fredag 26 augusti 2011

Kom an Irene!

Vilket tjat det är om denna orkan. Vilken kanal jag än har på så visas det hur hon far fram vid kusten och vilken förödelse hon kan orsaka om hon bibehåller sin styrka. Just nu hörde jag att hon hade "lugnat ner sig liiiiite". Om det är vindstyrkan eller om det är hennes egen framfart, som just nu tycks vara 14 miles i timmen, förtäljer inte historien. Vindstyrkan är kring 110 miles i timmen, så den jäveln rör sig relativt långsamt men ställer till det där hon befinner sig verkar det som. Slöa jävel!

Jag trodde inte jag skulle påverkas så mycket förrän grannarna började ge råd om att bunkra upp med batterier, vatten och toapapper. Annika nämner också om toapapper i dagens inlägg och jag kan bara hålla med henne, amrisarna blir som tokiga i papper när det är stormar på intågande. Vad ska vi göra med allt papper? Skiter vi mer än normalt under en storm kanske? Ja jag handlade papper och jag ska nog torka den där jäkla orkanen Irene i arselet istället och be henne dra åt fanders!

Det var en konstig känsla på affären igår. Folk handlade som tokar, hyllorna gapade halvtomma och vattnet började ta slut. De fick hämta extra lastpallar med vattenflaskor och jag säger bara "Välkommen till mina armbågar" en sådan gång. Jag har inte bara vässat pennor så här innan skolan börjar utan mina armbågar är alltid vässade. Och käften smörjd. För du vet aldrig när du behöver dessa verktyg!

När jag gick, eller småsprang lite kanske, så tycktes jag dras som en magnet till dessa halvtomma hyllor och tänkte att det är just de varorna man ska ha och därför är det bäst jag också handlar. Vad jag nu ska göra av allt när det är över? Och köpstoppet blev abrupt ett köphysteri istället!

Vad jag också fick veta igår var att vår lokala high school kommer att vara öppen om vi får ett längre strömavbrott och behöver ta en dusch. En varm sådan alltså. De har då tänkt på allt.

Jag får skriva mer om Liisas camp och family night en annan gång. Nu ska jag ta hand om Irene! Och hjälpa henne att torka sig själv!

Jepp, vi har vatten!

Likaså papper. Här ska det uträttas behov! Men frågan är bara VAR??? Jag är ju inte född naturmänniska precis. Jag är en betongunge ju, GAAAAH!

Bla, bla, bla! Och vad SKRATTAR hon åt egentligen? Eller är det där en förklädd Irene med ett djävulskt leende???

Hoppsan, vad är detta som följde med igår då? Rocket dog?

OJSAN! Ett par stövlar. Ja de kan ju vara bra i dessa tider...liten tröst så här mitt i allt elände.

12 kommentarer:

Lotta sa...

Jaha, jag får ta en vända till affären tror jag. Så bra bunkrat är det inte hos oss!

Madame, snygga boots! Hur var det med köpstoppet ;) man måste vara flexibel, eller hur? :)

Stay safe ni med!! Håller tummarna att det blir en mild Irene

Kram!

Taina sa...

Lotta;
Gör det! Bunkra lite i alla fall.

Tack, bootsen ÄR snygga och hahahahaha, köpstoppet gäller. Dessa var med på "listan" sedan länge. Passade på nu när det är momsfritt och fick dem så billigt. Ska på tjänsteresa snart och mina gamla boots är så himmelens fula. Lite måste man unna sig i dessa tider eller hur?

Kram kram

Annika sa...

Ja, nu ska vi ta toappret och torka Irre med det då hon kissar förbi!
Jag blir ganska besatt själv av nyheterna när såna här stora sakert ligger i faggorna. men visst tycker jag det är för mkt också ibland, speciellt då en av kanalerna igår visade hur man går in på deras hemsida och hur man där hittar till infon om Irene, hahaha!!
NOG har de att snacka om nu.
Men, som sagt, jag är en sucker jag med...
Vi får se hur hon far fram, men snäll verkar hon inte vara.

SKITSNYGGA BOOTS!!!
Me LIKEY!!!
Köpstopp alltså.
BRA om du lyckas!!

KRAMAR!!!

Petra H sa...

Ha ha, och vad ska man göra med allt toapapper om man inte har vatten att spola toan med? Kanske bränna upp det använda toapappret?
Håller tummarna för er!

Desiree sa...

Ja det verkar vara mycket om Irene just nu i USA. Hoppas den inte slår till allt för allvarligt. Hoppas att ni slipper strömavbrott. Ha ha lite roligt ändå att du också bunkrat upp med just toapapper. Mjölk och bröd kände jag till att de brukar bunkra upp med men toapappret var nytt för mig. Kanske blir man lite extra skraj så att man skiter lite extra ;-)
Take Care och bli inte iväg blåst nu. Håll i dig Taina.
Kram!

SweFlo sa...

Ett tips som man kör här i orkan-veteranstaten Florida: Fyll badkaret med vatten, detta vatten används sedan att spola toaletten med. Ett gammalt knep...

Kalaslotta sa...

älskar ditt köpstopp, helt i min smak.

stövlar är nödvändigt!

en undran ang toapappret, hur ska de spola när vattnet är avstängt...om de nu inte fyllt upp alla badkar alltså?

vi fyller på gastuberna så att vi kan laga mat på grillen, köper pasta och tomatsås på burk!

Anna, Fair and True sa...

Oro och nervositet leder till diarré vet du väl! ;)

Har du fyllt badkaret med vatten nu då? Så du kan spola i toan också...

Taina sa...

Annika:
Bootsen var verkligen i min smak och de funnits med på listan ett tag så slog jag till!

Ja vi får se vad Irene ställer till med. Jonas flyg till Europa verkar bli inställd...

KRAM

Petra:
Pappret kommer väl till användning förr eller senare. Men nu behöver jag inte köpa det på ett tag i alla fall. Nu har jag fått tips om att fylla badkaret med vatten för att spola toaletten med. Smart!

Kram

Taina sa...

Desiree: Jag satt och pratade med en amerikan om det igår och de tycks handla allt möjligt och kollar inte riktigt vad de verkligen behöver. Bara det är mycket. Av allt, typ. Hahahaha! Nu väntar vi med spänning...imorgon är hon här.

Kram

SweFlo:
Jättebra! DET ska jag göra ikväll för imorgon är hon här! Tack för tipset.

KalasLotta:
Men visst behövs det stävlar i oväder? Om de sedan har en liten klack är ju bara bonus.

Jag ska nog fylla upp badkaret. Annars går jag över till grannen och "stjäl" vatten från deras pool...

Anna:
Badkaret skall fyllas på. Nu får vi se om Irene är så kaxig när hon väl kommer hit. Hon är ju så jävla långsam!

Suzesan sa...

Bra med snygga stövlar i en orkan. Ett måste:)

HÅLL I ER NU. Var rädda om er. Bra att ni bunkrat lite ifallutifall.

Hoppas hon lugnar ner sig. Irene.

kram
/Susanne

Jenny sa...

Hoppas ni har klarat er någorlunda, med allt regn och allt! Kanske är det det man ska med allt toapapper till - torka översvämmade källare eller nåt? Verkar aningen opraktiskt, men di dära amerikanarna är klart opålitliga med vad di hittar på ;-)... Så fort det är storm - vare sig det är snöstorm eller orkan, så ska de bunkra ägg, vatten, konserver och... toapapper! Kanske blir de väldigt dåliga i magen av att äta sjukt många omeletter med konserverade bönor eller nåt, verkar ju inte helt otroligt :-)? Kram i stormen!