söndag 21 augusti 2011

Frälst i floder

En riktig flodhelg har det varit minsann! Vi har tillbringat många timmar vid Farmington och Connecticut River för bad, fiske och allmänt familjemys. Det fanns lite andra planer, så som att åka in till Hartford på den årliga Riverfront Dragon Boat and Asian Festival. Vi skippade det helt enkelt.

Först ut, Farmington River:

Liisa bygger droppslott.

Dino är alltid med och älskar att simma ut och hämta pinnar, som en annan får stå och kasta så armen går ur led. Nästan i alla fall.

Inte världens bästa kamera. Inte världens bästa fotograf. Men det är fint, eller hur?

Hink och spade, som sig bör.

Men vänta nu, det är väl Dino som ska fånga pinnarna?

Inga krokodiler så långt ögat når...

Hm, och du har antagligen nosat upp en kissfläck? Ett av dina intressen verkar det som.

På väg i igen. För femtielfte gången.

Mera droppslott...

Nu Connecticut River:

Ni kan ju gissa vad Jonas sysslar med så fort han kommer ut i vattnet. Just det. Fiskar! Liisa passar på att skrämma iväg dem.

Lite strömt här och var.

Något som förvånar oss är att det är väldigt lite bebyggelse vid floden. Ett och annat hus. Och någon båt. That's it, liksom.

Jihaaaa, det ser ut som om det går fort, men det gör det inte. Ni vet, vi har ju en bassbåt och ingen racerbåt!

Liisas och min stol. Det är ingen idé att släpa med sig en till Jonas. Ja det skulle vara en vattenstol då...vad det nu är för något?

Annars så sitter han mest i sin kära ägodel. The one and only - The Bass boat!

Här kommer en glad badtjej.

Dino simmar febrilt när han ser att det rycker i spöet.

Nä det är INTE Jonas nya fiskeväska!

Trångt på stranden? Nä, inte speciellt...

Det var det. Nu ska här fixas ordning med papper och packning. Liisa ska på camp imorgon och hon är "A very healthy girl" enligt Doktor E. Vid besöket i fredags fick hon en spruta, som vi inte var riktigt förberedda på. Men Liisa är inte bangen för sprutor (inget annat heller för den delen) och när hon fick höra vad den hette, Chicken pox, så vände hon sig om till doktorn och frågade; "Doctor E, do I turn into a chicken now?"12 kommentarer:

Lotta sa...

Ja det är jättefina bilder och det ser läckert ut!! Både Farmington River och CT river...gillar att det är bara ni. Det går ju att bada näck om man vill.

Skön helg ni haft!

Kramar!

Grekland nu sa...

Ser jätteskönt ut! Men är det inte kallt i vattnet? Våra floder här har iskallt vatten och inbjuder definitivt inte till några bad. Och tänk att det är så lite folk - bra för er i alla fall!

HeLena sa...

Härliga bilder! Var är alla människor? Vid poolerna! Bergis! Ser väldigt härligt ut och det är väl bra att ni både kan fiska och bada, då blir alla nöjda.
Kramelikram!

Mamma J sa...

Nu vill jag inte vara sådan - när det ser sååå härligt ut. Men, vi har ju på den här sidan pölen fått läsa om ett par fall där just det är med att bada i en flod inte är så bra...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13471913.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13489834.ab

Taina sa...

Lotta: Det var riktigt skönt och framförallt när man får vara ifred. När hunden är med är det en fördel för annars springer han omkring och "stör" andra...

Kram kram

Grekland nu. Det är inte så kallt faktiskt så det går bra att ligga i länge om man vill. Som Liisa. Hon ligger i i flera timmar.

HeLena:Ja faktiskt! Många åker till poolen eller till den riktiga "beachen" vid kusten. Men det tar ju 1,5 timme och där är det oftast packat med folk. Då får ju inte hunden vara med och det är ju synd.

Kram

Mamma J: Visst jag har läst om det. Men det är inte så många fall om vi tänker oss att det bor närmare 300 miljoner människor här. För det andra så är det ofta mer stillastående och varmt vatten. Våra floder är rörliga och det är strömt. Dessutom har vi mycket musslor som är ett tecken på att det är rent. Men tack för din omtanke.

Hanna sa...

Vad härligt det ser ut! Men är inte Liisa rädd att simma rakt på en metkrok...?

Annika sa...

Vilket supermysigt inlägg!!
GILLAR det där mkt! Har faktiskt aldrig badat i ngn flod här. Jo en ggn, I Potomac, och då fick jag urinvägsinfektion efteråt, haha!!
Skulle dock gärna simma där ni simmade. Vi funderar på att sticka iväg på lite tubing på floderna Shenandoah och Potomac innan hösten gör sitt intrång.
Härlig dag ni FICK!!
Gillar er båt också. SOFT!!!
Kram!!!

Desiree sa...

Nice att ha dessa floder i eran närhet. Perfekta vattenhål för svalka i hettan. Du fick till jättefina bilder. Just något sådant här saknade vi jättemycket i Alabama. Det fanns ingen stor sjö eller flod i närheten och att köra hela vägen ner till kusten tog ändå 5 timmar så det var inget man kunde göra en vanlig helg. Hi hi hade varit lite kul om den rosa väskan hade varit Jonas nya fiskeväska ;-)
Kram!

Duktiga Tjejen sa...

Tack för kommentarer i min blogg! De uppskattas mycket.

Jättefina bilder! Jag älskar floder och natur, aah..

Marianne sa...

Hahaha, ja det är den nya sortens vaccin, You get what you shoot. Eller så. Bli kyckling för en dag : D

Jättehärliga bilder, konstigt att inte fler njuter av naturen när den bara finns där och bjuder på sig själv. Fast amrisarna kanske måste ha livvakter på plats?

Kramar!

Ingmarie sa...

Ser ut som perfekta vattenlöpningsställen! Och absolut perfekta BADsdtällen. :-)

Anna, Fair and True sa...

Tråkigt att så få utnyttjar floden. Fast bra för er såklart!