fredag 19 augusti 2011

Klart!

De kom till slut. Eller de och de, det var en person som kom. EN ENDA KILLE! Han hade kört i 4 timmar från NJ och såg "sleten" ut när han kom. Men det hindrade honom inte för att köra igång med full fart. I stort sett sa han bara hej och sitt namn och frågade var han skulle börja. Med en kraftig rysk brytning. Själv stod jag kvar i dörröppningen en stund och trodde det var ett skämt. Det var säkert någon kvar i bilen, som sov. Hallååå? Nehe, det var det alltså inte. In till ryssen snabbt och jag visade allt som skulle med samtidigt som jag rullade med ögonen. Vad fan rullade jag med ögonen för? Det var ju inte jag som skulle packa och bära! Men någonstans kom en känsla av att det här fixar han inte själv och så får jag springa runt som en skållad råtta. Så blev inte fallet. Ryssen fixade allt. På 4 timmar!

Allt som Bella (och jag) hade lagt ner i lådor, packade han om. Även trosorna. Varför jag nämner det här är för att det fortfarande finns i färskt minne när flyttkillarna hit hade vikt tre par av mina trosor längst upp i en av lådorna. De låg på rad. De små svarta ni vet. Kul. NOT!

När ryssen var klar, upptäckte jag att han inte hade druckit något, varken vatten eller kaffe, som jag ställt fram och "morsa" som man är så sa jag att det var viktigt att dricka när man jobbar hårt. Ja men vad fan Taina! Det var ju en ryss och en vodkaflaska hade ju varit det rätta ju! Till svar fick jag bara "I'm a conrtractor. Don't have time. Must work." Också det med kraftig rysk brytning. Well, well, huvudsaken att prylarna blev packade. Sedan drog han och hade säkert 4 timmars körning framför sig.

Det börjar likna något. Många lådor och paket blev det.

Ytterligare några som ska in.

Här står jag i fönstret och smygfotograferar som värsta paparazzin!!

Jahapp, hejdå!

Och tomt blev det. Ja inte helt då. Nu gäller det att få någorlunda ordning på rummet tills Bella kommer i jul.

Annars idag? Arbete, sedan besök hos farbror doktorn. Liisa ska på undersökning, annars får hon inte gå på läger nästa vecka. Hennes senaste fullständiga "physical exam" gjordes i mars 2009 och det är ju ett tag sedan. Ikväll är det familjekväll på gymmet. Under tiden som föräldrarna tränar får barnen, under uppsikt såklart, bada, se film och äta. Pizza, vad annars.

Så Happy Friday!

10 kommentarer:

olgakatt sa...

Bara att hoppas att stackars Ivan inte körde i diket efter att ha jobbat så hårt!

Melting Pot sa...

Härligt att det blev klart. Pizza här också ikväll. Goda vänner med Disco party för döttrarna hade massor över så de ringde och överlät pizzor. Kanon så slapp jag fundera över kvällens matintag. Ha en trevlig helg! Kram L

SweFlo sa...

Jag kan knappt föreställa hur det ska bli att skicka vårt barn till college när det blir dags! Hoppas hon nappar på att studera här i närheten, det finns ju minst 3 svinbra skolor här att välja mellan... Men ända till Sverige! Och du har TRE! Jag skulle nog inte palla med! :-)

Anna, Fair and True sa...

Vilken stackare! Man har väl alltid tid att ta några klunkar vatten!! Skönt för dig att han fixade allt men synd om honom att vara helt ensam!

Marianne sa...

De är duktiga de där flyttkillarna! Bara en enda grej hade gått sönder i vår packning, och det var benen på en GAMMAL byrå. Alltså gammal som i skruttig. Inte gammal som i antik. : )

Skönt att du fick det där klart nu. Så får du ordning och Bella får snart sina saker.

Kramar!

Lotta sa...

Herregud, denna ryss alltså! Han jobbade nog på ackord. Han hade behövt lite förstärkning. Huj vad det gick undan! Han ville visa dig att han kunde det här ;)

Happy Friday!!

Kram!

Ingmarie sa...

Flyttkarlar (har nämligen hittills aldrig sett en kvinna) verkar vara lika galna oavsett var de kör. Hualigen! Bäddat för tidigt hjärtsnörp!

Desiree sa...

Oj det var imponerande och effektivt må jag säga att en enda kille fixade allt på bara fyra timmar. Inte illa. Kul att Bella kommer till julen och firar med er. Nog ska du kunna få till ett mysigt och fint tillfälligt rum till henne då.
Kramis!

Malin sa...

Haha, du skriver så roligt, men har man bra flyttfirma, så är de oerhört effektiva och vet precis hur man skall göra. Har varit med om både och.
Hur tycker Liisa det känns att vara enda barnet hemma?

Taina sa...

olgakatt: Hahahaha, det får vi hoppas på att han INTE gjorde...

Melting Pot: Det är bra med vänner ibland och pizza sitter aldrig fel! Min fantasi vad gäller mat är väldigt begränsad just nu...Jonas står för matlagningen här hemma under helgerna och det är jag tacksam över.

Kram kram

Sweflo: Lika svårt denna gång som när Albert flyttade hemifrån. Det känns ända in i själen och de första dygnen gör det så ont, så ont. Så mycket mer jag skulle ha gett dem i bagaget, inte i form av materiella saker men lärdomar, kunskap. Du har några år kvar. Likaså vi med Liisa...skönt det.

Anna: Jag trodde han skulle hålla på hela dagen, men han var verkligen effektiv. Nu stod jag inte bredvid och studerade HUR han packade....

Marianne: Himmelens skönt! Men Bellas saker får nog stå magasinerade ett tag innan hon får egen lägenhet. Just nu är hon inackorderad hos sin gudmor, min bästa väninna. Det tycker jag är bra. Då vet jag att hon äter och "sköter sig"...hehehe

Kram kram

Lotta: Ackord! Jajamen, det tror jag med. Tur att jag inte nämnde att jag var från Finland. Finnar och ryssar är inte alltid den bästa kombinationen!

Kram

Ingmarie; Eller hur? Så rökte han också när han var klar!!! Minus några år där med. Typ.

Kram

Desiree:
Det får bli väldigt tillfälligt rum, eftersom till våren ska vi försöka hitta ett nytt boende. Vi behöver inte detta stora hus nu när Bella flyttat. Men visst ska det vara mysigt, när både hon och Albert kommer i jul. Längtar redan...

Kramar!!

Malin:
Tack!
Jag har bara haft bra erfarenheter och det är jag glad för.
Liisa har inte reflekterat över det så mycket än. Men jag tror det kommer när skolorna börjar och vi kommer in i vardagslunken.