fredag 12 augusti 2011

Det här med barn-längtan och oro

Hur ont kan det göra egentligen? Längtan efter en till utflyttad familjemedlem. Trösten är att det tycks gå bra så här långt. Efter lite extra tjat på skattemyndigheten, lyckades Bella bli folkbokförd igår. Det tog 3 veckor trots att de hade hotat med att det kunde ta längre pga att så många invandrat till Sverige just nu. Hur lång tid kan det ta??? Bella är född i Sverige, har ett svenskt pass, ett personnummer, bott där och efter närmare 4 år, när hon kommer tillbaka, ska det behöva vara så svårt att skriva in 10 siffror! Vad är det som TAR TID? Att inte vara folkbokförd blir ett hinder i många fall, allt från att skaffa telefonabonnemang, skaffa studiemedel, söka bostad jada, jada. Men NU så, finns Bella med i rullorna. Nu är det bara att sätta igång och plugga Bella! Lycka till världens bästa Bella!

Min fina, fina Bella!

Vad händer idag, en fredag som denna då? Jo, nu är det dags för att platta till och dra ut de där två som hänger där fram. Japp, jag måste gå med 6 månaders intervaller. Inte så kul, för det gör ju så ont! Då Liisa inte har skola eller läger idag, så måste hon följa med. Får se till att hon är upptagen med sin Nintendo. Inte min iPad. För den får hon inte använda på ett tag nu. Varför? När jag skulle ta över den häromdagen så såg jag att hon hade lyckats ta sig in på Youtube och sökt på "moms give birth"!!!!!!!!! Är det dags att bli orolig då? Hon är ju bara 7 år.

Happy Friday!

9 kommentarer:

Emmama sa...

Skon sokning, jag skrattade nar jag laste det!! :) Det finna varre saker att soka pa, glom inte... :)

Pia sa...

Åhh, hjärtskärande när de älskade barnen inte finns i närheten :( Byråkrati ska tydligen ta tid, det får nog inte gå fort eller vara logisk. Skönt att det ordnade sig.

De små ska tydligen lära sig i tid hur saker o ting går till :)

Ha de bra o hoppas det inte gör alltför ont.
Kram kram/Pia

Melting Pot sa...

Hon är allt bra företagsam den lilla damen :))
Här slipper man att platta till dem. Ultraljud istället. Helt smärtfritt. Olika skolor sa de. Bara resultatet blir detsamma så....
Ha en skön helg. Kram

Petra H sa...

Jag har också hört att det av någon konstig anledning är mycket svårare att skriva in sig igen i Sverige än att skriva ut sig. Man kan ju verkligen undra varför, speciellt om man faktiskt är svensk och redan har personnummer! Tur att det gick relativt fort trots allt!
Förstår att det känns tomt, att bara ha en tjej kvar hemma men hon kommer ju att stanna några år till iaf ;-) Och ha ha, frågade du varför hon letat efter just det på youtube? Själv tänker jag INTE göra det trots att jag väl borde förbereda mig lite nu...
KRAM!

Grekland nu sa...

Visst gör det ont...Och att det tar tid att skriva in sej igen vet jag från min son som gick på skola i Sverige ett par år - även han född i Sverige, med svenskt personnummer osv. Det krångligaste var att öppna ett bankkonto för studiebidraget! Lycka till med undersökningen! Inte kul, men viktigt att göra.

Loppan flyttar västerut... sa...

Jag beundrar det ni gör! Tur att Skype finns helt klart. Bella kommer bli en stark självständig tjej, inget snack om den saken. O mamman med för den delen. Jag hejjar på, o tänker på er.
O jag fattade inte först vad du skulle platta ut som hängde fram, min första tanke var tänderna... Vad säger det om mej? Godmorrontrött o huvvet under armen va?
Lycka till med plattandet o ha en skön helg!
Kram

Lotta sa...

Vad hände med min kommentar som jag skrev i morse?!

Nåja...here it goes again. Jag känner med dig Taina!!!!
Och ja, håll koll på internet. Finns mycket skräp.

Skön dag idag igen, eller hur?

Happy weekend och kramkram!

Anna, Fair and True sa...

Att det ska vara så krångligt! Tur att det ordnade sig i alla fall!

Var ska Bella plugga?

Taina sa...

Anna: Bella ska plugga på Gävle högskola till att börja med. Hon ska gå det sk Collegeåret för att bland annat läsa in svenska för att sedan bli behörig till alla utbildningar på universitetsnivå.