onsdag 8 april 2009

4 cm och lite annat svammel

4 cm öppet! Tralalalalaaaa! Det gäller inte mig såklart, utan min kompis i Sverige. Läste på Facebook nu på morgonen och hon skrev att nu är det dags. Att FÖÖÖÖDAAAAAA! Vänta nu. Sitter hon och facebookar när hon ska föda? Hur fan går det till? VEM FACEBOOKAR när man är öppen 4 cm???? Det är ju bara 6 cm kvar! Jag har en liiiten fundering kring det här med att-vara-öppen-x-cm. Är den liksom lika stor hos oss kvinnor? Livmodermunnen alltså. Varför säger de alltid 10 cm? Jag menar, vissa av oss är kortväxta, andra är långa. Procentuellt blir det ju en jäkla skillnad på en som är 150 cm och ska "öppnas 10 cm" och en som är 190 cm. Vår prat-mun är ju inte lika stor på oss alla. Den har ju ingenting med längden att göra, i och för sig. Jag bara undrar. Men du, Fru G, aaaaaaaaandas luuuuuuuugnt och fiiiiiiiint nu.

Idag kommer alltså Sverigebesöket. Jag måste se till att putsa här hemma lite till. Hinna springa en vända också. Sedan ska det ju handlas. Och göras läxor. Ja just det. Jag ska jobba också.

Men jag är såååå glaaaaaaad! Jag har köpt nya löparskor! Jag har köpt nya löparskor. Det gjorde jag på Dicks. Vilket namn va? I den affären kan jag gå runt hur länge som helst. Kollar på alla träningsattiraljer och här kan man köpa allt. Har bland annat skaffat mig en foam roller och den gör susen, när jag ligger där på sidan och kavlar mig själv fram och tillbaka. Fram och tillbaka. Inte under utan över den såklart. Har inte sett spikmattan där än. Spike mat.

Måste ju visa en bild på mina nyinköpta skor. Det är ju ingen bild typ Pernilla-Wahlgren-bild med chicka skor precis. Voila!


Min nya älskade skor, Asics GT2140, storlek 6,5.

Och foam rollern, here it is!

NEJ, NEJ, NEJ! Det är INTE jag som ligger där och demonstrerar
användning av foam rollern. Jag ville bara illustrera med någon hur
den ska användas! Hunden ville nämligen inte ställa upp.
Han ville göra något annat med den. Eller rättare sagt, på den.

11 kommentarer:

underytanjag sa...

Fina skor! Rullen verkar ju superbra, vet inte riktigt varför men det känns som att det skulle göra nytta att hålla på sådär. Hoppas det går bra för din vän.

Anonym sa...

Ha ha, först trodde jag att gorillan var foam rollern :D
Jag som inte har någon erfarenhet av det första ämnet lärde mig något nytt - det är alltså 10 cm som gäller!??
Härligt med nya skor, det behöver jag också snart! 6½ - du har små fötter som jag!
Kram och njuuut nu av besöket!

alegni sa...

discount på korgar - i wish! det finns ännu en där i affären som jag nog måste köpa hem.
du kan hälsa dottern att du måste ha olika korgar för olika dagar o olika sinnestämningar ;)

snygga löpskor. asics passar min fot också. fast då har jag ju inga löpskor, bara sådana man promenerar med ;)

vad coolt att facebooka på bb :D hoppas allt går bra för din väninna o bebben!

kram

Mz.olsson sa...

De öppnade en Dicks sportaffär i vårt köpcentrum för inte så längesen. Toppen!! Där finns ju allt! Eller, finns det?? Fråga - de där foam rullarna, kan man hitta dem på Dicks????
Snygga löparskor!!

Taina sa...

Underytan:
Skorna är så skööna! Skulle nästan kunna tänka mig att sova i dem. Jag är barnsligt förtjust i nya löparskor. De ger mig så mycket hopp och de vet oftast att de ska ut på äventyr med "tanten" ;)
Foam rollern är bra på alla sätt. Själv använder jag den mest för att massera nedanför höften till strax ovanför knäskålen. En djup massage blir det och det gör fruktansvärt ont första gången man gör det. Köp en du med!
Kramen

petchie:
10 cm it is! For all of us ;)
Fotstorleken hoppas jag är mer proportionelig och eftersom jag är relativt kort skulle det se tokigt ut om jag kom i ett par storlek 11! Haha!
Kramen

Ingela:
Du kanske kan prova liiite att ta något löpsteg med dem ;)
Kramen

Mz.olsson:
Ja, foamrollern köpte jag på Dicks och de har verkligen allt. Nu ska jag investera i ett löpband också. Tonårsdottern är något upptagen emellanåt och vill/kan inte sitta barnvakt när jag ska ut och springa. Löpbandet köps givetvis på Dicks!
Javisst är skorna snygga. Skulle ha i en annan färg men de hade inte min storlek.
Kramen

Anna, Fair and True sa...

Ja, bebisarnas huvuden är ju oftast ungefär lika stora oavsett hur stora eller små föderskan är...Så det där 10cm är nog tyvärr för alla. Iofs sägs det ju att stora mammor föder större barn men det är ju inte en 100 %-ig regel. Så det är nog 10cm för alla. Inuti ser vi ganska lika ut oavsett utsidan.

Anna, Fair and True sa...

Jag har förresten också tänkt på det här med "öppen" en del. Ser man liksom om man gör en ockulär besiktning att man är öppen 10 cm eller är det mer genom att känna? Jag har kommit fram till att det är genom att känna, att det liksom är längre upp/in... :)

Taina sa...

Anna, Fair and True:
Du har så rätt så! Tänkte inte på det ;)

Emmama sa...

Skon hund du har! :D Och Pillan skulle vara vis pa dina fina skor om hon sag dom! :) Kram!

anna of sweden sa...

Nej, men vad GÖR man med en sådan däringa rulle?
Ska man rulla fram och tillbaka. Jag har faktiskt ingen aning. Nej, jag tror nog att du måste visa själv. Lite informativa bilder tack. :D

Någon "bed of nails" har inte jag heller hittat ännu.

Det får kanske bli sommarens inköp i Sverige. Om man nu får med den genom tullen ...

Kramelikram!

alegni sa...

nej usch, jag gillar inte att springa! dessutom har jag en vrist som börjar värka om jag försöker.
o till råga på allt är mina skor just promenadskor o inte löpskor, d.v.s. dämpade på ett annat sätt (onneksi) :)