söndag 7 augusti 2011

Vad hände i Svedala sommaren 2011 då?

Hur får man ihop ett bra inlägg om semestern utan att det ska se ut som om ett sportreferat. Sporten att kunna äta mer än man behöver och dricka mer än vad som är nyttigt.

Istället för att skriva en himla massa text och glömma att tacka till höger och vänster så kör jag bilder från vår semester istället. Mina facebookvänner har sett de flesta. Ja de som orkade plöja igenom albumet alltså. Det blir ju en del bilder tagna och eftersom det är jag som står bakom kameran så är det naturligt om jag inte finns med på så många. Jag skulle ju i och för sig kunna göra som många andra och stå och fota mig själv. Men armarna räcker liksom inte till. Och för det andra så har jag märkt att min näsa blir så jäkla stor när jag fotar mig själv. JA JAG HAR TESTAT DET!

Nog tjafsat.

Att bo på landet som svägerskan gör, innebär en massa roliga saker för barnen. Här tutar och kör Liisa med sin kusin runt i den stora trädgården.

Hästhoppning kan man också syssla med. Om man är lika bra som kusin Tora vill säga.

Liisa var nöjd med gång, eller vad man nu kallar det för på hästspråk. Han (eller var det en hon) sprang inte i alla fall.

Tora har fixat med lite blommor i en balja. Så gör man på landet. Fint, eller hur?

Självklart ska det finnas kaniner på landet och här har vi vad-den-nu-hette-igen. Matad med äpplen blev den i alla fall. Varför Liisa fortfarande har hjälmen på är en gåta. Kaniner är väl inte aggressiva eller?

I svärpäronens stuga, som ligger vid en sjö, finns det också massor av roliga aktiviteter så som att ligga på en bräda efter en båt som knappt fick upp en styrfart. Större motor kanske? Att barnen kunde stå på den efter ett tag är ju helt otroligt. Det fick jag aldrig med på bild. Var väl så förvånad över det hela så jag kom av mig. Här är det Liisa, som ville vara lika duktig som sina kusiner trots några års skillnad mellan dem.

Att springa runt, runt var också kul. För barnen alltså.

Här sitter således syskonen Olsson och myser efter maten. Om ni tittar noga så ser ni högen med räkskal på Jonas tallrik och då kan ni ju gissa vad vi ätit. Rätt! Räkor. Svenska räkor och inte de smaklösa amerikanska räkorna.

Okej, jag kan väl ställa upp på en bild! Ser förresten näsan stor ut här?

Sommarkvällar vid stugan är magiska.

Här är den Olssonska familjen, plus svägerskans sambo. Kallas det för svåger då? Undrar finnen.

Då stugan ligger vid en sjö, finns det alltid något att upptäcka på stranden för de små. Liisa och kusinen bygger en djungel eller vad det nu var.

Vi drog iväg med husvagnen ett par dagar och en av Liisas kusiner hakade på. Här matas (läs jagas) änder.

Kusin A är en stor fiskare och fiskegrejerna var med såklart. Här stoltserar han med en stutare. Det var vad Jonas sa att det var. Själv hade jag ingen aning. Såg i alla fall att det var en fisk...

Vi passade på att besöka en vän som driver Raggarö gård och café.

Vill man, så går det bra att hyra bastuflotten. Himmelens mysigt!

Här letas det salamandrar. Yäk!

Albert är en upptagen man, men en middag med mamma hann han med i alla fall.

Han hann med att komma ut till stugan och fika en dag också. Bra jobbat Albert!

Bella, Tora och Liisa utanför vår älskade husvagn. Ja jag älskar campinglivet, so what?

Min fina Bella som vi nu lämnat i Svedala.

Försöker vara cool, här med svägerskans sambo.

Svägerskan i sina urcoola Lajbans!

För att inte snacka om svärfar som också ville vara cool!

Svärmor ser inte så dum ut hon heller i sina gamla glasögon.

Ojdå, hann vi med att se kattungar också? Det hade jag nästan glömt bort.

Bella med sin bästa vän, Linda.

Vad kusinerna har för sig här kan man ju undra. Blöta och sandiga. En annan skulle inte komma på tanken att göra något dylikt? Eller?

Årets kräftfiske har börjat!

Väntan blir lite lång...

Till slut börjar det att hända något även om den här buren bara innehöll en ynka kräfta.

Mumma är det i alla fall med svenska kräftor!

Ett besök på snart Sveriges andra eller tredje eller vad det nu är, whiskeydestilleri som Jonas är delägare i. Det ni! Snart kan jag gå i pension och sitta och provsmaka på världens bästa whiskey från Gammelstilla! Släng er i väggen Mackmyra!

Nä men! Det är ju tomt än!!! Jahapp, då får jag väl vänta ett tag till på min pension. Fortsätt ni i Mackmyra så länge. "Min" whiskey ska först tillverkas och sedan mogna i 3 år...

Just det, våra vänner från Kuala Lumpur var ju "hemma" i Sverige och då passade vi på att umgås. Här är jag med bästa Millie, mamman i familjen.

Men till slut är semestern över och Liisa avslutar den med att sätta sig i legolådan på Arlanda innan avfärd. En annan hade väl fastnat med arselet i den, men så kul ska vi inte ha det. Det här är en seriös blogg.

Phew, det var allt för denna gång och snart ska fru Olsson lägga sig för hon är trött. Aptrött.

16 kommentarer:

Lotta sa...

Jag såg på FB - störtskön sverigesemester Taina!! Kräftor, bad, solnedgångar, bryggor, mygg, husvagn, bastu, vänner, barn, släkt, magiska kvällar - rubbet! Så härligt.

Och btw min näsa blir gigantisk när jag fotar själv, det går bara inte!

Kram

alegni sa...

ja, det är väl för tur att detta är en seriös blogg, annars skulle man ju skynda härifrån snabbt som attan ;)
vilken skön semester ni fick! nya friska tag nu, eller?
KRAM

Camilla sa...

Härlig semester som verkar ha gått i ganska hyfsat tempo;) Och det verkar som om ni prickade in det fina vädret.
Räkorna här är inte dumma du, de smakar ju något:)

Kram

Marre sa...

Vilken underbar semester! Nu vill jag ha KRÄFTOR jag också!

Taina sa...

Lotta, det var verkligen en skön semester med allt vad den innehöll. Så svenskt som det kan bli och vädergudarna var hur bra som helst.

Det här med näsor är ett STORT bekymmer. Vi får försöka diskutera vilken vinkel är den bästa när man fotograferar sig själv...

KRAM

Ingela: Eller hur? Det ÄR en seriös blogg. Stundtals i alla fall. Hahahaha! Semestern var det inget fel på förutom att jag inte hann med någon tripp till Finland.

Kram kram

Camilla, vi fick jättefint väder! Och vad det gör mycket. Så mycket mer man kan hitta på då. Nu är det nya tag och full rulle. Börjar jobba idag...

Kram

Marre, semestern var det inget fel på, men min träning led lite av pga för mycket mat och dryck av den ädlare sorten. Men finne som man är så ger man inte upp eller hur?

Katarina sa...

Fin sommar semetser i Sverige även om det blev en rushig sådan. Det är så mycket man ska hinna med... Jag vet,, men efter mina 7 veckor i Svedala tyckte jag inte att jag hann med hälften..

Kräftor,, mm härligt att kunna fiska egna.. Jag har nog inte läst bloggar på många månader nu, men har det kommit något besked vart ni flyttar eller blir ni kvar där?

Ha de gott!

Desiree sa...

Vilken skön och underbar semester ni haft. Helt perfekt. Många fina bilder och jag tycker INTE att din näsa ser för stor ut. Ni hann med kräftor också, inte illa. Hoppas att Bella får det bra nu när hösten drar igång. Jag kan tänka mig att det känns lite tomt i början iallafall nu när ni bara är tre i huset i USA.
KRam!

HeLena sa...

Härliga bilder och som vanligt härligt "tugg".
Ska Bella plugga i Sverige nu eller stannar hon bara längre? Förstår att du saknar henne redan, och lilla hunden sen stackarn.
Välkommen tillbaka till bloggvärlden, jag har saknat dig.
Kram!

Grekland nu sa...

Åh, vad härligt ni verkar ha haft det! Svenska (och finska med för den delen) insjöar är helt ljuvliga ställen, i alla fall när vädret är bra. Måste kännas lite vemodigt att ha lämnat stora dottern kvar! Men hoppas hon får det bra och att ni får chansen att träffas snart igen.

Saltistjejen sa...

Härligt!
Jag har ca 2 veckor kvar. Vädret har varit väldigt växlande måste jag säga. Ni har nog haft finare väder. Men det är så fint att kunna vara här. Bryr mig mindre om vädret nu. Det enda är att det är lättare att roa barn i icke-regn haha! ;-)
Stor kram!

Taina sa...

Katarina: 7 veckor? Wow, men det är nog som du säger, man hinner bara hälften i alla fall.

Svärpäronen har ett eget kräftland så det är ju riktigt mysigt att få fiska där i "lugn och ro". Och inget går upp emot egna fångade kräftor!

Ja vi stannar här i USA på obestämd tid. Jonas kontrakt på nuvaranade jobb går ut sista augusti, men han jobbat kvar inom företaget men på lokalkontrakt. Jag har redan ett lokalkontrakt. Andra förutsättningar och vi "förlorar" den trygghet vi haft som expats. Men vi är beredda att satsa för vi trivs här!

Kram kram

Deisree:
TACK! Näsan ser alltså inte så stor ut? Men så togs den bilden av Jonas så jag kunde få in en annan vinkel. Hahahahaha!

Kräftfångst i augusti är ett måste även om det var lite tidigt på säsongen. Det är så spännande för barnen att gå omkring där i mörkret med sina flicklampor och berätta spökhistorier.

Usch vad tungt att lämna Bella där. Vi grät floder när vi sa hejdå. Ännu tyngre när jag kom hem och såg hennes rum...men det ska nog gå bra.

KRAM

HeLena:
Skönt att vara tillbaka, även om jag inte hunnit ta mig helt in i bloggvärlden än. Men det kommer så småningom.
Bella blir alltså kvar och hon har är snart folkbokförd där igen. Hon ska plugga sk Collegeåret i Gävle.

Kram kram

Grekland nu:
Vädret var helt perfekt under våra två veckor och att då få tillbringa den största delen vid en sjö är inte fy skam. Perfekt. Tvagningen skedde i sjön efter löpturen varje morgon. En sådan härlig start på dagen!
Bella kommer till jul med Albert. Så jag räknar ned nu...
Kram

Saltis:
Två veckor kvar? Härligt! Vädret var helt perfekt när vi var där och vi sa samma sak att det är helt andra aktiviteter när det är soligt och lagom varmt än regn och rusk. Speciellt om man har barn. Små barn. Njut nu de sista veckorna så ses vi snart!
KRAMAR!!

Mwarang'ethe sa...

Skooooooont! Personligen hade jag inte fatt ner halva hacken i den dar legogrejen men det behover du val inte beratta for nan. Din I LOVE GG troja vill jag ocksa ha, det ar ju min sons smeknamn (och hans initialer). Hoppas allt ar bra! Kram!

Emmama sa...

Skooooooont! Personligen hade jag inte fatt ner halva hacken i den dar legogrejen men det behover du val inte beratta for nan. Din I LOVE GG troja vill jag ocksa ha, det ar ju min sons smeknamn (och hans initialer). Hoppas allt ar bra! Kram!

Emmama sa...

Oj, nu lamnade jag kommentar ocksa fran min battre halft.. jaja.. :)

olgakatt sa...

Vilken rolig ny fiskart - stutare, haha! Korsning nötkreatur och fisk?

Anna, Fair and True sa...

Det ser ut som ni haft så mysigt i Sverige! Jag gillar bastusläpet!