fredag 2 april 2010

Show & Tell: I mitt påskägg vill jag haFerrari, smycken, pengar, silikon, märkeskläder ja allt en äkta svensk Hollywoodfru kan tänka sig, vill jag ha i mitt påskägg. Vi har dock ett litet problem. Påskäggen är inte så stora, inte ens här i Amerikat, så de där sakerna kan absolut inte få plats. Det andra problemet är, att jag vill inte ha ovannämnda saker. Förutom mer pengar då rå. Kanske lite silikon i rumpan eftersom den har blivit så platt. Kanske lite kläder också. Men det andra, det kan Hollywoodfruarna roa sig med. Jag måste erkänna en sak - jag får inte ens påskägg längre. Så förutsättningen med dagens tema som jag, hmhm, står för, dvs "I mitt påskägg vill jag ha", är att man får ett påskägg. Frågan är bara vad den ska fyllas med.

Traditionen med påskägg kan jag ingenting om. Det är säkert någon fredagsbloggare som skakat fram lite information om det. Perfekt. I vår familj står jag för pysslandet med påskägg och deras innehåll. Vi brukar ha de traditionella pappäggen och fyller dem med godis och småprylar. På påskaftonen ligger äggen vid barnens sängar när de vaknar. Vi säger bara att Påskharen har varit framme! Blink, blink. Den förbaskade haren hittar tyvärr aldrig till min säng.

Jag ville gärna hålla kvar vid traditionen med att dela ut ägg på påskaftonen och tänkte att här i Ameikat kommer jag säkert att hitta gigantiska ägg att fylla med allt möjligt. Men vet ni vad? Storleken på äggen här kommer inte ens i närheten av de svenska och finska äggen. Här har de små sketna plastägg, som du ska knöla i några jelly beans eller pengar. Inte nog med det, äggen ska sedan gömmas i huset eller i trädgården och barnen a la Bullerbynstuket, springer omkring med sina söta korgar och letar efter dessa så fula plastägg och får på sin höjd ett jelly bean eller eller en slant. Mycket mer än så får man inte plats med i de här dvärgäggen.

Korgen som ska fyllas med ägg. Den är redan fylld med gräs. Eller vad det nu är.

Så här ser äggen ut, plastiga och små.

Nu ska jag inte klaga. Det är ju kul att få eller leta efter ägg. Men nu var det ju så att jag får ju aldrig ett ägg. Never sedan jag blev vuxen. Vad hjälper det att jag delar ut till mina barn INKLUSIVE Maken, som dessutom får ett hjärtformat ägg. De fattar i alla fall inte vinken "kanske mamma också vill ha ett?". JA DET VILL HON! Och vad ska det då vara i det? Jag begär inte mycket. Men ingen "därhemma" tycks fatta att vi saknar, rättare sagt trånar efter vissa saker som godis, svenska tidningar, Gevalia och en bra bok. Det skulle jag vilja ha. I alla fall just nu.

Det här är vad jag vill ha nu. KOLLA NOGA NU, SLÄKT OCH VÄNNER!

Fler som bloggar om dagens ämne hittar du här nedan. Men innan du tar dig an listan vill jag bara önska en riktigt glad påsk!

17 kommentarer:

Annika sa...

Va? Jag trodde ALLT var större i amerikat =) Ha en riktigt bra påsk!

alegni sa...

*fnissa*
jag hoppas verkligen din gubbe läser inlägget så han vet vad det är som gäller. du måste lära dig att kräva lite mer av din omgivning, taina ;)
jag har ätit ett kokt ägg idag, och det var nog det enda ägget som jag får denna helg, det...
men glad jag är ändå :)
ha en skön påskhelg! kraaam

Anonym sa...

Haha.. sista bilden var underbar och det gick ju inte ta miste på vad du vill ha i ditt påskägg ;-) . Det lät riktigt trist med de där små plastäggen. Jag tycker nog att det skall vara pappersägg och så skall barnen få leta efter dem. Min mamma gömde alltid mitt och min brors ägg. Det var jättespännande minns jag. :-) . Glad Påsk! Kram

Nilla sa...

Märkligt det där att mammorna oftast blir utan... Bäst att ta saken i egna händer! :-) Jag önskar dig en riktigt skön påskhelg!

Taina sa...

Annika:
Tänk att jag på allvar trodde det också! Att påskäggen skulle vara så där överdrivet stora. men tji fick jag. Kanske jag skulle tipsa dem om de fina svenska/finska äggen med glada påskmotiv?
Glad Påsk!

Ingela:
Hahahaha, han läser i stort sett aldrig bloggar. När han surfar kollar han fiskevatten, båtar, youtube med jazzinslag. Sista bilden riktar jag till min "tröga" släkt. Till pappa fick jag ringa en gång och be honom skicka lite prylar inklusive lakrits. Han skickade prylarna men glömde lakritsen!

Lite munaa ska jag nog "ta mig" i helgen ;)

GLAD PÅSK och en kram såklart!

maisoui:
Leta ägg är ganska kul. Men att leta efter dessa sketna plastägg vet jag inte om det är lika roligt. Minstingen ska i alla fall gå på easter egg hunt som de gör på påskdagen här.

Ha en fin påskhelg!
Kram

Nilla:
Eller hur? Vi som fixar och donar med allt blir oftast bortglömda. Jag njuter av att ge bort och se allas miner men NÅGONGÅNG skulle det vara kul med en överraskning ;)

Glad Påsk!

Heather sa...

Kolla pa www.northerner.com ...dar bestaller vi saker fran sverige...

Happy Easter!

Taina sa...

Heather:
Åh, det måste jag göra!!! Tack för tipset.

Happy Easter på dig med.

Kram

Desiree sa...

Glad Påsk. Jag har faktiskt sett ägg som är väldigt lika de som finns i Sverige. Lika stora. Har sett dem på bland annat World Market. Så du får åka dit nästa år.
Ha en bra påskhelg.

Saltistjejen sa...

Hahahaha!!!! Ja här känns påsken överhuvudtaget inte som ngn större helg precis. man märker ju knappt av den! Men men...
Vårt påskgodis vi fick från Sverige härom dagen är redan slut.... uhuuu. Men jag hoppas att våra svenska besökare kasnke har med sig lite påfyllnad??? :-)
Jättekram och hoppas ni har en fin påskhelg! Vdermässigt är det ju helt fantastiskt! :-)
Skutta lugnt!

Petra H sa...

Ha ha ha, jag hoppas verkligen att NÅGON i familjen läser bloggen.. kanske sonen?? Kan han inte fatta vinken och skicka ett påskägg till sin ömma moder nästa år?? Jag vill också ha ett fyllt påskägg men maken är spanjor och för honom är påsk = religiösa processioner och fiskätande, INTE godis och choklad :-(
KRAM och glad påsk trots bristen på påskägg för oss båda!

Grekland nu sa...

Hihi, både du och jag har tydligen samma längtan: att nån gång få ett eget påskägg!! Här hjälper man påskharen år ut och år in och aldrig att man får ett eget ägg...Nä, vi får nog ta saken i egna händer! Kram och trevlig påsk i alla fall!

Taina sa...

Desiree:
Vad bra! Då ska jag spana var vi har det här runtomkring. Tack för tipset. Jag var orolig där ett tag ;)

Trevlig Påsk!

Saltis:
Vilket väder va? SÅ underbart och vad roligt för er nu när ni har besök också. Ja vi får hoppas de har lite påfyllning gömd någonstans...
Nja, det märks inte så mycket av här heller. Förutom hemma hos oss då ;)

STOR KRAM! Och GLAD PÅSK!

Petra:
Sonen läser ju faktiskt min blogg men jag tror inte han skulle få för sig ändå...trög mor trög son kanske? Hahaha! Men du, det finns ju Swedish fish (godis alltså) och DET går väl bra att äta så här under påsk? Då blir ju båda glada....

KRAMAR!

Grekland nu:
Kanske vi ska sluta hjälpa haren och de kanske fattar vinken?
Glad påsk!
Kram

Annika sa...

Exakt, World market har jättebamsiga påskägg, precis de dom finns i sverige. De tyska alltså.
Vanligast här är ju annars påskkorgar som fylls med allehanda godsaker...
Nu är påsken slut. Skönt. Den är ju ändå så mesigt kort i detta land. Synd att ens kalla det högtid.
DET du vill ha i sitt påskägg tar jag också. Rakt av!! HIHI!!
Kram!

Fröken Anki sa...

Kul tema Taina! Verkar som ni haft en riktigt fin helg ni också.
Håller med dig om att påskäggen här är himla små. Tacka vet jag jätteägg från Sverige. Fast de lyckades inte komma över Atlanten i år. Tyvärr!

Ha en fin vårvecka!
kram

Anonym sa...

Kanske alla vi morsor & andra som aldrig får påskägg i nästa år tar och skickar ägg åt varandra???

Hjärtformat ägg... vilken hönsras värper sådana?? *fniss*

StrandMamman

Taina sa...

Annika:
Jag känner inte till någon Worl Market här i närheten. Googlade men fann inget. Tyvärr.
Ja men Gud så kort det kändes i år då! Liisa vägrade dessutom gå påskkärring i år! Tror du hon börjar fatta att "så gör man inte här", typ.

Oj vad jag saknade lite svenskt/finskt i år i mina påskägg (eller i ungarnas). Trodde, in i det sista att i alla fall NÅGON där hemma hade haft vett att skicka. Men NOPE! Jajaja, det blev ju mindre att tugga på i år då.

Kramen!!!

Fröken Anki:
Kanske de har kommit bort i frakten? Alla påskägg vi utlandssvenskar så längtar efter.

Helgen var underbar på alla sätt och vis. Vädret gjorde ju att allas humör var på topp. Hunden sökte sig dock till skuggigare platser.

Kram

Strandmamman:
Vilken kanonidé! Ja, som det här med julklapparna men nu är det hemlig ägg istället. Det MÅSTE vi komma ihåg.

De där hjärtformade äggen värper jag själv...hahahaha!

Kram

Anna, Fair and True sa...

Tror nog många mammor (och pappor) glöms bort i det här fallet :( Hoppas någon därhemma fattade vinken!

Men i Amerikatt lägger man väl inte godiset i äggen heller som vi gör i Sverige utan i en korg. Däremot letar man efter de små äggen.