onsdag 29 april 2009

Tänker inte...

...skriva om allt som hände igår. Det var ju tisdag. Jag blir bara yr och börjar fundera på vad som är FEL! Men EN sak ska jag ändå avslöja, för jag hade lyckats, än en gång, boka in ett besök denna dag. På en tisdag. Det var till Farbror Doktorn och denna gång handlade det om mig.

Åderbråck. Hur kul låter det. Eller rättare sagt, hur snyggt är det. För de låter ju inte så mycket om man inte sätter en sådan-där-manick-som-Doktorn-hade mot benet. DÅ lät det som värsta vattenfallet där inne i mitt ben. Swischhhhhh, swischhhhhhhhh! Och så sprakade det lite emellanåt.

Jag hade nämligen bokat en tid för att fixa till mina sk varicose veins. Har tidigare gjort den traditionella operationen då de "strippade ur vener", vilket inte verkar vara så förekommande idag. Nu ska det användas tekniker så som sclerotherapy, där de injicerar främmande substans. Okeeeeey, jag är inte medicinskt utbildad, men de stoppar in en nål och spruuuuutar in något i alla fall.

Att gå till Doktorn här känns annorlunda än i Sverige. Tycker jag. De förklarar så ingående allt. Där sitter man och nickar som om man skulle fatta vad de pratar om. Sure. Yeas. Of course. Mmm. Jag hör mig själv uttrycka mig men har i själva verket inte en jäkla aning om vad han pratar om. Innan han kunde bestämma sig om han skulle använda skum eller bara flytande eller en blandning, så blev det ett ultraljud. NEEEEEEEEEJ! Jag ska INTE ha barn. Ultraljud kan även göras på andra delar av kroppen än på magen. Det var himla spännande. Mer spännande hade det givetvis varit om jag hade upptäckt ett foster. I benet!

Under 90-talet gjordes min första operation och en annan läkare i Sverige frågade mig vad har de gjort egentligen? Vaddå, vad har de gjort?? Strippat ur venen! Han såg på mig som om jag hade varit hos en cykelreparatör och fixat mitt ben. För det såg för jävligt ut efter den första operationen. Han försökte rädda det som gick att rädda. Sedan rekommenderade han mig en fransyska, som höll till i Stockholm. Det kosmetiska kan inte Landstinget göra något åt. Men det var ju DE som hade skurit kors och tvärs och lämnat A MESS. Men nej då. Här fick jag fixa resten själv och träffade således en helt underbar läkare från Frankrike och som var den enda i Sverige som utförde denna typ av behandling mot åderbråck. Hon injicerade också något- som-jag-inte-vet-vad-det-heter i benet. Hon sa bland annat:
- Nöö kän döö gaa i sjoool åck viza dinna bän ijen! Dät finz bärä nåkra smaa fix til åck döö ärrrrr pörfekt!

Sedan flyttade vi ju hit.

Och nu har jag alltså bokat in min första treatment här i Amerikat och det ska ske på måndag nästa vecka.

17 kommentarer:

Annika sa...

Supertisdag igen då med läkarbesök.
Hoppas att det går bra med behandligen, men det verkar som om många är nöjda efter att ha fått just din behandling. K har en kompis vars mamma gjust gjort det du ska göra. Nöjd är hon.
Ja, läkarna här ÄR ingående, visst är det så.
Ibland blir man irriterad nästan, men sen inser man ju hur BRA det är. OCH hur fort saker och ting SKER!! Snabbt och BRA!
Önskar dig lycka till, och tror säkert att det kommer att gå jättebra!!
Stora kramar!

Taina sa...

Annika:
Tack! Jag vill så gärna få det klart någongång. har ju dragits med denna ärftliga "sjukdom" i så många år och nu ska de bort! För alltid! En sak att de är fula, men de gör ju ont också!
Jag har också hört att kvinnor blivit väldigt nöjda så jag håller tummar och tår. Nu ska det gås i kort kort! Hahahaha! Nejdå, så drastisk ska det väl ändå inte bli.
Kramen!

Anna, Fair and True sa...

Du är rolig du, "foster i benet"! =D
Och jag försökte låta som fransyskan!

Taina sa...

Anna, Fair and True:
Fick du till den rätta franska accenten då? Du skulle ha hört henne! Hahaha, jag skrattar än idag när jag tänker på henne för hon lät för kul, den kvinnan. En riktig fransyska, så där proper och snygg.
Kramen!

Camilla sa...

Sprakande ben och foster i benet. Jag tror jag skrattar ihjäl mig. Vilket kul inlägg om nåt som inte är så kul.
Den där fransyskan verkade ju oxå helskön.
Hoppas att det blir bra till slut.
Kram

Saltistjejen sa...

Hoppas verkligen du blir nojd med slutresultatet!
Aderbrack ar inte skoj. Kan ju gora sa helsikes ont ocksa. jag har nagra mindre, och fick en del nar jag var gravid, men de forsvann nar E kom ut. Men mina gamla har jag kvar.
Haha, jag kan nastan ocksa hora den dar franska lakaren! haha! Det ar ratt kul med fransk accent! :)
kraaaam!

Camilla sa...

Föresten, några nyheter om de som hade något på G, men inte var gifta med varann, under middagen ni hade med hela kvarteret?
Nyfiken som man är...

Taina sa...

Camilla:
Jag saknar Fransyskan. Hon var så rakt-på-sak. Du vill väl ha fina ben för maken, typ!
Min läkare här är en man och helt okey.
Jag har inte sååå mycket kvar, det är mer mer nät och en till knöl som ska bort pga klantig läkare i Gävleborg! Då var det sagt!
På tal om grannarna, så ska jag hålla dig liiite till. Det kommer ett inlägg när jag har mer "evidence"! Jag har redan skrapat ihop ett par saker som jag måste analysera vidare ;)
KRAM!

Saltis:
Ja det kan göra jäkligt ont! Trots att jag rör mig mycket så det ju ärftligt och då kommer de ju ändå. Skulle jag inte röra mig SÅ mycket så skulle det väl se för hemskt ut och göra SUPERDUPER ont! Fick också mycket under den senaste graviditeten och en del försvann när Minstingen pluppade ut. Men en del stannade kvar. Nu ska de bort!
Kramen!!!

Anne sa...

Haha, jag fnissar också när jag läser om franska läkaren...
Låter perfekt att du dels varit på det här första läkarbesöket och nu har en tid då de ska bort! Intressant info om tekniken nuförtiden när man tar bort åderbråck. Ja, det är klart allting utvecklas och ändras ju... Jag har inga åderbråk (än) men maken har mycket och haft sen han var tonår. Han har dock inte ont och verkar inte bry sig det minsta, kanske mer kvinnor som gör det och tycker åderbråck är fula? Det är klart, tar de ont är det ju en annan sak, då ska de ju bort!
Jag tycker också de är väldigt ingående. Har minimalt med läkarefterfarenht men mer tandläkare. Ett tandläkarbesök tar ju evigheter här (vet att du skrivit lite om sånt tidigare också). Jag tycker dock att det är bra och bara fördelar! Ha en bra och förhoppningsvisare lugnare onsdag :)

Jemayá sa...

tänk att någon kan skriva så roligt om ÅDERBRÅCK!! "Foster i benet", heheh. Nä, skämt åsido, jag hoppas du slipper alla bekymmer med sånt så fort som möjligt! kram!

Mz.olsson sa...

Det är väl märkvärdigt ändå att du alltid lyckas pricka in nåt besök på de där galna tisdagarna!!
Skönt att det finns behandling i alla fall!! Hoppas det blir bra!
Vem tror du åker ut i kväll då?? Jag tyckte nog att Matt var den svagaste i går... Vad rolig Simon var när han bad Ryan att inte använda trapporna mer!! Efter Adams suveräna entré!! Haha!!

Taina sa...

Anne:
Jag har också haft sedan tonåren men med graviditeterna har det blivit värre och speciellt med sista! Jag tycker det är jättefult! Men det börjar bli bättre, tack vare lite hjälp på traven. Tror definitivt att det är fler kvinnor som vill operera bort dem. Karlarna bryr sig inte så mycket. Fåfänga eller inte men jag vill kunna använda kjol och känna mig fin i det ;)
Kramen!

Jemaya:
Då ska du höra mig hos Farbror Doktorn! Han trodde nog inte jag var klok! När han frågade var jag hade gjort operationen så drog jag till med cykelverkstaden i Sverige!!! Hahaha, hans min var obetalbar!
Nu ska de bort. En gång för alla!
Kramen!

Mz.olsson:
Jag tror att ALLA mina dagar börjar se ut så där. Det är liksom mitt normaltillstånd. Digitalt. Ett eller noll.
Matt måste åka ut! Chris får gärna hänga kvar. Han är bra. Och söt. Men jag tycker Paula börjar bli mer och mer pinsam. Jag FATTAR inte vad hon säger den människan! Simon och Ryan har ett speciellt "förhållande" och trappan satt som en smäck!

alegni sa...

jag har förstått att det kan vara riktigt jobbigt med åderbråck, o är det inte märkligt att också så unga som vi drabbas?
"foster i benet"... tack för den ;)
kram

Mz.olsson sa...

Men hallå???!!!! VAD var det som hände på American Idol igår?????!!!!! Vilken rysare...

Taina sa...

Ingela:
Jaaaaaa! Fy F...! Det gör ONT och det är FULT. Precis, en annan som är så UNG. Fattar inte riktigt. Bildbevis EFTER kommer ;)
Kram

Mz.olsson:
Ja, vad ÄR DET SOM HÄNDER!!!!!! Det MÅSTE vara något fel. STORT fel! Vill inte se mer av detta. Adam MÅSTE gå till final!

Emmama sa...

What in the holy fride är det jag läser bland kommentarerna, är Adam illa ute? Här ligger vi två-tre dagar efter er så nu måste jag undvika alla amerikanska bloggar till det är avgjort också här!! :) Hoppas du snart kan viza dinna bän ijen!! Kram!

Lia sa...

Hahaha, vilket härligt inlägg Taina! Hoppas att allt går bra, så du kan glida runt med dina fina, slanka ben och göra grannkvinnorna dödligt avundsjuka i ren DHW-anda =). Kram du underbara!