onsdag 28 oktober 2009

Paparazzi

Gårdagen hade lite av det vanliga tisdagssyndromet i sig. På morgonen, efter att jag hade lämnat Minstingen på dagis, kom jag på att hon skulle ha stövlarna med sig till skolans utflykt på eftermiddagen. Fick åka hem, hämta stövlarna, tillbaka till dagis och sedan hem igen.

Men på vägen hem blev jag tvungen att leka lite paparazzi för plötsligt kom det en Eyewitness News bil! Nyfiken som jag är, slängde jag mig över min handväska och grävde efter kameran. Fanskapet låg i botten och det fanns ingen tid att spilla! Ut med hela skiten på sätet, ta ut kameran och börja fota som en besatt i bilen. "Vad händer, Vad händer? " En man kliver ur och börjar släpa ut en något större kamera än min. En liten detalj så där. Han gick lite långsamt för att det skulle vara något livshotande. Men spänningen var olidlig!

Eyewitness News bilen. Något STORT måste ju vara på gång!

En modell större kamera. Men det är säkert för att få bra och smaskiga bilder av "något".

Men vänta nu! Fotografera du TRÄD???????? Kunde du inte ha sagt det TiDIGARE???

Life is full of surprises.

Minstingen var i alla fall på en sk Pumpkin Patch, dvs utflykt där de fick plocka varsin pumpa med sig hem, åka haunted hayride och besöka ett haunted house. Minstingen berättade att hon skrek hela tiden i huset efter att hon hade sett ett skelett med bruten nacke! Och här förbjuder jag ungen att se på skräckfilm hemma!

När väl flickorna kom hem från skolan hade jag en överraskning åt dem. Vi ska till Snälla Sjuksystern och ta mjuka och fina sprutor! Det finns ju inga mjuka och fina, men hur skulle jag annars förklara för en spruträdd Tonåring och en Minsting på 5 år? Jag ringde nämligen till vår doktor och frågade om de hade H1N1 vaccin och de sa ja! Många amerikanare har sk pediatrician, dvs specialläkare för barn och ungdomar. Jag listade hela vår familj hos samma doktor när vi flyttade hit och det har fungerat hur bra som helst.

Båda är alltså vaccinerade nu. Ingen vanlig näsinjektion här inte! Rejäla sprutor ska det vara! Minstingen måste ta ytterligare en om en månad.

I väntrummet en som INTE gillar sprutor...

...och en annan som har fullt upp med att "läsa" en skvallerblaska.

På vägen hem stannade jag till vid den lokala Dunkin Donuts. Såklart!

Så efter en massa icke planerade bilfärder så blev det till att röra ihop en middag till flickorna innan jag drog till gymmet. Wrooom till gymmet och det började kännas normalt igen. Dvs inte mycket tid att i lugn och ro sätta sig på toaletten här inte! Ska vara glad att jag inte kommer ut med toapapper flängandes ut ur byxorna. För det har ju faktiskt hänt mig. Men det tar vi en annan gång....

18 kommentarer:

Londongirl sa...

Ha ha ha ....TRÄDfotografering! Ja där hade du för att du försökte dig på paparazziyrket! ;-)

Skönt att tjejerna är vaccinerade nu. Här ska vi nog ta det nästa vecka...vi som arbetar i skolvärlden och skolbarnen i Stockholm.

Kram

Hanna sa...

Men vänta lite här nu...
Är inte du nyopererad?!
(Det låter inte alls så nämligen...)
/Hanna

Taina sa...

Londongirl:
Jag blev så snopen. Men är man nyfiken så är man...

Jag tror på att så många som möjligt ska vaccinera sig för att hindra spridning. Även om jag själv inte ingår i en riskgrupp och inte tror att jag blir mer däckad än vanligt, så finns ju risken att jag sprider smittan till någon som drabbas hårt av denna influensa. Så tänker jag. Ni har i alla fall tillräckligt med vaccin i Sverige?

Kram!

Hanna:
Men! Det är ju drygt en vecka sedan! Det stod faktiskt en läkare bredvid mig på gymmet igår och hon var liiite nervös när hon tittade på mig. Jag sprattlade inte sååå mycket. Lite så där du vet :)

Jenny sa...

Barnen fick faktiskt nassprayet igar - det finns inga vanliga "sprutor" kvar hos var doktor, sa lillkillen fick vanta. A andra sidan slapp jag nagra som helst tarar av de stora barnen, pufff i vardera nasborren och sa var det klart! Nu ar det val bara jag och maken som ska ge oss ut pa jakt efter vaccin ocksa :-). Och sa ska jag halla alla tummar for att vi inte blir sjuka innan nasta spruta om vad det nu var, 28 dagar. Kram!

Camilla sa...

Hahaha vad snopet att du inte fick ett riktigt scoop:)
Man kan ju undra vad som var sa intressant med de dar traden..

Kram

Grekland nu sa...

Skönt att flickorna fått sitt vaccin! Men nässprayet du skriver om, vad är det? Finns det influensavaccin i form av nässpray? Har jag inte hört talas om här. Själv har jag vaccinerat mej mot lunginflammation och mot den vanliga influensan, den nya har inte kommit än.
Kära paparazzi-Taina! haha, du reagerade precis som jag i såna situationer, fram med kameran i blixtens fart, för det KAN ju vara nåt urspännande...

HeLena sa...

Donuts! mmmmmm.... GILLAR!! det är kul när man "tävlar" om vem som kan äta längst utan slicka sig om munnen.... har du gjort det någongång? Det är ju absolut omöjligt att äta en donut utan att slicka sig om munnen! Om inte -PROVA!!

Imorgon bär det iväg med min dotter till doktorn för gris-vaccination.... hon tillhör riskgrupperna (astma) så hon får först...
KRAMIS!

Taina sa...

Jenny:
Och vår hade ingen nässpray utan alla får spruta istället. Minstingen måste ju ta två. Så nu måste vi hålla tummarna att inget händer under tiden...

Kramen!

Camilla:
Det kanske VAR något speciellt iaf. Jag menar EYEWITNESS NEWS och det kan ju inte vara någon större nyhet att lövverket på de flesta träden skiftat i färg...Snopen? Gissa!!!

Kram

Grekland nu:
Visst, vaccinet kan ges i näsan också. Men de hade bara "sprutvarianten" hos vår doktor.

Visst är det spännande? I vår lilla stad händer det ju annars inte så mycket så jag måste ju vara beredd :)

Annika sa...

HahAa, vilken antiklimax där med trädet...Paparazzi som beter sig som JAG, hehehehe!!
Tror faktiskt K har svinet just nu, men en mkt lindrig form av det hela...
Fick mail från rektorn och skolan och där stod det att i princip allt som "går" nu är svinet. Uppenbarligen slår den olika.
Nässprayen vill jag hellre ta, hehehe!!

Dunkin donuts är klart bra efter vaccinering.

KRAM!!!

Taina sa...

HeLena:
Hahahaha!! Inte med Donuts med med finska stora sockermunkar! DET är en konst det! Tungan ramlar ut per automatik liksom. Och snabbt går det :D

Vad bra att hon ska vaccineras. Får ni sprutor eller nässprayar de?

Kramar!

Annika:
Men SÅ jävla snopet. Tyckte ju att de kunde satsa på lite hetare nyheter när de ändå heter Eyewitness. Eller hur??

Jag tycker faktiskt som Dr Anna i KalasLottas inlägg att det vore bra om så många som möjligt ändå vaccinerar sig så att man inte smittar dem som blir riktigt sjuka. Medmänskligt liksom...

Stackars K då. Hoppas hon får en lindrig variant och att NI slipper bli sjuka till Halloween!

Kramar!!!

Susjos sa...

Hihi,synd att det bara var träd de skulle fotografera :)
Och du är redan på gymmet,my god vilken kvinna! Blir imponerad !

Suzesan sa...

Hahha så roligt. TrädPaparazzi.

Jag skrattade mest åt de sista raderna. Jag har aldrig lyckats med det men däremot gått ut på stan med ett långt toapapper under foten. Son legat på golvet på den offentliga toaletten.
DONUTS är såååå GOTT!
Hahaha
Kram
/Susanne

Anna, Fair and True sa...

Redan på gymmet alltså! Jag hade dragit ursäkten "men jag har ju precis opererat mig" så länge som möjligt, två månader si så där ;)

Jag ska ta sprutan på måndag eller tisdag! Fr o m måndag har alla (de flesta) vårdcentraler i alla fall i Stockholms län drop-in för vaccinering varje dag. Perfekt! Jag trodde inte min lilla vårdcentral med två läkare skulle ha vaccinet men de har de!

underytanjag sa...

Jag är också sådär löjligt känslig för sprutor.. svimmade en gång när jag tog 4 vacc samtidigt..

Sporty Spice sa...

Oj, vilket presspådrag. Fotograf plåtar träd, Du plåtar fotograf. Kanske stod det någon bakom dig som plåtade dig? =)

Du. Var i CT är det du bor nu igen? Vi bor ju för sjutton i samma stat! Vore kul att få till en liten bloggträff, kanske kan vi mötas någonstans på halva vägen?

alegni sa...

här har vi inte fått någon information än om när sprutorna börjar delas ut. det börjar bli bråttom, för i kokkola 130 km norrut härifrån finns redan hundratalet insjuknade :(
kram

anna of sweden sa...

Usch, jag kan riktigt känna mig in i hur "den spruträdda" mådde där i väntrummet ... Skönt att det är gjort nu!

Hahaha. Ett TRÄD! :D

Kramelikram!

Taina sa...

Susjos:
Det kanske inte bara var träd han skulle fota. Tänk om det var något där BLAND träden som var intressant?
Gymmet med olika pass är mitt andra hem. Jag tog det givetvis lugnt. Nu är det mest löpning som gäller...det känns gött det :)

Suz:
Eller hur? Pinsamt värre, men jag ska dra det i ett inlägg om pinsamheter...för det var ju ett par år sedan och jag tror jag har kommit över det. Men du, det kan inte vara så kul att ha ett fladdrande toapapper under skon heller ;)

Kramar

Anna, Fair and True:
Min syster som är sjukgymnast och bor i Finland säger att jag beter mig som om jag led av abstinens när jag beskrev mina symptom av att inte få träna. Även om det är i en lugnare form nu, så njuter jag och känner mig gladare!

Vad bra att du ska vaccinera dig. Det skulle fler behöva göra faktiskt. Vi måste stoppa smittan. Nu har ytterligare ett par dött här i CT pga Grisen...

underytanjag:
4 på en gång!! DET var lite väl mycket det. På Minstingen tog de 3 en gång och jag tyckte det var lite osmart på ett barn...

Kramar!

SportySpice:
Ja tänk om någon fotade mig? Hahahaha!

Jag bor i Simsbury, strax utanför Hartford. Skulle tycka det var jättekul att träffas! Undrar hur långt det är mellan oss. Måste googla och kolla. Vi skulle kunna träffas på ett gym kanske och sedan avsluta med en trevlig lunch/middag? Vad sägs? Förslag?

Ingela:
Ojdå, det har alltså börjat sprida sig där med nu då? Och inget vaccin? Jag bara väntar på att vi ska få mer så jag och maken kan vaccinera oss.

Kram kram

Anna:
Visst ser hon rädd ut. När jag klickade på bilden så såg jag att hon blundade. Hon är LIVRÄDD!

Jäkla TRÄDfotograf!

Kramelikram