torsdag 2 april 2009

American Idol på sjukhuset

Nu är jag trött. Mycket trött. Känns som om det flyger omkring en massa virusar i huset. Först Femte sjukan (om det nu var det) och nu en tarminflammation. Var kommer de ifrån? Virusarna egentligen? De måste ju börja någonstans.

Minstingens feber började ge med sig igår, på sjunde dagen. Inga prickar dock. Var det Femte sjukan, som Farbror Doktorn sa? Eller drog han till med något bara? Går det inte att mäta sig fram till det på något sätt? Många i min omgivning har reagerat på den mycket höga feber som hon har haft. Toppade vid 41.

Trodde hon skulle bli bra igår. Plötsligt ligger hon ihopkrupen som en boll och bara vrålar. Skriker så det ekar. OOOOOOOONT! AAAAAAAAJ! Bajs och spyor. Stackars liten, vad är det som händer? Ringer till vår läkare och hamnar hos joursystern. Hon ber att få åerkomma efter konsultation med läkaren. Smärtorna tilltar. Blindtarm?

Det blev Childrens Hospital i Hartford. Emergency. Vi blev anmodade att åka in. Omedelbart! Maken släpper av oss utanför akutingången medan han själv åker och parkerar. Kommer in i ett väntrum och ser alla dessa familjer, med småttingar som sitter, och säkert har suttit ett tag, och väntar på att få komma in. Som sagt var så har alla rätt till akutvård här, men sedan, beroende på om de har en försäkring eller inte, så ser eftervården annorlunda ut. En del har helt enkelt inte råd. För jävligt. Tänker på de små barnen.

Vi behövde inte vänta, inte en sekund. Minstingens smärtor var så kraftiga. Vägning, svara på frågor, vifta med försäkringskortet, barnskrik, färgglada kläder. Det är Childrens Hospital. Ultra sound check. Blodtryck, feber, Blodtryck. You name it. ALLT. Minstingen helt slut. Mera spyor. Kiss i byxorna. Tusen frågor. Tusen frågetecken.

Diagnos. Akut tarminflammation orsakad av ett virus. Ett annat virus. Inte femte-sjukan-virus. Ett annat dumma-dig-virus. Till slut fick hon en tablett och somnade.

Vår lilla Minsting så trött, så trött.

American Idol började. Vi hade TV på rummet. Slötittade när Minstingen sov. Megan åkte ut.

Back home så åt Maken och jag "falsk sjömansbiff" som jag tillagat tidigare. Vi drack varsin kall öl också. Gott. Nu ska vi bara rida ut det här och se om det går över. Or you need to come back.

Thanks, Mr Doctor!

Håll ut Taina. Håll ut.

16 kommentarer:

Annika sa...

Men vad ni är drabbade, Taina! Eller din lilla tös, ska jag säga.
Vilket drama! Så hemskt för henne, och för er. VAD beror nu detta på? Kan dom förklara det?
Hur får man en inflammation i tarmarna?
Men vården är ju bra här, så ni är säkert i dom bästa händer. Bara man nu kan ge er en förklaring.
Stackars liten, och stackars er fldrar...
Styrkekramar i massor!!

Saltistjejen sa...

Å neej! Jag har inte haft tid att följa bloggarna nu när jag varit i Sverige men nu läser jag detta inlägg och ögonen tåras. Det måste varit så hemskt att se sin lilla med så mycket smärtor och tt inte veta vad de beror på eller hur man kan hjälpa.
Hoppas hoppas nu att hon snart blir bättre. Jag förstår det som att hon är kvar på sjukhuset?
Stor varm kram till er!!!!!

Sporty Spice sa...

Akut tarminfektion?! Hur får man det, låter helt förfärligt. Hoppas hon kryar på sig snart.

Jag har ju av någon oförklarlig anledning missat din blogg helt och hållet! Vi bor ju "grannar" ju. Men amerikanska mått mätt. Jag bor nere vid the Shoreline, i Madison.

S w e F l o sa...

Åh nej! Stackars liten! Har själv haft fyra tarminflammationer och blindtarmen, och det gör ONT! Mina orsakades också av okänd bakterium, men det fixade sig ganska snabbt med antibiotika, så jag hoppas nästan för hennes skull att det är bakterium, då kan hon ju bli frisk inom ett par dagar! Tarminfektion är ju inte direkt vanligt, så det var tur att det fixade till sig! STOR kram till den lilla!

underytanjag sa...

Oops, stackars er. Det var nog mest otur att hon fick ett virus efter ett annat men är du säker på att de sa tarminflammation och inte tarminfektion? Virus i tarmen är ju som regel en rätt banal "magsjuka" även om det kan vara nog så besvärligt. Stor kram!

Mz.olsson sa...

Det där lät verkligen inte roligt!! Det är inte mycket som är så jobbigt som när ens barn lider! Och när man inte vet vad det är som händer!! Oj, vad orolig jag hade varit...
Akut tarminflammation?? Varför får man det då?? Fick hon vara kvar på sjukhuset? Nån medicin?? Usch, jag får alltid tusen frågor när det gäller sjuklingar... Hoppas VERKLIGEN att hon repar sig snabbt!!

Taina sa...

Annika:
Ja stackars Minstingen. Vi tyckte så synd om henne. Men nu mår hon mycket bättre. Vi får ha uppsikt ett par dagar. Hur hon fått de har de ingen aning om. Ingen medicinering eftersom det är ett virus. Bara mot kräkningarna. Vi ska på uppföljning i nästa vecka. Idag ska vi alla fall pyssla. Jag har tidigare bunkrat upp med en massa crafts från Michaels´och det är ju perfekt tillfälle att plocka fram små överraskningar och pyssla tillsammans.
Kramen

Saltis:
Välkommen hem!
Hon har haft en tuffa vecka. Vår Minsting, som är stor i jämförelse med lill-skruttan ;)
Allt började onsdag kväll i förra veckan så det har varat i 7 dagar. Phew. Hon är hemma nu och vi ska bara mysa med pyssel och sagor och film ;)
Kramen !

Sporty Spice:
Välkommen! Jag har kikat in hos dig flera ggr. Tycker ju om att träna. Men jag håller mig till löpning samt Group Groove klasser. Har tidigare varit instruktör i Body Balance. Skulle givetvis vilja träna MER om tiden räckte till. Så därför är min dröm att skola om mig. Om jag var 20 år yngre ;)
Får ni Hartford Magazine? I den senaste var jag med i en reklam från sjukgymnastiken ;)
Hur Minstingen fått magåkomman har varken doktorn eller jag en anning om. Tyvärr. Vänta och se, ungefär. Hon är iaf bättre nu.
Hälsningar från ett ganska behagligt Simsbury idag.

SweFlo:
Tack för omtanken. Detta är ett virus och tarminflammation. Jag är inte så bevandrad i de medicinska termerna men de gav henne tabletter mot kräkningarna. Ingen antibiotika hjälper ju i detta fall. Jag har också haft blindtarmen och det var ungefär samma symptom. Usch ja! Men nu är det lite bättre, som tur är.

Lotta:
De sa inflammation. Virus. Så jag vet inte riktigt hur det ska tolkas. Men nu väntar vi bara på recovering och hoppas att hon ska börja äta som vanligt och hoppa omkring igen. Dock inte slänga bilar ;)
Kramen

Anna, Fair and True sa...

Oj, lilla stackarn! Skönt iaf att hon fått behandling nu och fått komma hem. Krya på dig, minstingen!

Nilla sa...

Åh, fyyy vad jobbigt!!!
Jag hoppas verkligen att det ger sig nu och hon blir frisk. Man blir ju alldeles sjuk av oro när ens barn blir sådär sjuka!

mockapocka sa...

Hej!
Hittade hit via nilla och hamnade mitt i "akuten". Det är ju så jobbigt när de är sjuka! All oro och alla känslor. Jag blir alldels svettig när jag läser ditt inlägg. Och alla de stackare som inte har tilllräcklig försäkring, stackars dom. Hua. Skönt att hon är bättre i alla fall, er tjej.

peter pc carlsson sa...

Hoppas att din lilla dotter snart är frisk.

Du har följt Sabinas kamp och skrivit en kommentar i hennes blogg. Därför tänkte jag tala om att jag startat en insamling på Cancerfonden. Den heter "För döda mammors barn. Till minne av Sabina Najjar."

För ett halvår sedan samlade vi i bloggvärlden in över 100.000 kr till Barncancerfonden till insamlingen jag startade under namnet "Den jävla idioten".

Du kan skänka 50 kr direkt genom att sända ett SMS med texten Besegra 9 till telefon 72900.

Sabina skrev flera gästbloggsinlägg i bloggen Enbart. Hennes sista var också en av de mest gripande. http://enbart.blogg.se/2009/january/090117-enbart-gb-av-sabina.html

Jag hoppas att du vill sända några SMS och skänka pengar till Cancerfonden. Kopierar gärna texten och sprid den vidare.

Tack för att du bidrar. Sänd en extra tanke till Sabinas små barn! http://mittlivsabina74.blogspot.com/

Här kan du också beställa hennes bok som nyss kommit ut "Livet kan inte vänta"

Peter PC Carlsson

Taina sa...

Mz.olsson:
De kunde faktikst inte förklara varför. Nu blev de osäkra på femte sjukan också. Och vet du mer! Idag fick hon öroninflammation!!!!!!!!Det tänker jag inte blogga om. Det är väl något i hennes lilla kropp just nu som inte är som det ska. Idag har hon i alla fall ätit ett par toasts. Tack för omtanken :)

Anna, Fair & Tue:
Tackar, jag ska hälsa henne det.

Nilla:
Visst, man blir sjuk själv. Av oro! Tack för omtanken.

Mockapocka:
Välkommen till akuten!
Det är väldigt snett när jag tänker på dem som inte har "råd" med behandling. Händer alltför ofta, tyvärr. Speciellt nu när arbetslösheten ökar här och föräldrar tappar en av sina förmåner, dvs sjukföräkringar. Vi får hoppas på Obama ;)

anna of sweden sa...

Men stackars lilla Minstingen!
Hoppas att hon snart piggar på sig och blir er lilla spring-i-benen-Minsting igen.
Kramelikram!

alegni sa...

oj, stackars lilla vännen, vad hon är utsatt nu!
hoppas hon fått sin beskärda del av allt elände nu o får hållas frisk framöver!
ha en skön helg!
kram

Mia sa...

Hu det låter inte alls bra. Stackars liten som fick så ont. Hoppas det går över snabbt och att det inte kommer tillbaka. Men varför skulle hon få öroninflammation också!!??? Nu har hon och ni fått så det räcker och blir över flera år framåt. Sköt om er och krya på minstingen. Kram Mia

Utlandsmamman sa...

Oj, vilken dramatik. Hoppas hon mår bättre snart!

Femte sjukan har just gått runt på sonens dagis. Han fick den men var inte dålig direkt. Jag hade aldrig hört talas om den innan. Sen ringde en kompis från Sv och sa att hennes barn hade den - och nu stöter jag på den hos dig. Det verkar härja hej vilt över alla gränser den!

Önskar er en skön helg utan fler utryckningar! Kram