tisdag 7 april 2009

Sverigebesök

Imorgon kommer de! Vårt efterlängtade Sverigebesök. Inte nog med det. De har svenskt lösgodis med sig! Och skvallertidningar. Och böcker. Här tycker Maken jag är lite fånig:
-Du kan väl läsa engelska böcker.
-JAAAAAA, det KAN jag, men jag VILL INTE!

Det blir svärföräldrarna som kommer och sonen. Min förstfödde. Fast sonen kommer inte imorgon. Jo, han kommer, men inte till oss i CT. Inte på en gång i alla fall. Han ska stanna i NYC ett par dagar och jag undrar givetvis varför. Vad gör man dääääär då? Jo han ska gå på Wall Street med en kompis, säger han! Men vad fan, har han blivit finansman utan att jag märkt det? Sedan ska de på något jkjfakjff-inneställe. Okeeeej, jag uppfattade inte riktigt vad han sa för namn på stället. Är ju inte så ofta ute och svänger mina lurviga. Inte på inneställen i NYC.

På långfredagen kommer han med GoToBus eller Boston Deluxe, som det också heter. Det är jäkligt billigt och nu förstår jag varför. Sonen har nämligen åkt med den bussen förut. Då var det en mycket liten kinesiska som körde. Hon körde visst som en biltjuv heeeela vägen från NYC till Hartford. Och pratade i mobilen, samtidigt som hon kryssade mellan bilarna på vägen. Antingen pratade hon (rättare sagt skrek) på kinesiska eller på engelska. Bland annat bad hon sin chef skaffa en ny hjärna, eftersom han hade räknat ut, att det skulle ta 2 timmar för henne att lasta på folk och väskor och sedan köra till Hartford. När väskorna skulle lastas, ville hon göra allt själv och sonen trodde ett tag att hon skulle flyga med själv när hon tog tag med båda händerna och svingade in stora resväskor bak i bussen. Allt som allt tog det 3 timmar.
Själv tar jag tåget till NYC. Det tar 2 timmar och risken för flygande konduktörer är minimal.

Det här med besök är ju ett liiitet stressmoment i sig. Nu ska det åkas runt. Visa upp allt som är värt att titta på. Det här skulle jag och Maken givetvis ha planerat för länge sedan. Det blir nog till att improvisera en del. Dessutom har jag inte ledigt mer än långfredagen. Eller Good Friday. Ja, Good Friday! Hur sjukt låter inte det. Vad fa...ursäkta, var är det för good med den dagen??? Jag orkar inte göra någon större research i ämnet. Vet också att det kallas för Great Friday och jag vet inte om det var så great att bli korstfäst.

Jag glömde ett par saker med Progressive Dinner i förra inlägget. Hillary kom aldrig. Det andra som jag vill nämna är bilberoendet i detta land. Grannarna tog bilen till varandra! Den som körde kortaste sträckan fick väl ihop 200 meter enkel resa! 200 meter och de körde bil! Fatta hur sjukt det är. Nyfiken som jag är så frågade jag givetvis Fru Fin och svaret var bara:
- Mina skor är inget man går i.
???????????

Lugn Taina. Lugn.

9 kommentarer:

Lia sa...

Hej hallå! Vilka superroliga inlägg Taina, det känns precis som att jag just lämnat Wisteria Lane=)). Jag, som älskar att ha middagar och fester (är det kanske osvenskt??) ligger för det mesta och städar som en tok för att sedan bjuda på massor med gott. Ett litet tips som jag har kommit på är att ha middagar OFTA, för så hinner det aldrig bli genomstökigt och dammigt hemma, eftersom man håller hemmet i någorlunda skick som nytt hihihi. Hur är det annars vid era middagar i kvarteret, är det dresscode som gäller? Och spana, Taina, spana, jag äääälskar när vuxna inte kan kontrollera sina vårkänslor, så länge det inte gäller personer jag älskar såklart ;-) Kram

Anna, Fair and True sa...

Hahaha du skriver så roligt, Taina!
Hon med skorna tänkte inte att hon kunde gå i ett par andra skor och sedan byta...
Jag har också undrat varför det heter "good" Friday. Får googla...

Mia sa...

Vad kul att ni får besök hemifrån! Men hjälp, köra 200 meter! Fick de ta taxi hem efter alla drinkar!? :-) Ha en bra påsk och speciellt Good Friday! Kram!

Petra H sa...

Ha ha, jag har heller aldrig fattat vad som är så bra med Good Friday - ett av livets stora mysterier?!
Härligt att ni får besök av både svärisarna och äldste sonen - hur länge sedan träffade ni honom senast?
Jag hade en fransk kollega som inte heller kunde gå i sina skor - till jobbet så hon körde... ca 500 m men problemet var att hon aldrig hittade parkering så hon fick väl köra tillbaka dit hon startat från och parkera där och gå trots allt!? Ännu ett mysterium! Själv gillar jag skor som man kan gå i...
Kram!

Saltistjejen sa...

Hahahaaa! Du är solagbar på att skriva sååå ROLIGA inlägg! Jag skrattar!!!!!!! :-D
My God!
Bil till grannnen. Jaja,,,,, vi är alla olika. Kanske skulle rullstol dock varit bättre och med miljövänligt alternativ...?! ;-)
Jättekul med besök iallafall! Och du stressa inte upp er. Det roligaste o mest väsentliga är ju iallafall att SES! Alltså träffa VARANDRA inte se en massa saker i området. men gör lite dagsutflykter kasnke. och ät gott. Och drick gott! Haha, nu kan ni ju kalla långfredagen för Good Friday bara för att ni äter o dricker gott då?!?! :-)
Kram o Glad påsk!!

Taina sa...

Lia;
Tackar! Amerikanarna är inte så duktiga på att hålla en linje vad gäller dress code. Här på vår gata passar allt. De flesta är dock uppklädda. personligen tycker jag europeer klär sig mycket snyggare. Men åker vi till andra vänner så blir det ofta jeans och en snygg top.
Här ska det spanas. Det kan du vara säker på ;)
Kram

Anna:
Tack Anna.
Det var nog bara en ursäkt för att inte behöva gå. Det var fler som tog bilen. Maken och jag skrattade bara när vi blev erbjudna skjuts.
Väntar med spänning på din rapport om Good Friday.
Kramen

Mia:
Det ska bli riktigt roligt. Saknar ju sonen så mycket. Han är ju "stora karln" men ändå min lilla baby.
Glad Påsk på dig och din familj!
Kram

Petra;
De kan ju inte mena samma sak som vi, dvs det kan ju aldrig vara en good eller great dag när man blir korsfäst...
Sist jag såg sonen var i augusti 2008 när vi var hemma i Sverige. Det blir långt mellan gångerna. Nu kunde jag inte vänta ända till sommaren så det var så kul att han kunde fixa tid till att komma och besöka oss över påsk. Annars är han en upptagen man med studier, arbete och en massa aktiviteter.
Kram!

Saltis:
Tackar! Vi behöver alla skratta lite mer. Världen är alltför allvarlig ibland.
Jag ska försöka ta det lugnt. Men när jag har folk här så vill jag gärna att de ska ha det bra på alla sätt. Men visst, vi ska njuta och speciellt på långfredagen, Good Friday, och ha det bara "gött". För övrigt ser jag fram emot att få komma ill NYC och träffa dig. IRL ;)
Kramen

anna of sweden sa...

Kul med besök. Det har vi också.

Haha! Ja, stay coool, Taina! ;) Stay coool.

alegni sa...

vet du taina, du kunde bli en ny carrie bradshaw o börja skriva en kolumn i någon tidning! det är ett bra sätt att inleda dagen med att läsa dina skrifter!
tillåt mig le (asgarva) åt dina bilburna grannar...
jag har åkt buss mellan hartford o jfk, men det gick nog betydligt lugnare till på den tiden. tror nog jag skulle välja tåg idag efter det du skrev...

när maken ska ha något från stan, åker han till en butik, hämtar varan o går till kassan o betalar den. låter det inte tråkigt? fast han är väldigt snäll o följer ofta med mig när jag vill shoppa, o klagar inte trots att mina rundturer på stan oftast är mycket mer omständiga än hans ;)

kram!

underytanjag sa...

Vad roligt att sonen kommer. Undrar hur det känns när de blivit så gamla. Jag kommer bli en sån dä rjobbig morsa som ringer hela tiden och typ frågar om han ätit eller fryser om händerna... Kram.