maken alltså, efter packandet. Ja hunden var inte så rolig han heller. Sådan husse, sådan hund eller var det sådan hund, sådan husse?

En magsjuk Minsting, som nu har fått behålla frukosten. Vänta nu, vad är det för små ting som ligger i soffan? Spya??? Nääää, det är ju jiggar som låg och skräpade överallt efter Makens packning.

Jag tror jag tar en kopp kaffe nu och sjunger Ja må han leva för min bror, som fyller 50 idag och hoppas han hör ljudvågorna landa fint och mjukt i Esbo, Finland. Ringde till honom tidigare och var precis på väg att börja sjunga när han avbröt mig med "Jag sitter i möte nu. Kan vi ta det senare?" Han har ju hört mig sjunga förr.


9 kommentarer:

Annika sa...

Alltid lika rolig är du, kära bloggis.
Jag sitter alltid och fnittrar åt dina inlägg. SÅ ock idag, som det där med din brors torra kommentar under mötet då du sjöng.
Makens fiskeresa med medföljande machobärs etc.
HOPPAS att Liisa piggar på sig, och att du ska slippa åka på skiten...
Kramar i massor och keep calm!!!

Taina sa...

Annika:
Den var SUPERTORR, hans kommentar. Men i sommar kommer han inte undan för då ska han få igen och jag ska sjunga rakt ut! Hahahahaha!

Dessa "fiskegubbar", håhåjaja, men kul har de och Jonas är värd det för han har jobbat mycket den senaste tiden.

Liisa tycks må lite bättre. Frukosten har hon fått behålla.

KRAMAR!!!

alegni sa...

brorsan kunde ju ha piggat upp tillvaron för mötesdeltagarna med att låta dem lyssna på din sång genom högtalaren :)
stackars liisa, hoppas hon repat sig by now.
kram!

Saltistjejen sa...

Hoppashoppashoppas nu att Liisa snart blir bra igen!! och att ni andra slipper undan.
hahahaaaaaaa JAG hade vleat se maken din binda flugor av ditt benludd!!!! Moaahahahaaaa! :-D
KAN du inte övertala honom att göra det! Om så bara för bloggen! Bildbevis är ju då ett måste! :-)
Superkramen!

Marianne sa...

Hahaha, det är tacken det när man ringer och ska sjunga! Jag har själv varit med om det där, "du behöver inte sjunga!!!" : D

Stackars minsting då! Hoppas hon blir frisk lagom till helgen så ni kan ha kul i stället för att ligga där bland en massa jiggar. Vad nu jiggar är : )

KRAM!

HeLena sa...

Flugor och åter flugor.... min käre pappa älskade att fiska med fluga (kast också för den delen) men jag minns en gång när jag var en sådär 15-16 år och vi var långt upp i Norra Norrland, Nedre Soppero och farsan skulle fiska i älven. Jag stod och kastade i strandkanten i skuggan (pappa stod i vatten till midjan i full sol och mygghatt) tre sekunder, TRE! sen var jag invaderad med mygg, mamma likaså som satt på land och läste. Sen satt vi i bilen i timmar och väntade...... HAHAHAHA, tur att jag kan skratta åt eländet nu.
Förstår hur du känner.
Jag hoppas innerligt att du kan få en skön helg och att Minstingen kryar på sig.
Krameli kram

Livet enligt Jenny sa...

Hahahaha ingen sångfågel Taina?? :)
Magsjuka låter ju inte helt kul. Ja dessa karlar.... De blir aldrig vuxna, bara att leksakerna blir dyrare! hehe... Kolla gärna förbi på min lilla blogg, har lagt upp lite foton för er goa tjejer i USA. Kramen

Fröken Anki sa...

Oj då, så lägligt hans fiskeresa kom ;)
Hoppas minstingen är piggare snart så att ni får en fin helg.

kram

Anna, Fair and True sa...

Du har håriga ben alltså, kambara t o m ;)