torsdag 2 april 2009

Show & Tell: Gult


Först funderade jag om jag skulle idas. Det är mycket nu. Orkar inte ens skriva om ytterligare en virus-påhälsning i Minstingen. Trodde jag skulle bli smått tokig igår. What a heck! Inte kan du väl missa fredagens Show & Tell! Och temat är Gult. Ja just det. Gult. Västmanländskan, vad hade du tänkt att jag skulle skriva om vad gäller ett ämne som GULT???? Om du hade valt blått. Eller rosa. Näää, du skulle ha gult. Jag menar, blått är ju min färg och jag äger flera plagg som är blåa. Sedan kan man ju drömma bort i blått hav och blå himmel. Rosa är ju också lätt. Jag har ju en tjej i prinsessåldern. ALLT ska vara rosa. Men hallå, Västmanländskan. DAH! Gula kläder! Tror du jag vill gå omkring och se ut som en påskkyckling kanske?

Du vill kanske att vi ska berätta om påsken. Okej, nu kör vi.

Det var en gång en Påsk.
Den var gul.
Mycket gul.
I Sverige.
I Amerikat är det inte så mycket gult.
Inte mer än vanligt alltså.
Skolbussarna finns ju året om.
De är ju gula.
Här har vi alla pastellfärger till påsk.
Det är mintgrönt, ljusblått, rosa och en svag gul färg.
Tur att jag har påsksaker med mig från Sverige.
Lite gult med låtsaskycklingar, några fjädrar och gula ljusmanchetter.
Snipp snapp snut så var sagan slut.
....NÄÄÄÄÄÄ så kan det väl inte sluta!


Gult behöver inte bara vara en påskfärg. Vad gäller gult, så har jag ingen större relation till den färgen. Äger en top som är gul-vit och en nyinköpt kofta som är helgul. Nä men. Jag hittade en gammal gul topp till, med lite krafs på. Kommer så väl ihåg när jag använde den en sommar och Maken undrade om jag hade spillt något på tröjan. Det var en top. Ingen tröja. Och spillet, det var små pärlor.

Min top med spill.

Nu kom jag på en sak till! Börjar jag titta mig runtomkring, så finns det mer gult än jag sett förut.Minstingens rum är ju gult. Väggarna alltså. Nu kanske man inte tänker på det med tanke på allt annat krafs som finns i en 5-årings rum. Blir lite smått yr när jag går in där faktiskt.
Minstingens Yellow Room.
Pssst, kolla väggarna inte allt annat krafs.
Hundkiss i snön. Det är också gult. De lyser upp som små solar här och var. Nu kanske jag inte tänker på sol när jag ser kisset precis. Men visst är det gult. Som solen. Solen är gul. Då måste ju gul vara en jätteviktig färg! Nu har jag skrivit så mycket redan och så kommer jag på först nu vad GULT egentligen betyder för mig. Det betyder ju VÄRME. Värme från vår underbara stjärna SOLEN! Tack Västmanländskan för att du fick mig att inse det. Jag kan vara lite trög ibland, men ack den som ger sig.
Tänk Taina. Tänk.

23 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Hihi vilken fantastisk tolkning! Toppen.

underytanjag sa...

Du är rolig du, fick ju till det till slut! Trevlig helg, kram!!

Anonym sa...

Ha ha, dina inlägg är ju bara sååå kul!
Blått är också min färg, men jag har egentligen inte så många blå kläder (mer rosa - inte chockrosa så klart utan ljus rosa (är det ett eller två ord "ljusrosa" eller "ljus rosa"??)) utan det är mer i inredning som jag ÄLSKAR blått! Hade en blå vattenkokare i Europa!
Trevlig helg och hoppas att minstingen kryar på sig, stackaren!

Saltistjejen sa...

Hahaha!!!!! Älskar dina inlägg Taina!
Alltid så fulla av liv!
men jag är verkligen ledsen att Minstingen fortfarande är dålig. Usch! Skickar stor varm GUL Kram!!!

Mz.olsson sa...

Tycker du fick till det riktigt bra med "gult"!!
Men hur mår lilltjejen???

Grekland nu sa...

Ja visst ÄR det bra med de här temadagarna, för då måste man börja TÄNKA. Kände precis som du först, men sen visade det sej ju att gult var en riktigt trevlig färg som jag visst hade relation till, fast jag inte trodde det...

Jemayá sa...

Nallen du började med var ju helt undrebar - fick mig genast att le! Vilken ordning tjejen hade i sitt rum, ser det alltid ut sådär...? Skojigt inlägg :)

Taina sa...

Fritt ur hjärtat:
Tackar :)

underytanjag:
Visst fick jag? Ärligt talat så kom jag på mer och mer när jag skrev. Från början hade jag ingen aaaaaaaning om vad jag skulle skriva om.
Trevlig helg på dig med och stora kramen :)

petchie:
Kul att du gillar dem. Ibland måste vi lätta upp vår vardag med lite skratt. Om det så bara handlar om att dra upp mungiporna. Liiite.
Blå är helt enkelt min färg och helst på kläder. Men även inredning i blått är helt ok.
Hoppas du får en trevlig helg :)

Saltis:
Tackar!
Ja Minstingen skulle jag kunna skriva en bok om just nu. En MEDICINSK bok. Men nu mår hon bättre. Har ju fått medikamenten ;)
Kram och trevlig helg på dig och de dina!

Mz.olsson:
Man tackar.
Minstingen är betydligt bättre. Igår åt hon faktiskt rostat bröd till middag! Det tar sig. Jag är dock lite skeptisk till de diagnoser hon fått. Vet inte riktigt vad jag ska tro. Någonting är det. Först hööööga febern, sedan akut tarminflammation och nu öroninflammation. What´s happening here? Håller koll heeeeela tiden på ev tempstegring, avföring, allmäntillstånd. Hon sover mellan oss på nätterna nu. Vågar inte ha henne själv i sitt rum på nätterna.
Kramen :)

Grekland nu:
Ja gud vad jag fick tänka. Solen är så självklar på något sätt. Men ber du barn tänka på något som är gult så blir det SOL!

Jemaya:
Javisst är den söt? Det är faktiskt hundens första leksak och den älskar han. Han går gärna omkring med den på morgnarna och piper. Rastar den liksom.
Haha, nej rummet är inte alltid så där välstädat. men igår, torsdag, hade vi städdag, så jag passade på att fota då eftersom hon hade påskpyntat lite med riset på sitt bord ;)

Anonym sa...

Underbart Taina!
"Tänk, Taina tänk!"
*skrattar för mig själv*

StrandMamman sa...

Trixigt tema, trevlig text, toppen Taina! tycker T. (=StrandMamman)

alegni sa...

gult är fult... väggarna i vårt vardagsrum, vår hall o i mitt arbetsrum var tidigare ljust gula o nu avskyr jag den färgen. fast den gula solen störtgillar jag med :)
när vi byggde för 13,5 år sedan skulle allt gå i blått. gissa om jag haft jobb med att få bort den färgen? nu är det enbart ytterväggarna kvar, men de ska faktiskt få förbli ljusblå!

hoppas sjuklingen mår bättre!

kram

Västmanländskan sa...

*skrattar högt*
Du är för rolig! Ja, jag sa ju att man blir glad av gult - på alla möjliga vis :)

Taina sa...

Marskatten:
Tack Marskatten. Tack.
;)

Strandmamman:
Tackar. Visst var det trixigt? Tur att hjärnan vaknade upp till slut.

Ingela:
Jag skulle själv inte välja gult på väggar. Det får nog bli en mycket neutral färg och kanske en fondvägg som bryter lite. Det tycker jag är snyggt. Jag har inte kollat med ägarna av huset om vi får måla om väggarna. Ska kanske göra det. Får Minstingen välja så blir det väl rosa, GAAAAAH!
Hon mår mycket bättre nu. Phew!
Kram

Västmanländskan:
Jag får tacka för temat! Teman ska inte vara fööör förutsägande utan vara en utmaning, precis som denna. Jag gillar skarpt dina teman denna månad. Även om det innebär att min hjärna kommer att gå på högvarv ;)

Emmama sa...

Du ar galen du! Hundkiss i snon, kan bara komma fran dig! :D Hoppas lillan ar battre nu! Kram kram!

Kristallena sa...

Jättetrevlig inlägg! Visst var det svårt?

Taina sa...

Emmama:
Det är så skönt att få vara galen ibland ;)
Kram

Lia sa...

Hahaha, din humor är oslagbar Taina! Jag skickar härmed en stor famn med extra energi, så att det ska räcka till både dig och minstingen! Hoppas allt blir bra snart igen! Kram

Taina sa...

Lia:
Oj vad myket energi som kom hit! Du måste ha varit överladdad ;)
Minstingen är på benen och det börjar bli spring i dem, som vanligt.
Ha en fin söndag!
Kram

anna of sweden sa...

Här sitter jag och väntar på rapport från helgen ... :D

Taina sa...

Anna:
Hahahaha,har jobbat och fick tid nu på lunchen. Var så god ;)

Anna, Fair and True sa...

Haha, jag har just en sådan där topp! Fast brun. Och har själv många gånger tänkt att det ser ut som jag har spillt på mig!

I år är det ganska mycket stark lila, turkos, cerise osv på fjädrarna till påskriset. Peter gillar inte påskpyssel så jag tror inte det blir något. Tänkte dock "jag struntar väl i honom". Men eftersom jag ändå ska till föräldrarna så kanske det är onödigt att påskpynta hemma.

Taina sa...

Anna:
Jasså? Jag har skrattat åt Makens kommentar många ggr. Först blev jag sur men sedan var det ju bara komiskt.

Jag är för tradiionsbunden. Det ska bara pyntas till påsk och jul.
Så liiiiite pynt kan du väl ha ;)?
Kram

Anna, Fair and True sa...

Får se om jag hinner med lite pyntande innan helgen då! :)