tisdag 14 april 2009

Mina kockar

Syskonen, de större, tog över köket! Så skööönt när de börjar komma upp i den åldern och kan inte bara hjälpa till, utan tar över helt enkelt. Sonen bestämde sig för att göra italienska (såklart) köttbullar och sin special-tomatsås. Köttbullarna innehöll både pesto och fetaost. Tonårsdottern deltog, hon också. Lite bildbevis kanske?

Här kockas det för fullt!

Nämen!


Jaha, är det som är hemligheten med tomatsåsen?
En liten nypa socker.

Rulla, rulla!

Mina duktiga och underbara barn!

Det färdiga resultatet? Hahahaha, det hann vi inte med förrän det var försent. Alla var så nyfikna och hungriga så vi slängde i oss maten. Det var så himla gott!

10 kommentarer:

Annika sa...

Dem har du uppfostrat bra, Taina!! Härligt när barnen vill börja koka och fixa middagar till sina fldrar!! Aaahhh!!!
Din tös är ganska lik dig, va???
Tycker det ser ut så!
Fina barn har du!
Jag lägger också lite socker i min tomatsås. DET är verkligen en smakförhöjare!!!
Jättekram!!!!

Saltistjejen sa...

Å vad underbart! Nästan så man längtar lite till att Lill-tjejen ska bli äldre.... :-)
Otroligt vad dina barn ser bra ut! Och vad roligt att de är så olika i "färgen". Dina döttrar är så ljusa och din son verkar vara rätt mörk. Eller har han färgat håret?? :-)
Jättebamsekramen!

Taina sa...

Annika:
Det är verkligen LYX när de donar och fixar. Uppfostran, vad är det. Hahaha. Det tänker jag ofta på idag med Minstingen som "bara hänger med". Hon kommer att bli en riktig liten terror tror jag ;)
Dotra är kanske lite lik mig...
Kram kram!

Saltis:
Visst ser de olika ut! Det finns en förklraing och sonen har inte färgat håret. Han har italienskt ursprung. Därav färgen och den italienska maten ;)
Kramisar!

Lia sa...

Härliga Taina! Vad ni är en fin familj, som pysslar så mycket och verkar ha det sååå mysigt! Det italienska inslaget (maten) låter fantaskt gott (även om jag tyvärr är allergisk mot basilika) och visst måste det vara socker i tomatsåsen! Att sedan påpeka att sonen är supervacker, är ju onödigt, då alla andra redan har hunnit före ;-) KRAM!!!

anna of sweden sa...

Wow! Vilken lyx! Jag har stora förhoppningar på våra barn också. De har redan börjat så smått i köket. Ser fram emot när jag kan dra mig tillbaka helt från de regionerna! :)
Kramelikram!

Anna, Fair and True sa...

Jag brukar också ta lite socker i såsen!
Jag undrade också om hårfärgen på sonen och dottern men tänkte snarare att dottern kanske blonderade sitt :)

Taina sa...

Lia:
Det blir inte många lugna stunder just nu. Det mesta handlar dock om mat och idag ska svärmor fixa en laxrätt! Mums!
Det där med socker tycks vara något som förhöjer smaken sägs det. Jag får väl prova det själv. Allergisk mot basilika? Synd, men å andra sidan finns det ju massor av andra underbara kryddor, som du säkert upptäckt ;)
Kramen!

Anna:
Det gäller att uppfostra dem väl. HAHA! Eller så gör man mat som smakar pyton emelannåt så de känner att - Här måste nog mamma ha lite hjälp. Typ.
Kramelikram

Anna, Fair and True:
Hm ok jag ger mig. Det SKA vara socker i såsen! Hihi.
Dottern är ljus men har slingor som förhöjer lystern. Mitt ljusa hår har mer blivit råttfärgat med åren så jag behöver MASSOR av slingor ;)
Kram!

underytanjag sa...

Jag förstår att du är stolt. Bara att gratulera! Kram!

alegni sa...

jag väntar fortfarande på den dagen då någon annan i familjen tar över köket o fixar maten... intresse tycks nog finnas, men det påstås att möjlighet inte ges. undrar var felet ligger ;)
du, det vore rätt hälsosamt för plånboken om köplusten lyste med sin frånvaro en tid...
kram!

Jemayá sa...

Vad roligt att lära känna dig och din familj bättre :). Vilken underbart söt påskhäxa du hade!!! Vad sa grannen? Vågade inte kommentera på de färskare inläggen, du hade så ångan uppe :). HOppas strulet lagt sig och lillan mår bättre!!! stor kram - rauhoittava halaus Suomesta ;)