onsdag 22 april 2009

Magnettisdagen

Jag överlevde tisdagen! Dagen då allt händer eller ska hända. Några små inslag av störningsmoment fanns det. Såklart. Annars är det ju inte tisdag.

Klockan 5 vaknar jag. Den där för¤%##¤%-master-bedroom-bathroom är just i masterbedroom. Min käre Make är väldigt morgonpigg och visslar gärna när han duschar. Nice. MEN INTE 5 PÅ MORGONEN! Någon snooze människa är jag inte, så när ögonen har blinkat till så är det lika bra att dra på sig katten-Gustaf-blicken och kliva upp


Kaffe denna morgon var bara att glömma. Jag är ju inne i en DETOX-period. Och vad ska det vara bra för kan man undra? Jo efter 10 dagars Sverige besök har både det ena och det andra slunkit ner i min kropp. Diverse saker som jag annars inte stoppar i mig. Men NU ska skiten ut ur min kropp! Det är mat, godis och drycker av olika styrkor. Denna period började jag detoxa på en måndag. Smart. Huvudvärken och abstinensen kommer typ andra dagen. PÅ EN TISDAG! Mycket grönt te blir det. Kissblåsan får ett träningspass som heter duga, för jag haaaaar inte tid att springa och skvätta som hunden.

Dricker mitt te och kör igång jobbet. Ser för jävlig ut, men mitt kontor är ju hemma så jag får se ut hur jag vill. Tycker jag då. Maken skulle skjutsa Minstingen till The Camp. HA!
- Nämen jag kan inte för jag har ett JÄTTEviktigt möte nu på morgonen!
Taina, andas lugnt. Andas in, andas ut.
- JA MEN DU LOVADE JU!
Jag hade också ett möte på morgonen. Med The Boss. Vad gör jag? Snäll som jag är.
- Jag mailar chefen och ser om vi kan tidigare lägga mötet, dvs kl 7. Men då får du väcka Minstingen. Lugnt och fint. Göra iordning henne så skjutsar jag sedan. Okey?

Chefen godtar ändringen och vi kör igång. Mitt i mötet börjar jag prata väldigt högt och artikulera som bara den. Maken har nämligen väckt Minstingen och det låter som ett världskrig i huset. Amerikanska hus från 70-talet har väggar för syyyns skull. Inte för isolering.

Mötet avslutas. Frid och fröjd. Iväg med Minstingen och går förbi hallspegeln i farten. Vad fan! Jag har ju pyjamasen på mig och sminket från igår orkade jag inte tvätta av mig. Ser ju ut som bombade Beirut! Snabbt upp, tvätta av mig gårdagens smink (ja jag vet, äckligt), drar ett par drag med tandborsen, borstar håret (flottigt) och drar på ett par byxor. Behåller pyjamasjackan och hoppas jag inte behöver ta av mig ytterjackan någonstans. Hm, känns märkligt att gå ut med pyjamasjacka. Och utan BH! Wild and crazy. Fläpp, fläpp. Gissa vad det ljudet kommer ifrån på en 46-åring som ammat 3 barn och som inte bär BH?

Arbetet flöt på ganska bra. Trots huvudvärken. Det regnade. Mysigt. När man sitter inne i alla fall. Tralalalalaaaaa. Ut med hunden. In med hunden. Neeeeeeeeeeej! Tassarna måste torkas och byrackan springer in. Mitt nytvättade golv. Suck. Att tvätta golv tar tid. För mig i alla fall.

Finns det fler som skurar golv "på alla fyra"? Jag kan inte låta bli, helt enkelt. Visst använder jag moppen, men ibland så finner jag mig själv stå på alla fyra och gnugga. En mopp kommer liksom inte åt de där hörnen. De är ju 90 grader och en mopp har antingen en massa långa smårep-tråd-liknande-rastahår eller så är det en platta av något slag. Plattan tycks vrida sig åt alla håll och glöm den där reklamen and-it-fits-everywhere-and makes-your cleaning-so-easy. Rasta moppen då? De där håren är ju omöjliga att styra. De är ju inte ledade precis utan de slingrar sig som små maskliknande varelser och kluddar mer omkring skiten än plockar upp den!
Fram med hinken Taina och ställ dig på alla fyra! Skura, skura, skura. Mys-regn-väder. Pyttsan.

Alla kommer hem och jag laddar inför kvällens träning på gymmet. Alla utom Maken då. Han ringer och säger att han ska ut på middag med en kollega. Mutar Tonårsdottern. Ger tydliga instruktioner och det blev pizza igen. Minstingen hade en kompis över och vad de har gjort i hennes rum orkar jag inte tänka på. Såg en glimt och stängde dörren. Vad är det med barn som måste riva ut ALLT!

Märker att jag är lite sen och när jag kommer till gymmet måste kissblåsan tömmas och springer in i ett av båsen. Toaletterna här skulle nästan kunna vara utan de där mellanskärmarna. Dels är toalettstolen så låg samtidigt som glipan mellan golv och mellanväggen är hög. Nästan så du kan sitta och prata med din kissgranne. De som annars är så pryda. Amerikanarna alltså. Där sitter jag och när jag har bråttom då liksom pressar jag ut kisset. Det går ju fortare då.

Skönt pass på gymmet och kommer hem. På uppfarten möts jag av hunden och Minstingen??? Hon ska ju vara klar för sängen och det skulle Tonårstjejen ha fixat. Hon var ju mutad!
-Oj, det hörde jag aldrig.
Sedan blev det ett himla liv om vem som hade sagt vad och det slutade med att hon fick göra Minstingen klar för natten och jag fick läsa sagan.


Sedan kommer tisdagskvällen. American idol. Mmmmmmm. Adam, you are the best!

15 kommentarer:

anna of sweden sa...

Puh! ;)

Annika sa...

Ja, jag håller med Anna...
PUST!!!
Du har verkligen supertisdagar du...
jag blir matt bara över att läsa om dom.
Detox...Låter rätt smart faktiskt, är det som att fasta?
frågar då en som aldrig detoxat. Hur länge ska du köra din detox?
Jaja, visst är Adam bra, och vilken otrolig utstrålning han HAR!!
Men jag är nog svagast för min Danny trots allt...
Kram!!

Mia sa...

Haha, du är helt underbar! Jag blir matt bara av att läsa om din dag. Jag skurar också på alla fyra, eller rättare sagt jag torkar torrt efter att ha försökt använda moppen ännu en gång på våra laminatgolv. Det blir alltid hemska ränder efter vattnet som inte försvninner om man inte gör det på det gamla goda sättet. Skönt att avsluta den med lite egen tid på gymet. Hoppas din onsdag inte blir lika stressig! Kram!

Saltistjejen sa...

Ojojoj Taina! VILKA tisdagar! OCH vilken rolig läsning det ändå blir för oss som får "följa med" och slipper stressen IRL... ;-)
Jag har mailat dig om NYC förresten! Hoppas du fått det.

Kramar!!

Taina sa...

Anna:
Ska sanningen fram så gillar jag när det är lite fart...

Annika:
Detox ÄR bra. I alla fall för mig. Jag kör oftast bara 3-4 dagar. Det finns de som påstår att det ska köras längre för att det ska ge någon verkan. Men eftersom jag tränar en del så måste jag äta lite mer eftersom kroppen nu går på sparlåga. Jag dricker massor av grönt te. Organiskt med ingefära helst. Sedan äter jag frukt och grönsaker samt lite fisk och lite kyckling. Inga kolhydrater. Magen mår super och jag sover som en stock! Idag, tredje dagen känns huvudet mycket bättre. Försöker göra en städning av kroppen en gång i kvartalet. När jag börjar äta igen så blir det lite försiktigt. Sötsuget försvinner! Prova. Googla och kolla får du se. men det bästa är att prova sig fram vad som passar en själv.
Kramen!

Mia:
Skönt att höra att det finns fler som skurar golvet på alla fyra. eller torkar. Mina onsdagar ser nog ut som tisdagar...skillnaden är att jag har inget gympass på kvällen ;)
Kram!

Saltis:
Jag har mailat tillbaka! SÅ KUL!!!
Kram

alegni sa...

oj taina, mitt liv har blivit mycket roligare sen jag började läsa din blogg. jag sitter o fnissar åt dig o dina historier länge efter att jag stängt datorn :)
men jag skulle nog inte klara av att ha det lika stressigt som du längre. jag har liksom börjat varva ner redan ;)
kram!

mammigranten sa...

Låter som om du har fullt upp!
Hoppas du får vila lite mellan varven.
Detox låter vettigt, här kämpar jag med att få tillbaka mina rutiner sen mina föräldrar var här och de vändes upp och ner.

Och det där med leksaker överallt, det känner jag igen. 2 rum brukar det vara som ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig.

Nu blir det träning på löpbandet, regnar ju ute så då vill barnen busa av sig i källaren. Sen blir det en kopp fastening-te. Dämpar sötsuget bra

Kram

underytanjag sa...

Du det räcker med 35 för fläpp, fläpp!

underytanjag sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anna, Fair and True sa...

Hahaha, du är så rolig, Taina! "Amerikanska hus från 70-talet har väggar för syyyns skull. Inte för isolering."

Sedan blev jag nästan uppjagad själv av att läsa om din dag! :)

Mz.olsson sa...

Jag kör ju också med detox ibland. Hur ser din ut??
Visst var Adam bra som vanligt i går?? Enligt min mening är han inte med o tävlar längre. Han är där som gästartist!! Helt fullfjädrad!

Camilla sa...

Full fart minst sagt.
Tur att du inte for iväg i pyjamasbyxor. DET hade ju verkligen varit något :)
Ha det gott

Jemayá sa...

Härligt då du låter oss in på bara skinnet ("fläpp, fläpp" heheh). Känner mig falsk då jag tog ett foto efter frissa besök och satte på make upen - sådär ser jag ut kanske en gång varannan månad! Men ingen skulle våga besöka bloggen om jag satte dit ett foto på mig själv "au naturell". Lessamt för dig, men roande för oss läsare med dina tisdagar! kram!

Emmama sa...

Du skrämmer mig! MEN vad det var kul att läsa ändå.. :) Jäkla unge som inte tog sitt jobb på allvar, mutad och allt! ;) KRAM!

StrandMamman sa...

Oj oj, det var nog en supertisdag det, hoppas du kommer ihåg att andas också!!