tisdag 30 augusti 2011

Prisad vare strömmen

Gissa om det var en glad Taina som vaknade upp på måndagmorgon? Inte lika glad just nu då jag kollar på nyheterna och de varnar om att vi kan bli utan ström. IGEN! Vi kom lindrigt undan, men ETT DYGN UTAN STRÖM räcker för mig.

När jag steg upp igår, ville jag försäkra mig om att det var sant, att strömmen var tillbaka allstå. Varenda lampa tändes, checkade kaffebryggaren, drog igång laddarna till telefoner och datorer och testade till och med dammsugaren! Hur kåt på ström är man inte då så säg! Jag har sagt det förut och jag säger det igen; JAG ÄR EN BETONGUNGE! Och bland betong och avgaser finns ström.


Här står Jonas och Liisa och studerar Connecticut River som än idag stiger och stiger.


Delar av parken under vatten då Farmington River svämmade över. Efter ett tag stängdes vägen av eftersom floden fortsatte att stiga och vägarna hamnade under vatten tillsammans med alla bassar. Gissa om Jonas var fiskesugen?

Och det här? Innan strömavbrottet hade vi disk i diskmaskinen och ville ju inte att det skulle ligga där och lukta innan vi tog tag i disken för hand. Förtvätt in natura kallas det för.

Så här ser det ut innan man kommer in till Simpan.
Bilden lånad från nätet.

I Winsted, där Jonas jobbar är framkomligheten begränsad. Ja om man valt att köra bil alltså. Han kan ju alltid ta bassbåten annars.
Bilden lånad från nätet.

DMV i Winsted. Om man tyckte det var trögt där innan stormen, undrar jag vad det ska bli nu då alla som väntar på sin tur får simma omkring istället för att stå snällt i kön. (Ni som varit på DMV vet vad jag snackar om).
Bilden lånad från nätet.

Idrottsplan på Simsbury high school lär få torka upp innan ungdomarna ska köra sin första träning.
Bilden lånad från nätet.

Nu ska jag inte klaga! Men jag SKA klaga om de stänger av strömmen pga allt arbete som måste göras då träd fortfarande ramlar omkull. Kan de inte anställa några trädkramare? Det måste ju finnas några sådana kvar eller har de dött ut?

Förutom Irene då? Jo då snackar de om nästa orkan, Katia! Nu får det vara NOG! Nu får vi hoppas att hon håller sig där ute och drunknar eller vad fan en orkan nu gör.

I söndags skulle Jonas åka till Sverige och man behöver ingen Einsteinhjärna för att räkna ut att så blev inte fallet. Han åkte igår kväll istället. Kommer hem på fredag och då får vi en helg ihop för sedan är det min tur att dra. Också till Sverige. Och ja, jag åker på en helgdag eftersom det är Labour Day nästa måndag. Men vad gör jag inte för företaget?

Hepp!

7 kommentarer:

Annika sa...

Ja, jag baxnar över era bilder från CT!! Jösses vad kännbart det blev hos er, mest i form av översvämningar. FY sjutton alltså.
Jag förstår känslan av LYX då strömmen kom tillbaka!! YIPPEY!!!
HAHA, kan inte låta bli att garva åt DMV som ligger i en sjö nu. OM du tar dig dit nu lär det väl inte vara ngra större köer där ;-)
Nej, men tur att det gick så bra som det ändå gick i Simpan!
Katia tror jag inte slår till mot land, men det är nog bäst att följa hennes framfart. Inte en orkan till...
KRAMAR!!

Lena (Meltingpot) sa...

Oj. Ser besvärligt ut! Strömavbrott är inte kul. När Gudrun härjade i Sverige var vi strömlösa ett dygn och precis den natten fick Nora magsjuka och spydde ner allt. Vi som har egen borrad brunn hemma hade inte ens vatten för pumpen gick inte. Pust. Här har vi strömavbrott var och varannan dag, men det är oftast kortare stunder. Huvudströmmen kan dock vara borta timmar i taget och då kan man inte diska i maskin, använda mikro/ugn, rosta bröd, brygga kaffe, tvätta, använda vattenkokaren eller rosten, men lamporna fungerar och man kan spola i toan i alla fall.
Hoppas det går bra framöver och att ni torkar upp snart. Kram

Desiree sa...

Du milde vad MYCKET vatten!!! Helt otroliga mängder. Ja Jonas får allt ta båten till kontoret om det fortsätter att se ut så här. Skönt att ni fått tillbaka strömmen . Man fattar liksom inte hur beroende man är av ström förräns den försvinner. Hoppas ni nu får behålla den också.
Kram!

Petra H sa...

Oj, ni blev verkligen drabbade av Irene - även om det kanske mest var vatten och inte så mycket vind, eller? Jobbigt att vara utan el, hoppas att ni slipper fler strömavbrott! I PR hade vi ofta strömavbrott men byggnaden hade en generator som satte igång inom en minut - lyxigt men faktiskt standard i många hus i Puerto Rico just pga orkanrisk etc.
Kram!!

Grekland nu sa...

Gillar din "fördiskning", haha. Kanske man ska införa när höstregnen kommer eftersom vi inte har nån diskmaskin...

Lotta sa...

Men gud, fram med bassbåten! Det blir att ta den till DMV som det ser ut.

SKÖNT att er ström är tillbaka. Det är himla jobbigt utan. Nu uppskattar man den ännu mer, iallafall ett tag tills man tar det förgivet igen ;)

Kramar!

alegni sa...

oj hjälp, där var det mycket vatten!
hoppas vattnet börjat dra sig tillbaka nu, så ni slipper ta båten när ni ska handla mjölk ;)
kram!