onsdag 1 april 2009

Middagar

Det blev en riktigt trevlig kväll igår. God mat och trevligt sällskap. Innan vi kom iväg blev det liiite panik dock. Skulle ju fixa present till fd chefen. Han hade ju fyllt 60. Fick sedan veta att det var värdparets dotters födesledag också! EN TILL present. Hon fyllde 8 år och för flickor i den åldern finns det massor av saker att välja mellan. Det gör det inte lättare när det finns föööööör många alternativ och här finns ju ALLT! Jag hade typ 30 minuter på mig att fixa 2 presenter. En till nyss fyllda 60 åringen och en till 8-åringen. Till slut fick jag ta hjälp av butiksbiträden.

När Maken kom hem hade vi uppdraget att ta med oss hummer. Och sådana har vi inte simmande i badkaret precis, utan fick bege oss till Stop & Shop. Vi var redan sena. What´s new? Men Murphy´s Lag slår aldrig fel och ju mer jag tänker på det så blir det ännu mer fel. Spanade in alla kassor och trots att det bara var ett par kunder i var kassa, så tog det evigheter. Kassörskorna har en förmåga att prata en massa strunt med kunder eller andra kassörskor. Kösystem verkar inte vara det mesta effektiva i det här landet. De måste ÄLSKA att vänta. I kassan. Vid trafikljus. På posten. Ja överallt!

Nu ville vi vara smarta och valde istället SelfCheckOut. HA! Den tog ju ännu längre tid för den förbannade manicken ville inte fungera. Fick ta hjälp. Även här. Djupt andetag. Sedan började nästa äventyr. VI FICK TA EN OMVÄG!!!!! Poliser överallt, som hade stängt av vägar. Om jag ändå hade fått se något smaskigt på vägen hade jag varit nöjd. Men inte då. Bara polisbilar. Jag måste medge att jag är jäkligt nyfiken och igår hängde jag ut med huvudet och spanade efter mördare och tjyvar och gud vet vad som pågick. Maken tycker jag har lite för mycket fantasi.

Nåja, väl framme var allt frid och fröjd och middagen kunde börja!

Hip hip hurra! Min fd chef.
Som present blev det en Cedar Roaster Plank!
Mycket nöjd blev han. Phew!
Söta E som fyllde hela 8 år!

Förrätten. Mmmmmm


Se så trevligt vi hade. Min fd chef och jag

Nu börjar jag fundera över nästa middag. The progressive Dinner som går av stapeln nu på lördag. Eftersom vi är en av The Dinner Hosts så ska ju vi göra sallad till maten. Behöver hjälp med detta. Vad ska jag göra för sallad? Hörde ryktesväg att det skulle bli sliced pork kolijox med potatis- och-andra-grönsaker-röra i en krämig sås. Maten kommer nämligen från en Catering firma. Till salladen ska det ju göras dressng också. Help me. Please.


Idag gäller det att vara på sin vakt. Kika runt hörnet försiiiiiiiiktigt. It´s Fools´Day! Och jag älskar att luras och bli lurad!

15 kommentarer:

Annika sa...

Huomenta Taina!
Trevligt middag ni fick igår! ALLTID uppiggande. GLAD att bossen blev nöjd över presenten. PUST!
Som du säger är det ju inte svårt att köpa present till en 8 årig tös, det finns en uppsjö av grejjer!!!
Mums vad gott med hummer.
Jag använder aldrig själv-check- out'en. Törs inte, det bli alltid fel.
DEN värsta själv -check-outen står IKEA för. FY fasiken vad det har kört ihop sig där för mig. Åker man under dagtid till IKEA är det oftast bara själv-check-outen som är öppen. OCH vad dålig den är!! LIKA trögt och svårt varenda ggn för mig och för alla andra.

Min kompis Lotta brukar använda själv-scannern när hon shoppar på Giant här...DET har jag heller aldrig vågat mig på, men borde kanske göra det. Smidigt att bara kunna lägga ner varorna i kassarna och sen själv sköta rubbet utan att behöva stå i ngn själv-check-out...

Själv tycker jag att få köer är så jobbiga som dom på Finlandsbåtarna, hahahahahaha!!!
Ha en riktigt fin onsdag! Regn här!
KRAMAR!!

anna of sweden sa...

Phew! Vilket race! Haha, kan se det framför mig när du vrider nacken ur led för att se något smaskigt.

Kramelikram!

Idol uppdatering:
Jag tyckte inte att Danny var så bra som han brukar - men det tyckte juryn. Till och med Simon öste beröm. Adam fick så klart också beröm - som alltid. Han var bra - som alltid.

Anna, Fair and True sa...

Vad är en cedar roaster plank? Någonting som man gör plankstek på kanske?

Jenny sa...

Hm, sallader... 1)Babyspenat, bacon, coctailtomater och ljummen honeymustard, 2) Salladsblad (typ huvudsallad), pinjenötter (rostade), avokado, klyftad apelsin och grapefrukt med en jalapeno-lime vinägrette, 3) blandsallad (sallad/spenat), skivade jordgubbar, blåbär, skivad mandel med hallonvinägrett, eller balsamvinägrette. Alltid flingsalt och färskmalen svartpeppar. Känns som om något fräsht kunde behövas till kolijox i sås :-), kanske? Kram!!

thebromanders sa...

Och jag håller med juryn - tyckte Danny var suverän igår!! Och Adam förstås!! Som alltid. Jag tror att han vinner... men hoppas lika mycket på Danny. Han är så mysig!!
Skönt att ni hade en riktigt trevlig kväll efter den stressiga rushen!!
Salladstips?? Hmmm... sånt där måste jag fundera på, inget som kommer direkt så där...

Taina sa...

Annika:
Hahaha! Köerna på Finlandsbåtarna är ett kapitel för sig! Där pratas det ju inte så mycket. Där är de för fulla för att fatta att de ska framåt ;)
Self Check out är smidigt, Annika! På IKEA går det alldeles utmärkt. Prova ska du se.
Kramen från ett "kylslaget" CT

Anna:
Jag fattar inte varför mina tisdagar blir så jäktiga? Kanske för att jag tänker på det så mycket så det blir liksom en självuppfyllande profetia...Ska byta namn till Racedag.
Får väl se små snuttar av idol ikväll.
Kramelikram

Anna, Fair & True:
Yes, typ plankstek men den här ger lite mer smak, rökig smak. Den här passar utmärkt till fisk och ljust kött. Chefen är nämligen en mycket duktig kock och gillar att laga mat. Han blev riktigt glad över presenten.
Kram

jenny:
Guuuuuuus så bra med dessa tips. Den första låter ju smarrig. Men den där honeymustard? Köper jag den färdig eller?
Kram

Mz.olsson
De är färdiga för finalen! Paula då? Hur var den klimaktiertanten?

Jenny gav några bra förslag på sallader. Men har du fler förslag så give it to me. Please ;)
Kramen

anna of sweden sa...

Makens knän - lokalbedövning eller narkos???
Kkkkramelikkkram från en nnnervvvös Anna

anna of sweden sa...

... och inget lur nu ...

Taina sa...

Anna:
Hahaha!
Inget lur. Jag lovar! Narkos båda gångerna. Men han var så pigg så han körde bil efteråt, trots att han inte fick. Har de sagt att det blir operation eller vad det beror på?

anna of sweden sa...

Nej, detta är första besöket. Huga.

Taina sa...

Anna:
De kommer att ta hand om dig. Läkarvården är bra då man har försäkring. Inga väntetider. Det kan ju hända att det inte behövs någon operation. Vem vet?

P.I.A sa...

Hahaha vilka tillfälligheter eller vad man ska kalla livet! Jag har haft lunch med Kjell Johansson och en till i en valberedning idag. Då pratade Kjell med din chef för att få honom med i Entré Hofors! Han skulle på middag i USA!
Det är ju det jag säjer...kom hem till PRIX i Hofors! Lätt att välja saker, inga köer, gratis parkeringar, inga middagar!Eller ännu bättre Tor Center i Torsåker! Inga problem att välja alls....en chokladkartong går alltid hem!
Du kan skriva en bok om amerikanerna innan du blir för hemma blind! Sen är det kört, då får jag skriva om dej! Kram

underytanjag sa...

Inte någon salladsexpert men jag gillar det simpelt och fräscht speciellt om maten är lite tyngre. Less is more. Vinägrett med vit balsamvinäger, olivolja, grovmalen svartpeppar och fling-eller örtsalt funkar till allt. Till fläsk skulle jag skippa bacon i salladen. Kanske något med lite äppelbitar. Vackert med blandsallad i olika färger och gula tomater. Lycka till!

Anne sa...

Presenter kan vara så svårt ibland, riktig pärs att köpa. Jag som inte har barn tycker det är svårt med presenter för barn, jag har ingen aning om vad som passar för olika åldrar eller vad som är uppskattat. Bebisar är ganska lätt dock.
Vad bra att fd bossen uppskattade presenten, det känns alltid bra när saker man gett går hem.
Det där småpratande vid kassorna kan göra mig tokig ibland. Jag kanske är en inbunden tyst nordbo, men ibland vill jag bara åka iväg och handla mina saker. Jag kanske är trött, sur och med huvudvärk och vll bara vara i min egen värld och inte småprata med kassörskan om mina äpplen på bandet eller vad det nu kan vara som det ska småpratas med.
Lycka till med kommande middag också!

alegni sa...

jag har faktiskt funderat på om det finns björkar i de där trakterna. under mina tre besök i usa på 80-talet lade jag inte märke till träd överhuvudtaget (förutom de granna lönnarna under "ruskan")...

klart du ska fota din äggkrans :)

åh, jag har varit med om en progressive dinner en gång o det var toppen. sådana mängder mat o så litet utrymme att proppa in allt i. lite synd, faktiskt ;)
mitt salladstips är en lätt grönsallad med olika salladssorter, persika, feta o rostade solrosfrön o en god vinägrett till.

blev du lurad igår?
kram