onsdag 31 augusti 2011

It was a great day Mom!

Precis så sa Liisa när hon kom hem från sin första skoldag som andraklassare - It was a great day Mom! Då blir jag glad som mamma och speciellt när jag ser att hon verkligen menar det med mungiporna uppdragna till öronen. Jag visste redan igår att det skulle bli bra eftersom vi var på "Meet & Greet" då hon fick träffa fröken en kort stund, men framförallt se vem som hamnade i hennes klass. Och JAAAA där fanns både Molly och Kirstin, de bästaste vännerna. Den ena är en av grannarna och den andra en klasskompis från ettan. Klasserna splittras varje år och har de tur så kan bästisar hamna i samma klass två år på raken. Lycka för de små.

Fröken då? Jo hon verkade hur trevlig som helst och när hon hörde att Liisa är från Sverige så visade det sig att hennes man tillbringar en hel del tid där i sitt arbete och ibland passar Mrs F på att följa med. Liisa tyckte först att hon såg sträng ut, men efter idag så sa hon att "Hon är jättesnäll!" När jag frågade henne varför hon tyckte att hon såg sträng ut, sa hon att det var för hennes krulliga hår! Öh? Jaha, så nu vet ni det, ni med krulligt hår, att om ni vill göra ett snällt intryck på Liisa så måste ni upp till bevis! Annars så finns det ju plattänger.

I och med skolstarten så börjar papperskriget igen. Alla formulär som ska fyllas i och all information som ska läsas. Noggrant. Så nu vet ni vad jag ska göra ikväll.

JAG VEEEEET! Men hon fick välja skolväskan själv i år.

Den fylles med lunch och mellanmål. Bland annat.

Startklar! Med namnlapp och allt!

Puss, puss Dino, som inte tycks fatta nåt av vad som händer denna dag.

Okej, han får följa med till bussen.

Lite kaos så här på morgonen med barn, föräldrar och hundar. Alla tycks vara lika ivriga.

Och så den obligatoriska bilden!

Se så fint de går i led! Även Liisa!

Imorgon ny dag och nya utmaningar! Och en Taina som ska till frissan. Jag ska ju till Svedala i nästa vecka och då måste man vara snygg i håret, eller hur. Får se till att det inte blir krulligt bara, för då kan jag ju uppfattas som sträng. I alla fall om Liisa får tycka till.

13 kommentarer:

Malin sa...

Vad kul att hon fick bästisarna i samma klass! Hoppas hon tycker det är lika kul längre in på terminen;)

Taina sa...

Malin: Ja verkligen och hon är så glad för det! Det betyder en hel del för barn även om de snabbt hittar nya vänner om de behöver. Hahahaha vi får väl se hur länge det "kuliga" varar...

Lotta sa...

Gulligt!!! Den där skolbussen och alla som samlas innan. FIna skolväskan och så krama Dino. Oj ojoj!! Too much nästan för en blödig en som mig...

Kramar!! Roligt och skönt att det börjat så bra!

Taina sa...

Lotta:
Visst är det gulligt! Jag blir också rörd av allt ståhej och speciellt när Liisa vaknade 4 på morgonen för att hon var så ivrig att börja skolan. Som tur var somnade hon om men denna iver är ju bara för söt.

Hon brukar ta det mesta bra och göra det så positivt som det går.

KRAMAR!

Saltistjejen sa...

Vad STOOOOR hon blivit nu Liisa!!! Och så himla go!!!! :-) Tänk! Och du vad var det för fel på väskan nurå`Lite rosa kanske men men, det är väl som det brukar i den åldern?
;-)
Och krulligt hår hahahaaaaaaa!!!!!!!!
KRAM!!

olgakatt sa...

Så utomordentlig härligt med ungar som längtar till skolan! Måtte skolåret leva upp till hennes förväntningar!
Krulligt hår har skrämt barn förr,
f ö!
När Saltis M var liten och hos oss en helg kom en kryllig kollega till mig på besök. M blev rädd för honom för han hade "trollskrubbigt hår".

Susjos sa...

Va härligt att hon gillar att börja skolan :) , tänk om det kunde vara så även i gymnasiet?

FIN ryggsäck ju! ;)

Annika sa...

Vad bra att allt gick fint för henne!!
SÅ underbart skönt för alla.
Fina bilder du tagit av alla barn vid skolbussen, så sumboliskt.
KUL med det krulliga håret, men det finns som sagt plattänger, hahaha!!
KRAMAR!!

Anonym sa...

Det måste kännas så otroligt bra för er nu när Liisa verkar ha det så toppen i skolan. Hon är ju så söt, och det där rosa...det växer man väl aldrig ifrån!? hahaha, inte jag i alla fall =) Massa kramar, Lia

Desiree sa...

Vad söta de är där de står uppställda och väntar på skolbussen och när det också kliver på bussen. Åh förstår glädjen att Liisa gillar både frökan och sina klasskamrater. Det blir nog ett bra år för henne.
KRam!

Taina sa...

Saltis: Hon växer så det knakar! Men så är hon ju "second grader", vilket tycks vara väldigt märkvärdigt. Hahahaha!

Den där väskan har Jonas inte sett än. Han kommer att få spatt!

KRAM

olgakatt: Trollskrubbigt! Hahahahaha, DEN var bra!

Jag hoppas också att hela året kommer att vara lika kul. Efter dag två verkar det fortfarande vara bra i alla fall.

Susjos: Ja tänk om Bella hade varit lika pigg vissa dagar när hon skulle till high school!

Liisa älskar sin nya väska!

Annika, ja det är faktiskt bra för ALLA att det går bra för barnen och att de trivs. Härligt att få hem glada barn som är nöjda med dagen och vill tillbaka nästa dag. Inga läxor än och det bidrar ju till det roliga kanske?

Ja det blev inga lockar på mig idag, men däremot fjädrar! Hahahahahaha! Är man fjortis eller????

KRAM

Lia: hon ÄR söt. Säger jag då...hehehe. Och ännu sötare är hon då hon är glad och lycklig. Jasså, ska jag skicka en sådan väska till dig kanske???

KRAM

Desiree: Det är visst något de gör varje år, tar foton på barnens första skoldag. Gulligt tycker jag med. Jag tror det blir ett bra år för Liisa. Hon har blivit så duktig på att läsa och räkna.

KRAMAR

Kalaslotta sa...

Älskar väskan - ÄLSKAR!

antonia sa...

Dåligt att de splittrar klasserna varje år, varför? Men skönt för Liisa att hon fick med sig bästa vännerna och trivs :) Söt är hon också!