söndag 14 augusti 2011

Maratonsnack och familjedag

Jahapp, då har ytterligare en helg kommit till ända. Nästan i alla fall. Det är söndagkväll och då är väl helgen över? Ska jag summera den så var det träning, poolhäng, mat och ännu mer träning. Meteorologen Taina vill tillägga att vädret varit upp-och-ner, dvs ömsom sol, ömsom regn. Men varmt.

Vad gäller min träning, måste jag nu börja lägga upp ett seriöst program för nästa års maraton. Det är inte vilket maraton som helst utan det stora jubileumsmaratonet (heter det så i bestämd form?) i Stockholm. Det är alltså 100 år sedan Stockholm var värd för de olympiska spelen. Fatta!!! Nu ska alltså jag och min fina väninna, Ing-Marie, springa detta lopp tillsammans. Vi har en dröm ihop om att som pensionärer kunna resa runt i världen och springa häftiga lopp.

Den stora händelsen i helgen var alltså familjedagen med Jonas jobb. Den hölls på ett väldigt amerikanskt ställe som inte är subventionerat av stat eller kommun. Funderar ibland om sånt här skulle funka i Sverige egentligen? Det ser inte mycket ut för världen, men det funkar på något sätt. Inte speciellt pretantiöst. En pool där, en gungställning här, tält med bord och stolar för lite pyssel där, ett klättertorn här. Lite oorganiserat så där, men som ändå fungerar. Barnen då? De älskar det! Stället är till för större sällskap, så som från olika arbetsplatser, familjesammankomster osv. Just denna dag var det en hel del konstellationer. Vädret var perfekt, maten helt ok och aktiviteterna bra. Så här såg det ut:

Liisa och pyssel.

Bangen är hon inte, vår lilla Liisa!

Ibland är det kul att hålla sig nere på marken.

Även för de "stora barnen".

När det är 28 grader varmt så lockar poolen såklart! En cannonball!!

En ridtur i skuggan var inte så dumt det heller.

Men vänta nu! Varför denna bild? Badmodet?

Den här då? Jo kvinnan i de mörka shortsen ställde till en scen när hon hotade att göra en cannonball och det blev nästintill tomt i bassängen. Men hon hoppade aldrig. Synd. Tycker i alla fall jag...

7 kommentarer:

Melting Pot sa...

Synd att det inte blev någon cannon ball :P Liknar det indiska badmodet måste jag säga.
Så kul med Stockholm marathon. Sa just till P att han borde springa det (och då måste ju jag åka med och kolla så då kan jag ju heja på dig också:)Han har siktet inställt på ett marathon antingen här i Bangalore (fast det är dödstråkigt - fram och tillbaka på samma raksträcka måååånga varv) eller Mumbai i januari. Det kunde ju vara spännande. En kollega till mig far runt och springer marathon med en tidigare kollega till oss. De två har avverkat bla New York och Berlin. Kul. En av tjejerna började springa i 45-50 års åldern! Kram

Desiree sa...

Du milde om hon hade hoppat cannonball! Jag förstår att folk utrymmde poolen. Vilken härlig helg ni fått och det blev ju lyckat med alla aktviteter som fixades via Jonas jobbgrej.
Wow,förstår att du är laddad inför nästa års maraton. Men jag vet att du kommer att öva mycket och ordentligt och nog kommer du och din kompis få ett bra lopp. Jättekul att du också har en vän att springa med. jag får gå och hejja på er, det skulle vara superskoj.
Kram!

Desiree sa...

Du milde om hon hade hoppat cannonball! Jag förstår att folk utrymmde poolen. Vilken härlig helg ni fått och det blev ju lyckat med alla aktviteter som fixades via Jonas jobbgrej.
Wow,förstår att du är laddad inför nästa års maraton. Men jag vet att du kommer att öva mycket och ordentligt och nog kommer du och din kompis få ett bra lopp. Jättekul att du också har en vän att springa med. jag får gå och hejja på er, det skulle vara superskoj.
Kram!

Katarina sa...

Ser ut som er helg blev bra! Kul att du redan nu är laddad till nästa års maraton, som är en speciell grej för dig. Är man hemma i Svedala, ja, då får man nog ta sig dit och heja på dig!

Ha de gott!

Taina sa...

Melting Pot:
Olika lopp i världen är min dröm också. Har avverkat New York och några andra roliga lopp. Ett av de roligaste var nog Medoc i Frankrike där det serverades vin UNDER loppet. Hahahahaha!

Bangaloreloppet låter lite trist om det är fram-och tillbaka. Jubileumsloppet nästa år blir nog en häftig upplevelse!

Kram kram

Desiree:
Ja visst hade det varit kul om hon hoppat. Hon blev osams med sin kompis och stod där och vrålade och hotade med att hoppa...hahahahaha!

Ja kom och heja på oss! Eller varför ställer du inte upp själv?

Kramar!

Katarina:
Ja ett lopp som maraton måste man vara tränad om man inte vill dra på sig skador. Nu är jag en långsam löpare men det kräver ändå sin dos av ett visst antal mil i benen. Klart du ska komma och uppleva detta för det är ju 100-års jubileum!

Kram

Anna, Fair and True sa...

Vad kul med jubileumsloppet!

Du menar att många svenska ställen/kursgårdar är subventionerade?

Taina sa...

Anna: Subventionerade och subventionerade. På något sätt så har jag fått för mig att svenskar i allmänhet inte driver sådana här rekreationsområden (inte kursgård) på det här viset. Har semestrat i Sverige med barn otaliga ggr och aldrig stött på något liknande. Men jag kan ha fel...