fredag 23 oktober 2009

Show & Tell: Höstkänslor

Då kör vi på ett fredagstema igen då. Fattar inte att veckorna går sååååå snabbt. Och då var jag ju inte ens med förra fredagen. Att välja HÖSTkänslor som tema i oktober är inte helt otippat. Värdinnan Erica är smart här. För när det är Show & Tell så ska vi ju, som bekant, både skriva och lägga in bilder. Vem har inte höstbilder nu? Jag bara undrar? Varenda blogg handlar om en massa fina foton, tagna av proffsfotografer med sina proffskameror. Kommentarerna dryper av "Åh, vilket vackert foto". Jada, jada. Mina bilder då? "Fint område ni bor på". Område? FOTOT DÅ??? Marianne i Kairo lyckas med konststycket att ta fina foton. I bilen. I farten! Okej, nu kom jag från ämnet igen. Vad jag vill säga är, att det det bra att ha Erica som värdinna för hon håller ordning och reda på oss fredagsbloggare och väljer bra teman. Så det så! En annan skulle bara snurra till det med fel årstider och sedan skulle det säkert dyka upp ämnen som gummistövel eller liknande.

Nu till ämnet.

Hösten är favvo-årstiden! I just love it, kan man säga. Här går man inte in i någon depression inte. Här RUSTAS det. Som om vargavintern står inför dörren. Nu kan jag välja om jag vill vara inne eller ute. Tänk hur det låter på sommaren, "Nu ska vi ut, solen skiner", "Nu ska vi ut och bada, solen skiner". Ni vet tugget. Men på hösten är det legalt att vara inne oavsett om solen skiner eller inte.

Det är fascinerande att uppleva hösten och se förändringarna. Träden klär av sig, men inte jag. Jag klär på mig och nu snackar vi inte fleecejackor och byxor. Jag låter naturen ha sin gång och väljer att ta på mig vinterpälsen och säger bara "Välkomna mina lurviga ben!". Åt helvete med rakhyveln och nu våras (höstas) det för orakade kvinnor! Vi är ju födda med hår. Ja, det dyker ju upp senare i livet och när det dyker upp "we just go nuts"! Tänk hur det var på 70-talet och alla dessa kulstöterskor från öststaterna, när de ställde sig i kulringen, med kulan mot halsen (de som hittade sin) och blottade armhålan! Vilken fluff som stack fram där då! Wow. säger jag bara. Snacka om natural women.

Jag älskar att duscha på hösten och slippa tänka på att ta med mig rakhyveln. På sommaren är det ju förbjudet att vara hårig och rakhyveln ska fram varje dag och fan de gånger man glömmer den och ska kliva ut ur duschen för att hämta den. Blöter ner halva badrummet och fryser arselet av sig gör man också. Väl inne i duschen kommer man på att man glömt löddret och då får tvålen fungera som substitut. Inga nymodigheter här inte. Sedan ska det vara en gammal hederlig rakhyvel på de här finnbenen med hårstrån som på ett piggsvin!

Hur skulle det vara om vi blev lite mer naturliga och visar vårt rätta jag på sommaren. Tänk hur många tjejer jag vet som är både solbrända och välrakade redan innan sommaren!


Detta är oktoberbilden. Ni ska se hur de ser ut i januari-februari typ! Wow, då ligger aporna på Skansen i lä minsann.

Okej då, ska väl visa några fiiiiiina höstbilder också. Om jag behöver kommentarer på dem? Självklart! Här vilar inga blygsamheter. Ljug om du inte gillar dem. Jag ser i alla fall inte om näsan växer på dig! Håll till godo och svimma nu inte av Tainas proffsfoton:

Träd

Mera träd.

Löv

Ett söndertuggat ekollon. Skyller på hunden.

Märks det att jag har en speciell relation till hösten?

Ha en trevlig helg allesamman!

22 kommentarer:

Annika sa...

I love you!
I just damn love you!! Du får mig alltid att garva RAKT ut!!
Fan vad jag gillar benbilden!! You go, girl!! YOu go!!
Jag rakar min spiror under alla årstider!
Alltid.
men det är ju DU som har rätt!!
SÅ är det ju!

OCH jag får ta åt mig; jag är en av de bloggare som lägger upp höstbilder och får kommentarerpå preciiiis det sätt du skriver...OCH jag älskar det, såklart!!

Precis, vem har inte fina höstbilder NU!!!!
ALLA!!
Lovely!!

Och hösten här är bara så BÄST!!!
Bästa tiden på året...

OCH du skriver alltid med twist och knorr och det är för kul!!

TACK för dagens bästa garv!! SO FAR!!

Ha en fin helg!! Och ta hand om benen nu...vifta på dina lurviga!!

KRAAAAMAR!!!

Och ja,

Anette sa...

Härliga höstbilder! Vilken fin gata ni bor på, massor av höga träd. Kan tänka mig att det blir en hel del löv att kratta...
Håller med dig med rakningen! Problemet är att det brukar uppstå paniksituationer när man helt spontant bestämmer sig för att besöka badhuset!!!
Ha en fin helg!

Taina sa...

Annika:
Hahaha, be my guest, för visst måste vi skratta mer? Men det är faktiskt sant det där med benen. Ett återkommande problem under sommaren om man har lurviga spiror som jag. Men nu är hösten här så nu får det bli vildvuxet lite här och där :)

Ja dina bilder ÄR fina och vackra. Jag vet!! Och du ska suga åt dig. Det skulle jag också göra.

Kramen!!!

Anette:
Tackar!!
Ja det blir tonvis med löv att kratta!
Inga spontana besök på badhus om man inte vill ckocka andra...

Trevlig helg :D

Nilla sa...

Du är ju för go! :-)
Visst visar du fina höstbilder! Min favorit är den första där man ser ljuset i de gula löven längst uppe. Vilka ståtliga träd!

Jag rakar aldrig mina ben!
(fast jag har ju bara ljusa få strån, så det gör inte så mycket om jag låter bli heller.)
Armhålorna rakar jag en gång i veckan eller så och bikinilinjen lite då och då i alla fall på sommaren.
Ha en fin helg.

anna of sweden sa...

Håller med Annika. Härligt med ett skratt så här på förmiddagskvisten! :)

Och åhhhh vilka vackra bilder. Framför allt på spirorna då. Dina.

Kramelikram!

Taina sa...

Nilla:
Åh jag tackar jag. Jag var tvungen att skrålla upp och kolla vad jag hade lagt ut för bild. Det kanske bor en liten proffsfotograf i mig i alla fall:)

VA? Behöver du inte raka benen?? Lyllo dig, säger jag bara.

Trevlig helg på dig med :D

Anna:
Hahaha, såg du mitt jäkla åderbråck då? Mitt i prick på smalbenet. Men snart syns det inte pga av allt lurv. Det du!

Kramelikram

Annika sa...

Yes, håriga bleka ben är typiskt höst :-)

Anne sa...

Haha, du skriver så roligt. Det där med rakningen instämmer jag i. Även om jag försöker raka mig året runt så blir det ju helt klart mindre regelbundet den här årstiden. Det syns ju ändå inte då man som jag går med byxor (ingen kjolmänniska den här årstiden). Men det är klart, kör man kjol och strumpbyxor under så är ju rakning ett måste. Finns det nåt fulare än buskiga, orakade ben med tunna strumpbyxor där håret lägger sig platt mot strumpbyxan och syns tydligt.. Hehe, du vet säkert vad jag menar.

En till höstälskare hör jag, ja vi verkar rätt många som uppskattar hösten. Jag tror att ännu en anledning varför hösten här i USA upplevs annorlunda och ljusare än den nordiska är kanske för att det ju kryllar av högtider och helgdagar att se framemot. Sånt piggar ju upp. I Norden finns det ju inget på hösten (förutom julen då). Men här är det Halloween, Thanksgiving och jul. Mycket mys :)
HA en bra helg!

Saltistjejen sa...

Okej Taina du kommer förmodligen hata mig efter jag skrivit denna kommentar.... Men jag tar risken. Jag rkar mig typ aldrig. Mest för att jag nästan inte ha ngt hår, mer än på huvudet då men där är de en satikens massa... Min benfrisyr sköter jag på sommaren oftast med pincett. Altså typ drar bort de 5-10 hårstrån på vardera benet som råkar titta ut. Frekevensen. Tja en gång i veckan max. Snarare en gång varannan vecka kanske. När man väl gjort den första pincettdragningen för sommaren så brukar det räcka att dra 1-3 hårstrån per vecka ungefär för att hålla det på hög hårfri nivå...! :-)
Under armarna rakar jag mig ibland. Där ahr jag ltie hår men inte alls så mycket. Men visst, för att inte andra ska tappa ptiten så drar jag ngt tag med hyveln där sisådär varannan vecka eller så. På sommaren. På vintern blir det bara de gånger jag vet att jag ska använda en top med kort ärm.
Hoppas du fortfarande vill vara min kompis...??!!! ;-)
Nu till dina andra bilder. JAG tycker du ofta har jättefina bilder! Sedan bor du ju i ett vackert område OCKSÅ. Tycler dessutom det känns övermåttan BRA att du tarungefär likadana bilder som jag. Alltså MÅNGA på barn o familj utan att tänka på vare sig ljussättning eller bakgrund... Utan bara pang i farten liksom! DET gillar jag! Sådana bilder visar kanske inte den vackraste bilden i det vackraste ljuset, men den visar LIVET! Så som det faktiskt ser ut. Ja om man inte bor o lever i en fotostudio då...
Hoppas nu att ni får en riktigt ba helg! och som jag skrev innan Ta det liiiite lugnt åtminstone va?!?!?! ;-)
KRAAAAM!

Hanna sa...

Här har du en som INTE har några höstbilder alls - det är nämligen VÅR på den här delen av klotet! :)
Schyssta spiror. Ska bli intressant att se om du lägger upp en jämförelsebild i januari... ;)
/Hanna

Erica Pettersson sa...

Hihi! Det här var det bästa inlägg jag läst idag på fredagstemat! Riktigt roligt, och även så sant :D
Angående bilden på benen, så var det en riktigt härlig tolkning på hösten. Jag ska erkänna att jag är likadan. Jag brukar inte heller tänka på att raka benen under vintern, när man ändå ska ha långbyxor på sig :)

Och bilderna tycker jag faktiskt var väldigt fina! Jag gillar speciellt den andra. Tycker det blev väldigt höstigt och mäktigt när kameran är riktad uppåt :D

Hoppas att du får en bra helg!
MVH /Erica

Camilla sa...

Har ar verkligen hosten fin. Hemma kommer det e pytteliten storm och vips sa finns inte ett enda litet lov kvar. Har verkar de vara mer seglivade, aven om jag just konstaterade att de borjar dala liiite val fort har nu.
Strunta i att raka benen sa slipper du ju frysa om dem iallafall:)
Ha det gott
Kram

Grekland nu sa...

Ja här sitter vi och skrattar och fnissar i olika hörn av världen åt dina höstfunderingar...tänk vad kul vi har!! Och vilken vinkel på temat (som vi journalister säger), helt outstanding. Om jag rakar mej? Jo, sen jag flyttade till Grekland gör jag det året om, för här är det absolut OTÄNKBART att visa ett endaste litet hårstrå (förutom på huvudet då). Jättefånigt egentligen, men jag har fallit för grupptrycket. Och dina bilder är visst fina! Kram!

Fritt ur hjärtat sa...

Otroligt roligt. Jag kallar det non shaving legging, nu när det inte är kortbyxor...

alegni sa...

haha, taina, du är bäst!
här får lurvet också växa vilt under vinterhalvåret. någon enstaka gång måste jag ta till rakhyveln, men de gångerna är lätträknade :)
hääärliga höstbilder, taina :D
kalaset gick bra, även om tanken var att vi inte skulle fira alls. fast jag hade ju bullat upp för säkerhets skull, och nu vi har massor med leftovers kvar!
skön helg!
kram

underytanjag sa...

Snygga ben, fina bilder! Really!! Love it.

Suzesan sa...

Hahahaha så roligt inlägg. Det var känsla i det. Puls.

Snygga ben har du iallafall. Du gör rätt i att slarva med att raka benen på hösten och när du vill.

Vad jag skrattade åt din bild på benen.
Bra tänkt.

Ha en härlig dag.

Sorry jag är också en av dem som gillar fotgrafera höstbilder:)

OkeY.

Kram
/Susanne

Fröken Anki sa...

hahaha... jag måste instämma i skratten. Gillar dina inlägg och sättet du skriver på. Öppet och ogenerat! Way to go Taina!!!

Och jag kan bara hålla med om hysterin kring rakning. På vintern är det ganska skönt att slippa hålla på med det varje dag. Jag erkänner, jag kan inte helt låta bli det, men det är definitivt mer sällan än på sommaren.

Och angående bilder - jag är inte heller nåt proffs på att foton. Men jag tycker det är kul, och vet du - jag gillar din bild på löven på marken. Ärligt alltså, jag gillar den. Så det då!

Hoppas ni har en skön helg i Connecticut. Här är det grått och regn idag, så det är bara att njuta av att vara inomhus och tända ljus!!!

kram

Anna, Fair and True sa...

Hahahaha, vad rolig du är! Både det att du tycker vi kommentera ditt område istället för dina bilder och att Erica håller koll på oss och väljer inte konstiga ämnen som "gummistövel"!! =D Jag måste dock säga att jag tycker det vore ett roligt, och klurigt, tema! :)

Jag brukar också vara lite dålig med att raka mig på vintern. Då kanske det blir en gång i månaden max medan på sommaren varannan veckan (mina hår växer långsamt). Jag har faktiskt aldrig vaxat. Är rädd för att det skulle göra så j***a ont, särskilt bikinilinjen. Hoppas vi får se dina håriga ben i februari! :)

Jättefina proffsfoton! Gillar särskilt ekollonet!

Kram!

Lena sa...

Underbart! Att du skriver om att slippa raka benen och armhålorna. Hår verkar vara förbjudet på alla ställen utom huvudet! Undrar varför det växer hår där då? Är emot att raka mig, gör det ändå - när jag måste. Har tackolov ljusa hår. Skön fortsättning på höstsöndagen.

HeLena sa...

HAHAHAHAHAHAHA!! Gud så roligt! Du fick verkligen till det! Jag tycker du har vackra proffsiga bilder:).

Jag rakar inte benen så ofta... har inte så många hårstrån där men de som dyker upp är SVARTA OCH TJOCKA!! de ryker puts väck när jag ser dom oavsett årstid.

Kraam!

Marianne sa...

Goa underbara Taina! Jag tror jag skrattar ihjäl mig! Det var det roligaste fredagsinlägget jag har läst NÅGONSIN! Och du vilka FANTASTISKT VACKRA FOTON! JOOOOO du har visst det jättefina foton! Haha, som Saltis skriver, jag bor ju i en fotostudio så här går det inte att misslyckas!

Jag är inte riktigt lika fuskig som Saltis som inte har några hårstrån alls nästan, men jag har inte så mycket hår som måste bort. Bara några faktiskt. Så jag krafsar lite med rakhyveln ibland : ) Men det är ibland mer sällan på vintern, helt klart.

KRAMAR!