torsdag 11 augusti 2011

Jakt på rumpor och skolmateriel

Nu jagas det! Inte bara efter Jennifer Lopez rumpor utan SCHOOL SUPPLIES! Som ni säkert vet vid det här laget, så ska vi skaffa materiel till barnens skolgång. Japp, så är det, inga gratispennor och sudd här inte. Plastfickor, saxar och annat smått-o-gott finns prydligt uppskrivna på "School supply list". Det är bara att klicka in sig på skolans hemsida, leta reda på var listan finns, scrolla ner till rätt årskurs, i det här fallet tvåan, och sedan skriva ut den och dra iväg fortare än illa kvickt! Grejerna tar fort slut. Visst, landet är stort, affärerna är stora och det finns mycket i varje affär, men av någon outgrundlig anledning så räcker inte just de "rätta" skolmaterielen till. How come??? Skolan börjar den 31 augusti och det mesta var urplockat igår. Igår!!!! Det var ju bara den 10 augusti och 31-10 är 21, dvs 3 VECKOR KVAR!!! Det finns pennor kvar, men kanske inte just det rätta märket. Skolan "rekommenderar" nämligen vilket märke det ska vara på pennor och saxar o gud vet vad.

Ok, vi drog iväg till Wal Mart igår, Liisa och jag. Listan nedstoppad i väskan, armbågarna vässade och hakan lite utskjuten så där tufft. Här ska handlas SCHOOL SUPPLIES (om man inte är lika smart som Åsa då). Väl inne på Wal Mart går jag bananas när jag ser att hyllorna gapar i stort sett tomma. Som tur var hade jag en smart tjej med mig och som frågade en av expediterna; "Excuse me, where are the school supplies?" och sedan, när hon fått uppgiften drog hon iväg med sin smått virriga mor, till hyllor som dinglade av skolmateriel. YES! Där sprang jag runt, yr och svettig för att hitta rätta märket av pennor. Tyvärr var det slut så jag fick ta andra. I mitt virriga tillstånd tog jag två paket av blyertspennor från 1800-talet typ, samtidigt som jag plockade i plastmappar i de "rätta" färgerna, betalade och kom hem. Phew! Plockade upp allt, jämförde med listan och plötsligt läser jag det finstilta om pennorna, "sharpened". Just det, vässade ska de vara. Närmade mig pennorna och bad en bön till who-ever och öppnade paketet. OVÄSSADE PENNJÄVLAR!!! 24 gånger 2, dvs 48 jävla pennor som ska vässas! Har jag köpt en pennvässare i år då? Nä just det! Bra jobbat Taina. Bra!

En del av det vi handlade igår. Saxen är väl en av de få saker jag lyckades hitta i det rätta märket, dvs en riktig Fiskars!

Tur att jag fick tillbringa största delen av kvällen med träning. Än en gång blev jag så där förvånad över folk som lyckas avsluta ett pass med att se exakt likadana ut som inan passet? Vad är det för fel på mig som ser ut (och luktar förmodligen) som en dränkt katt? Jaja, det bjuder jag på. Kvällen avslutades med ett underbart hemmaspa, ordnat av vår lilla Liisa. Hon hade nämligen lekt med grannens tonåring tidigare under dagen. Nu var det inte bara "high school leken" utan denna gång hade de ägnat sig åt spa-leken. Det tackar jag för. När jag låg där i soffan undrade Liisa om vi hade gurka hemma och det hade vi visst inte. Men hon är finurlig vår Liisa. Hon hittar alltid en ny lösning.

Så här äcklig är jag efter ett pass...

Efter en skön dusch blev det således hemma-spa. Inga gurkor här inte, men väl bananer. Lite kladdigt dock. Tack Liisa!


8 kommentarer:

Nora sa...

Pust! och dessutom tränar du massor! Jag samlar energi i min fortsatt jetleggade kropp. Blir ett tufft första-i-Indoen pass i morgon på morgonen och sen finns det inget mer att skylla på. Förmodligen hade jag varit av med min jetlag första dagen om jag tränat direkt, men jag har slappat. Hela veckan. Fy!
Kram

Melting Pot sa...

Hoppsan. Nora inloggad. Hon har väl iofs inte heller tränat överdrivet;)
Kram Lena skall det vara

Kalaslotta sa...

Varje gång jag läser om dessa material-inköps-dagar så blir jag extra glad över vårt skoldistrikt. Vi behöver inte köpa något, allt tillhandahålles...gillas!

Lycka till och du, Liisa är inte helt ute och cyklar, banan är bra för huden har jag minsann hört!

KRAMen

Marianne sa...

Hahaha, ja Liisa har en lösning på allt, och jag är säker på att bananer är mycket bra mot kommande rynkor. Jag kanske ska prova det själv.

Det är tecknet på att sommaren snart är slut: Affärerna börjar ladda med skolgrejor.

Själv tränar jag numera i trädgården. Aktare vilka muskler jag inte hade en aning om att jag har! : D

Kramar!

Lotta sa...

Tur att det är school supplies bara en gång om året iaf!!
Det är galet när det ska hända...been there.

Bananer var nytt för mig...tack Liisa o Taina för tipset!

KRam

Taina sa...

Lena: Hoppas ditt första pass, så här efter semestern gick bra. Men det ÄR segt att träna när man är jetlaggad. Det tycker i alla fall jag. Benen känns som klubbor och andningen så där konstigt tung. Men men så småningom ger det sig ju.

Kramen!

KalasLotta: Vad bra att bananer också funkar! Då får hon prova det fler ggr.

Det här med skolmateriel är visst olika från stad till stad. Det beror nog en del på fastighetsskatten. Det är den som finansierar skolan till stor del. Skönt att slippa i alla fall.

Ha en in fredag nu och ramla inte av skotern nu ;)

Kram

Marianne: Ja enligt Lotta så är Liisa inte helt ute och cyklar. Själv har jag ingen aning om sådana saker. Kanske jag ska prova fler ggr.

Du får lägga upp en bild före och efter trädgårdsarbetet så vi ser skillnaden i muskelmassa...hahahaha!

Kram kram

Lotta:
Den här listan är den generella, sedan kan ju fröken komma med ytterligare en lista som mer är en önskelista. Phew. Så vi är nog inte klara än.

Kramen!

Camilla sa...

Asså, spelar det någon roll vad det är för märke på grejerna? Huvudsaken måste väl vara att de funkar?!

Härligt med hemmaspa i regi av en liten tjej. De brukar ha sköna händer;)
Bananer är visst bra, men de kanske inte har samma effekt som gurka på ögonen:) Annars får ni köra med kalla tepåsar.

Kram

Anna, Fair and True sa...

Oj, mycket man ska köpa själv. På många sätt kan man ju inte säga att det är helt gratis skolgång då. Undra hur fattiga har råd? Men för dem kanske de subventioneras?