torsdag 15 oktober 2009

Nu har det hänt igen

Kommer ni ihåg den blåsande damen jag berättade om i ett tidigare inlägg för länge sedan? Damen i omklädningsrummet, som fönade håret nedtill. Bresade och blåste på. Mina ögon höll på att pluppa ut ur skallen på mig. Helt ogenerat. Konstigt egentligen, för ibland är de ju så pryda. Ja inte den blåsande damen, men många andra amrisar jag känner. Nu har det hänt igen! Denna gång var det en man. Och NEEEEEEJ jag har inte varit och tjuvkikat i herrarnas omklädningsrum. Those were the days när jag kikade in i pojkarnas omklädningsrum i lågstadiet typ.

Maken, som det har snurrat runt för totalt nu (återkommer om detta) berättade att han blev lite förvånad, när en av killarna i omklädningsrummet tog fönen, ja den riktiga fönen, inte Petter-Niklas, och började blåsa på Petter-Niklas! Också helt ogenerat! Maken är absolut inte pryd, men tyckte väl att det såg lite konstigt ut. Var killen rädd att Petter-Niklas skulle bli sjuk, i svininfluensan om den inte blev riktigt torr? Ja det gäller att vara rädd om sina ägodelar. Förresten, de kanske var ett par, den blåsande damen och killen med den torra Petter-Niklas? Hm, tål att fundera på. Tänk hur det ser ut hemma hos dem efter en bastukväll! Torrt.

Jo, Maken har fått ett virus av något slag. Något som drabbat hans hjärna. Han har börjat träna som en besatt! Han snackar puls, steglängd, lutning på löpband och kilometertid. Löpning för mig har alltid varit viktigt, men jag har bara sprungit med ett enda mål, dvs klara av ett maraton per år. Vilket verkar ha skitit sig i år då. Det kanske finns en vintermara? Men i alla fall så har nu Maken drabbats av löpviruset. Den manliga varianten av den. Vi snackar inte riktigt samma sak när vi snackar löpning och välmående. Jag blandar inte in pulsklockor och tider. Skor kan jag diskutera, hur länge jag har sprungit eller hur långt. Men för Maken är det siffror! Ja, jag vet att han är böneräknare, eller siffertrillare i botten, men ändå! Han har, tack vare detta virus, tillsammans med tallriksmodellen, gått ner ca 9 kg på två månader. Vet ni vad han gjorde imorse då? Stack till gymmet halv sex för att springa! Är han frisk eller?

Men snart är jag tillbaka! Då ska det springas för min del. Mycket. Och med ett organ mindre.

Jag avslutar med några morgonbilder:


Farmington River från Flower Bridge.

Det är så vackert när man står där så man nästan tappar andan. Och det är inte gallblåsans fel denna gång. Kan ju inte skylla på den stackaren hela tiden. Den ska ju bort snart. Hämnden är ljuv, din lilla, lilla dj*vel.

Och så är det torsdag vilket innebär:

Sophämtning! Ja vi behöver inte åka till en återvinningsstation utan vi källsorterar hemma och våra gulliga sopgubbar tar hand om det. Vid vår uppfart. SÅ bekvämt.

Nu säger jag hej så länge och skriver inget inlägg imorgon. Nu får Farbror Doktorn ta hand om mig och jag önskar alla en trevlig helg!

17 kommentarer:

S w e F l o sa...

Ska tänka på dig och hoppas att allt går riktigt bra! Kram!

Annika sa...

Jag med!! Jag ska tänka på dig så att du känner det hela vägen upp till CT!!! You bet!
Det kommer att gå bra! Så skönt när det är borta...

HAHA, det är ju för kul det där med hårtorkarna och de ädlare delarna. Nej, ngt sånt har jag aldrig sett, vare sig här eller hemmavid.

Grattis, så coolt för maken och hans viktnedgång. POWER!!!
Jag vet hur det är ;-)
Gillar hans metod också. Gillar den bättre än den metod jag kör!!

Stor kram o allt kommer att gå toppen imorrn!!!

Petra H sa...

Håller tummarna för imorgon!!!
Ha ha, jag har aldrig hört talas om att man måste föna nertill... När jag bodde i Italien fönade alla italienska killar jag kände håret (på huvudet) i 35 graders värme! De sa att man kunde få LUNGINFLAMMATION om man gick ut med vått hår!! I TRETTIOFEMS GRADERS VÄRME!?? Och ja, de hade ju kortklippt hår dessutom! Själv fönar jag aldrig håret, vilket jag har fått måååånga kommentarer om under åren utomlands (du kommer att bli sjuuuuuk) - men då mest när det är vinter och kallt ut ;-)
Stora kramar och tänker på dig imorgon.

Saltistjejen sa...

DU det där med makens löpträning känner jag igen. M var exakt likadan när han sprang. Nu har han ju slutat tyvärr. men när han höll på som mest så var det pulsklockor och tider och diagram och annat. han köpte ju en likadan pulsklocka som en av våra vänner i Sverige. En med GPS så de kunde sedan ladda ner ngt program från nätet eller så och så kunde de lägga ut sina löprundor där på ngn hemsida eller vad 17 det var. Och så kunde de kolla varandras löprundor! M tyckte det var kul för han kände ddet som han tränade MED vår kompis istället för ensam. Trots att de sprang på olika sidor om Atlanten!!! :-)
Och så skickades det email mellan dem såklart om pulser och siffror...... Hoj hoj.
Jag testade M´s gamla pulsklocka då ett tag men lade bort den rätt snart för jag har tydligen en helt skenande puls för om jag inte PROMENERADE så fick jag skithög puls direkt. Dåligt tränad kan man skylla på men det var jag faktskt inte DÅ. JAja, jag föll aldrig för pulsklockan men det passar säkert vissa och vad man än kan motiveras med så är det ju BRA! Jag skulle behöva motivation NU!
Till imorgon säger jag även LYCKA TILL emd OP!!!!!!
Det måste kännas så skönt att äntligen ska bli av med den där luriga gallblåsan!
Varma kramar!!!

Emmama sa...

Kära hjärtanes för att föna vännen där nere, den mellan stortårna. Ja, mycket ska man höra! Massor av lycka till inför operationen!! Kram!

Grekland nu sa...

Hahaha, jag dör, föna Petter-Niklas...mycket ska man höra innan öronen ramlar av...
Annars önskar jag dej lycka till med ingreppet och hoppas du snart kan vara tillbaka i löpbanan (fast utan en massa siffror och apparater!). Kram!

Marianne sa...

Jag ska läsa neråt så jag får säkert svar, men jag tolkar det som att du ska operera bort gallblåsan? LYCKA TILL! Jag ska tänka på dig, och jag är övertygad om att allt kommer att gå bra och att du blir pigg som en lärka någon vecka efteråt.

Haha, det där blåsta paret verkar ju minst sagt snurriga! Jag har aldrig sett eller hört talas om någonting liknande!

Typiskt killar att göra vetenskap av träningen : ) Men, men alla sätt är bra utom de dåliga, och han verkar ju ha lyckats nå sitt mål. Att hjärta lungor mår bättre av det hela är inte illa det heller.

LYCKA NU TILL med operationen!
KRAMAR!

Hanna sa...

Intressant det där med fönandet. Och, som sagt, man undrar ju om de tu hänger ihop på något sätt...

Stort lycka till i morgon! (Och tänk vad du komer att flyga fram på löpningarna när du är ett organ mindre!)

/Hanna

Anna, Fair and True sa...

Haha, intressant det där. Jag menar, hur mycket hår har man där liksom! Och en del kanske är rakade? Men det är väl inte de som fönar antar jag :)

Tänk om jag kunde få det där viruset också! Ja, inte direkt löpviruset ett allmänt träningsvirus!

Suzesan sa...

Åhhh Taina jag tänker på dig. Go for it. Det kommer gå bra.

Men guuu' jag har aldirg heller hört talas om nåt sånt som de gjorde de där fönarna. Måste ju vara nån fetisch. Av nåt slag.

Åhhh tänk så skönt att bli av med gallblåsan nör den krånglar.

Kramar
/Susanne

Londongirl sa...

Jag håller tummarna för dig och tänker på dig! Det kommer säkert att gå bra och vad skönt när du är av med eländet!

Har aldrig hört talas om eller sett någon bete sig så där med fönen! ;-)

Kram från Lisbeth

Peter sa...

Lycka till med operationen - jag är säker på att det kommer att gå hur bra som helst!

Apropå fönen på könen: Jag saknar bilder av detta på bloggen. Annars tror jag inte på det.

Mia sa...

Håller alla tummar jag har för att allt går bra! Men hjälp vad är det för människor som fönar där de fönar! Har jag ALDRIG hört talas om och jag förstår att sin make blev ställd! Gud så komiskt! Sköt om dig och ta det lugnt. Kram!

Jemayá sa...

För det första: lcyka till med operationen, det går säkert bra, sådan kondition som du måste ha!! Sen lite kommentarer till annat jag läste här - som detdär med fönandet där nere :D, jösses ändå, aldrig sett (tack o lov) eller hört! Däremot låter dina grannar helt underbara!! Jag har också väldigt fina, som ställer upp om jag ber om hjälp, men det är ju inte alltid så roligt att fråga...sköt om dig, kramar!!

Marianne sa...

Hoppas du börjar känna dig piggare nu efter op!

Krya-på-dig-kramar!

Suzesan sa...

Taina upp och hoppa. Ja inte ordagrannt. Run Taina run. Hoppas du är bra nu och piggare. jag tänker på dig att du ska bli bra nu och pigg:)

Kram
/Susanne

Anonym sa...

Intressanta synpunkter. Utmärkta blogg. Hälsningar från chile