tisdag 30 augusti 2011

Farewell Party för Jonas

Så himmelens gulligt arrangerat. Ett "Farewell party for Jonas". De ringde mig och frågade om jag också ville komma upp till fabriken och vara med vid den här lilla tillställningen. De visste att det skulle bli Jonas sista dag på fabriken som fabrikschef och självklart ville jag vara med!

De hade "smyckat" konferensrummet med serpentiner och ballonger som om det var någon som skulle fylla 7 typ. Fick nästan en tår i ögat när jag insåg att det var "gubbarna" som fixat till det.

Efter 4 år i fabriken är det alltså dags att "gå vidare". Oftast anser företaget att man ska inte stanna mer än 3-4 år för att sedan göra plats åt en ny kandidat, samtidigt som man själv går vidare. Sunt tycker jag. Jonas kommer att fortsätta inom företaget, men har nu en helt annan position, som kommer att innebära en del resor.

Fabriken han basade över, tillverkar stål- och keramiska kulor (komponenter i ett lager). Namnet på den här enheten får en del att höja på ögonbrynen, "Specialty Balls". De flesta inom fabriken har en skjorta med loggan "Specialty Balls". Att gå omkring med den, bland allmänheten, väcker ju en del uppmärksamhet. Blickarna vandrar liksom neråt..

Produktionschefen har ordet.

Jonas har de placerat på en stol för att stilla still och lyssna på tal.

Marknadschefen läser några mail som kommit från när och fjärran där de tackar för Jonas insats.

En del av Jonas personal.

Här tackar han för allt och jag tror banne mig han var lite rörd...

Efterår bjöds det på supergod mat från en lokal catering.

Ja som ni ser så är fabriksvärlden inte så "flashig" men den är helt underbar att vistas i och jag tror att Jonas kommer att sakna den. I alla fall just den här fabriken. De med "specialty balls".

6 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å vad härligt!!! Sådant blir man alltid glad över. Om kollegor gör ngt sådant så betyder det ju att amn varit/är uppskattad.
:-)
KRAM!

alegni sa...

vad roligt att de ansträngt sig för att göra dagen minnesvärd för honom/er!
kram

Desiree sa...

Vad fint och omtänksamt gjort för Jonas. Jag förstår att du också blev rörd över detta. Sådant här blir man så glad av när någon tar sig tid till att fixa. Ha ha jag tycker det var ett helt underbart namn - specialty balls. Det är ett namn med humor och ett namn man minns. Vilken fin uppvaktning Jonas fick. Jag hoppas han kommer att trivas bra med sina nya uppgifter. Hoppas det inte ställer till det med resorna med tanke på att också du reser en del och någon av er alltid måste vara hemma hos Lisa. Men ni får tajma och turas om med resorna.
Kram!

Katarina sa...

Vad omtänksamt och fint gjort! Va kul att du kunde delta!
Kram

Annika sa...

Jättegulligt, fint och omtänksamt.
Vilken JÄTTEBRA chef Jonas måste ha varit för dem!!
KUL att du fick vara med också. GILLAR!!
KRAM!!

Taina sa...

Saltis: Jag tror att han var riktigt uppskattad. Många av "arbetarna" kom fram efteråt och gav honom spontana kramar.

Kram kram

alegni: Vist och det var så mysigt att få vara med. Snart väntar den stora balunsen då chefen och hans kollegor ska ta med honom ut och fira av honom rejält.

Kram kram

Deisree: Det ÄR ett himla kul namn men jag tror inte företaget tänkte på det när de namngav det. Det är ju ett seriöst företag. Eller? Hahahahahaha!

Vi tog beslutet att han skulle ta det här andra jobbet och jag ska försöka förhindra alltför mycket resande. Just nu blev det nästan så vi krockar i dörröppningen...

KRAM

Katarina: Verkligen och jag blev SÅ rörd när jag såg gubbarna där inne som var stolta över vad fint de gjort. Hahahaha, så gulligt.

Kram

Annika:
Skulle han inte ha varit så omtyckt så tror jag inte de hade ansträngt sig så mycket faktiskt. Han är ju en av dem och följer klädkoden precis som alla andra. Det inger respekt tycker jag.

KRAMAR!