måndag 27 april 2009

Detektiv i värmen

Inte klaga. Inte klaga. Det är varmt här i Connecticut. Det är JÄKLIGT varmt och jag börjar förstå hur det kommer att kännas när klimakteriebesvären kommer. Trots låg luftfuktighet, så svettas jag i alla fall. Inte nog med det, jag drog ett långpass igår på dryga två timmar och svettningarna tog aldrig slut. Snacka om eftersvettningar. I timmar!! Fick lite panik och började fundera om det hade börjat. Klimakteriebesvären. Och kommer det så där plötsligt?

Helgen har varit kanon på alla sätt. Vi glömmer svettningen. Solen har LYST över hela CT och givit oss temperaturer kring 30 grader. Normalt för den här årstiden här är 18-20 grader. Våra AC´n är inte framme än. De kommer inte fram förrän Maken tar fram dem och jag påminde honom om att vi-måste-göra-rent-filtren vilket betyder att han ska göra det. Såklart. Vi har sk split units som placeras i fönstren och de ser helt enkelt förskräckligt fula ut. Ungefär som om någon sitter med baken hängandes ut ur fönstret. Jaaa, jag tycker det faktiskt! AC´n som moonar helt enkelt!

Jag hade tänkt skriva om två saker, dels om den roliga bloggträffen med Saltis och dels om det nya programmet i Groove som släpptes i fredags. Men nääääääeeeeee. Det blir inget av med det, för min usb kabel till kameran har försvunnit. Och jag vill ju ha med foton i inläggen. Jag har LETAT. Och LETAT. Nu misstänker jag ALLA i huset och gör små förhör hela tiden. Hunden ligger sämst till. Han vill inte se mig i ögonen när jag frågar om han har käkat upp den. Pruttarna luktar plastigt. Alla blir vi ju lite smått knäppa i värmen. Så idag måste jag åka och köpa en ny kabel. Eller ska jag fortsätta mitt detektivarbete?

Lördagen ägnades åt trädgårdsarbete och balett och stall och grillning. Det blev mycket balett eftersom Minstingen kommer snart att medverka i en liten föreställning och hon ska då få vara snöflinga tillsammans med sina dansanta polare. De är hysteriskt söta i sina klänningar där de snurrar och hoppar och gör en massa olika krumelurer. Ingen tycks stå där de ska stå och det är allmän kaos varje gång de mindre ska visa sin dans. Så i lördags var vi iväg två gånger för sk rehearsal.

Tonårstjejen jobbade och red i lördags. Hon hade glömt att smörja in sig och hade givetvis bränt sig. Hon jobbar varje lördag för att kunna betala sina ridlektioner. Det växer inte pengar ur armhålorna precis och skulle det göra det så tycker jag att vid 16 ( i år 17) så får man börja ta lite ansvar. Sådan är jag. Efteråt är hon helt slut men nöjd ändå.

Maken och jag grejade lite på tomten. Nu har vi beställt bark också. Brown Cedar ska det vara. Det sa grannen. Experten. Barken ska sedan läggas ut under buskar och vid kanten mot grannen. Ogräset håller sig borta och alla är nöjda och glada att Winterset Lane ser trevligt ut.

Igår var det ytterligare en supervarm dag. Maken och Minstingen var och paddlade i 5 timmar i Farmington River. De hade fiskespön och fika med sig. Plus grannen. Inte experten utan en av våra absoluta favoriter! Bob! Minstingen hade slitit av sig alla kläder och hoppat i och badat. Maken hade glömt baddräkten, och tur att det var Bob som var med. Hade det varit en annan amerikan hade vi nog fått läsa om naken-flicka-skrämde-slag-på-lokalbo. Jag hämtade gänget efter deras tur och möttes av en liten nakenfis med bara Crocs på fötterna. Lerig var hon också. Saltis förstår nog att detta inte är så ovanligt. För Minstingen ÄR sådan.

Kvällen tillbringade vi hemma hos Bob där vi grillade hamburgare och drack kall öl. Mycket trevligt.

Återkommer om de utlovade inläggen OCH foton.

För#%%&¤##% USB kabel!

14 kommentarer:

Annika sa...

Ja jösses vilken varm helg det varit, här var det nog 36 när det var som hetast. DOCK, man får vara glad att fukten ännu inte har hunnit anlända. När den kommer blir det ohållbart, närapå!
DÅ kan man verkligen ana hur det KÄNNS att komma i klimakteriet :-D

Så du lägger ut bark. Jag gör inte det, det tar emot på ngt sätt även fast jag vet att dom allra flesta gör det. Jag vet att det ska hämma ogräset och hålla fukten inne, men jag tycker inte om hur det ser ut...
Jaja, vem vet? endera dagen kanska jag också ger upp och köper bark.

Aha, din lilla minsting är sådan! HAHA, det var K också som liten! fram tills hon fyllde 10. minns när hon sprang omkring härhemma och härjade, ibland sprang hon ut också, hahaha!!

Hoppas du hittar USB-minnet. Jag har läst om den lyckade bloggträffen hos Saltis!

STORA kramar!!! AND, stay COOL!!!

Anonym sa...

MÅSTE försöka komma över i sommar igen. Hänga lite hos Bobbzor är inte fel. :-)

//Sonen

Anonym sa...

Ha ha, själv eftersvettas jag just nu efter att ha gått till POSTEN!! :D Det är ju en sak att svettas efter någon slags fysisk aktivitet, men efter en helt vanlig promenad vill man ju känner sig någorlunda fräsch... Jag har ju ingen bil och går till mitt volontärjobb på Alliance Francaise - INTE kul i den här värmen men även om jag hade haft bil så skulle jag dra mig för att använda den när det tar 15 min att gå...
Det låter som en härlig helg, speciellt paddlingen på floden! Hi hi, nej amerikaner är ju inte så vana vid nakenhet... Fångade de någon fisk??
Jag gillar din liknelse av ACs som moonar - det är ju faktiskt gräsligt fult med utstickande ACs och jag är alltid så rädd att de ska trilla ut...
KRam!

Emmama sa...

Pruttarna, hur är det med dom nu? Luktar de ännu plastigt. Stackars hund, nu ligger han risigt till! Var snäll och andas lugnt.. du hittar den. Om du hittar den nånstans och kommer på att det var du själv som la den där, erkänn inte det utan skyll på nån annan, då kommer det kännas bättre. Ok? :D
Kram!

Mz.olsson sa...

Det var väldigt vad varmt ni har det i andra delar av landet! Här är det bara 13-14 grader. Inget att skryta med, alltså! Men när det kryper upp över 30-strecket är det allt FÖR varmt! Och vi har ingen AC - inte ens en sån där ful "fönster-moonare"! Så de dagarna ser jag inte fram emot... fast det brukar egentligen bara röra sig om några veckor om året som det blir så höga temperaturer. Runt 25 är mer normalt. Och DET är helt acceptabelt:)

Saltistjejen sa...

Hahah UNDERBART Taian! Ja inte att din usbkabel är borta såklart, men Minstingen! Det lilla Charmtrollet! Hahahahahaaaa! Kan se det framför mig minen som de flesta amrisar skulle haft om de sett ett naket barn mitt framför ögonen på dem!!!!!
Fast egentlgien tycker jag det är sorgligt. Detta att de faktiskt "sexualiserar" barnen för det är precis det jag tycker de gör när de tycker det är hemskt med nakna barn! Ahllå! BARN! Jaja, det är inget man kan göra så mycket åt gissar jag...

Varmt är det här också. Lite för varmt tycker jag. Hm, varför hoppade vädret över just "The comfort Zone" på temerpaturskalan???? varför? Direkt från KYLA till HETT! Jaja.... man ska väl itne klaga. Nyss ville man ju ha värme. Och nu är den här! Pang! Vår AC går på för fullt nu. Fast det ska bli ngt svalare senare i veckan här. Säger de iallafall. Hoppas på lite AC-fritt i ett par dagar då!
STOR BAMSEKRAM till dig nu och hoppas att hunden inte känner sig alltför kränkt över misstankarna om plastpruttar.
:-)

alegni sa...

jag störtdiggar dina inlägg, taina. du borde skriva på heltid!
usb-kabeln till min gamla kamera försvann samtidigt som jag köpte en ny kamera. säg till om du hittar din så ska jag söka på motsvarande ställe hos oss. inte för att jag tror det hjälper, för jag har redan vänt upp o ner på huset i ett par omgångar utan resultat.
här hade vi också en varm helg. gissa om jag svettades när vi lekte skogshuggare i lördags? undrar om åldern gör att man svettas ännu mer... ;)
kram

Taina sa...

Annika:
Nu verkar det som en "kallfront" är på väg, dvs ca 18-20 grader blir det bara. Skööönt.
Jodu, här ska det vara bark! Nu äger ju inte vi huset och jag vet inte om jag själv skulle ha valt den här typen av landscape på trädgården som blir lite konstlad i min smak. Jag gillar lite mer naturtomt. Här ser de liiiie för ontaurliga ut. Instämmer. Men nu är barken här och den ska spridas ut. Innan hunden har lyckats springa runt med den överallt!
Kramen

Sonen:
Bobban ÄR cool! Visst ska du försöka komma. Hoppas du får jobbet bara...
Kram kram på dig "gubben"

Petchie:
Jag tror de fick napp men Maken tar nästan aldrig med sig fisk hem. Han kallar sig för sportfiskare. Vad det nu ska betyda.
Ja tänk om en sådan där AC skulle trilla ut! De sitter ju inte fast sååå bra. Idag hade vi behövt dem. För nu är vi inne på femte varma dagen. Puh!
Kram!

Emmama:
Jag har INTE hittat den och SJÄLVKLART om jag hittar den ska jag skylla på någon annan! Skulle ALDRIG erkänna om jag misstänker mig själv. HAHA! Hunden ligger fortfarande risigt till.
Kramen!

Mz.olsson:
Jag tycker också 25 är tillräckligt. Idag får vi ytterligare en sådan där varm dag. Fer mig sjutton på att de får en early release day från skolan. Förra året gjorde de det eftersom det fanns risk för att elever skulle svimma eftersom skolan central AC inte var tillräckligt bra. De får väl skaffa dessa moonande då!

Saltis:
VARMT!!! Kan tänka mig att det blir stekhett inne i stan. Vi håller oss mest inomhus under de varmaste stunderna.
Det där med nakna barn är så himla sjukt här. Under kjolen/klänningen måste Minstingen ha shorts. Utanpå trosorna. Hur sjukt är inte det?
Det är klart hon frågar varför och jag hittar inte alltid så bra svar på det. Tyvärr.
Hunden ligger fortfarande illa till ;)
Bamsekramar tillbaka till er!!

Ingela:
Har du lekt skogshuggare? Får jag fråga, varför? Det är ju inte den vanligaste leken precis.
Vad roligt att du gillar mina inlägg. Visst är det skönt att få skriva av sig ibland? Det tror jag de flesta tycker. Jag tycker om den blogg också. Du verkar ha sådan fin smak och det blir jag både avis på och insprirerad samtidigt. Jag är själv ingen inredningsmännsiak och kan NOLL om inredning. Därav ser det ut som det gör hemma hos oss. Maken är ju likadan! Hahaha.
Kram

mammigranten sa...

Jag har också en liten som gillar att vara nakenfis.
Här njuter vi av värmen än så länge, men så får man ju ibland tråkiga kommentarer som njut nu, sen kommer du inte göra det mm, men det är ju i stunden man lever, ingen anledning att fasa inför vad som komma skall.

Snart ska vi ut i värmen med vattnepistoler och fotbollar mm.

Barnen älskar värmen, men man saknar ju en härlig badplats eller pool.

Kram

Anne sa...

Hämtade ni upp barken eller kom de hem med den? Det ser lite lustigt ut tycker jag när de kommer med de där stora slamslugarlikanden bilarna och sprutar ut bark. Jag har märkt att ny bark som blir våt den första gången kan lukta lite illa. Det varar ju inte länge, utan går snabbt över. Oj, jag låter som rena barkspecialisten vilket jag ju verkligen inte är. Jag tycker om bark, numera. I början förstod jag mig inte alls på det men nu tycker jag det är helt ok.
Haha, AC-moonar var bra sagt. Jag vet vad du menar. I det här huset har vi turen ha en central AC så apparaten är en stor klump ute på gården.

Anna, Fair and True sa...

Det är så himla trist att amerikanarna inte gör någon skillnad mellan nakenhet och sexualitet. Och att sexualisera små barn! Usch! Då bidrar man bara till problemet känns det som. Skönt att ni har en bra chans som inte bryr sig om huruvida en liten femåring badar naken eller inte.
Tycker också att en 16-17-åring kan jobba lite extra och betala för något hon vill göra. Helt rätt taktik att lära någon ansvar. Bra för CV för framtiden också.
Hoppas du hittar kabeln!

Taina sa...

Mammigranten:
En pool sådana här dagar är inte helt fel. Vi har ett par grannar som har pool, men det verkar vara väldigt mycket jobb med dem. Tänker jag då. Avundsjuk? Ha!
Njuta av värmen har jag haft lite svårt för när det har varit temperaturer över 30. För mig räcker 20-25. Men visst är det skönt när vi går mot sommaren. Jag tycker framför allt om de ljumma kvällarna då man kan sitta ute innan myggsvärmen börjar komma.
Kram!

Anne:
De kom med en lastbil och dumpade en STOR hög bredvid garaget så nu har vi jobb några dagar! Det är bara skönt att få slita lite. Visst luktar det lite om det och hunden verkar ju vara VÄLDIGT intresserad av högen och springer upp och ner i den! Få försöka få det utspritt i veckan.

Anna, Fair and True:
Kabeln har jag hittat. Nu ska tiden räcka till bara.
Ja är det inte knäppt med synen på nakna barn här! SÅ SJUKT! Jag ska nog skriva om det i ett inlägg.
Kram!

alegni sa...

hm, lekt, var det så jag uttryckte mig? det är ju verkligen ingen lek, utan blodigaste allvar. o mycket smärta får man utstå, både där i skogen o framför allt efteråt...
men skogen ska skötas om, den också, sisådär med tjugo års intervall ;)

alegni sa...

jo förresten, tack för komplimangen...