tisdag 27 oktober 2009

Boo


You've been Booed! En ny lek här i Amerikat och som jag fick lära mig igår. Fyra gånger hände det och barnen (kan ha varit vuxna också) måste ha haft jävligt roligt åt min virriga blick, där jag stod i dörröppningen och ropade "Helloooooooo". Ingen syntes till. Självklart INTE. Det är ju det som är meningen med det hela. "Någon" ringer på ens dörr, lämnar en godispåse och springer iväg och spanar på håll hur man reagerar när man öppnar dörren och finner ingen där. Eftersom denna lek verkar vara himla populär i vårt område, samtidigt som denna svenska familj är lättlurad, så har ju givetvis vi blivit måltavlan för många. Busringningarna kommer att fortsätta om lappen inte kommer upp. Lappen om att vi redan blivit "Booed" och att "The Phantom Ghost" redan har varit här på besök. Lite trög var vi (eller jag) innan lappen kom upp. Till en början var det ju gulligt av "någon" att lämna en godispåse. Bara så där. Men till slut fattade även jag, att det här var en sorts lek, där reglerna för mig var helt okända. Gud vad fånig jag måste ha sett ut där jag stod och spanade ut i mörkret!!! Men hämnden är ljuv, hehe.

En sådan här lapp ska man alltså ha för att unvika att bli Booed igen.

Minstingen trodde på fullaste allvar att det var the real ghost och sprang omkring och letade efter spöken. Givetvis ringde det på dörren när hon hade lagt sig, men inte hunnit somna. Vad händer? Jo hon hoppar givetvis upp som en guttaperka och ropar " The ghost is here again, Mom! Find him! Find him!" Jag är ju inte sämre än att jag ger mig in i hennes lek och DET måste ju ha sett ännu sjukare ut för grannarna, när jag efter min förvirrade blick i dörröppningen ses springa omkring med Minstingen i huset och vifta med armar och ropa "Boo". Nu har de något att prata om igen då. Om dessa svennar på gatan.


För säkerhets skull hängde jag upp en sådan här för att hålla alla spöken borta! Hunden gillar den INTE!

Jag däremot, skulle vilja säga Boo åt CDC (Centers for Disease Control), som inte lyckats få fram tillräckligt med H1N1 vaccin! Till Connecticut har det distribuerats knappt 130 000 vacciner mot lovade 500 000, fram till mitten av oktober. Det bor ca 3,5 miljoner i den här delstaten. Vår guvernör, Jodi Rell, har skrivit ett öppet brev till Kathleen Sebelius (Health and Human Services Secretary) och bett dem se över tillverkningen och distributionen av vaccinet NU!

Svininfluensan härjar för fullt på skolorna i Simsbury och på Tonårsdotterns high school, är nu drygt 300 av 1500 elever hemma. Om alla dessa drygt 300 har svininfluensan är dock oklart. Även på Minstingens skola härjar influensan. Vi blev ombedda att skicka med barnen "antibacterial wipes" så de kan hjälpa till i skolan att torka av allmänna ytor, så som bord och dörrhandtag. Smittan måste stoppas till varje pris!

Det blev lite mer än bara mellanmål i Minstingens ryggsäck idag.

Boo åt CDC och influensan!

11 kommentarer:

Grekland nu sa...

Kan tänka mej synen, när ni springer där och booar för att hitta spöken...hihi. Är det här nåt annat än den där traditionen kring Halloween då barn ringer på dörren, utklädda? Kanske nån variant?
Och usch då, vad oroligt att ha influensan i skolorna där barnen går. Nu är det handtvätt för glatta livet som gäller, det förstår jag. Vilka får vaccineras hos er?

Taina sa...

Greklnd nu:
Denna lek sker under veckan fram till Halloween. Själva Halloween är ju på lördag och då stannar barnen vid dörren och förväntar sig godis istället. Denna nya lek är lite försmak av vad som komma skall kanske?

Alla får vaccinera sig när väl vaccinet finns här. Men just nu är det riskgrupper så som barn under 2 år, diabetiker och några fler så som de som jobbar inom sjukvården.

Här tvättas händer i tid och otid!

Hanna sa...

Jag är jätteavundsjuk!
Om jag bodde i USA skulle jag FROSSA i Halloweenpynt och annat som hör till! Här i Brasilien har jag inte hört någon ens nämna något om den kommande helgen (mer än att vi är lediga på måndag), och i Sverige är det ju inte heller någon jättegrej, så då är det ju svårt att gotta sig i det på samma sätt...

underytanjag sa...

Fast man får ju mkt godis om man inte sätter upp nån lapp då...

Anna, Fair and True sa...

Så inte ens wipes kan skolan "bjuda på"?!

Saltistjejen sa...

Underbart!!! hade ingen aning om denna tradition men den kanske inte förekommer så mycket här i skyskraporna...?!? ;-)
Haha jag hade velat se er springa runt och ropa boooo och leta spöken. hon är fö härlig Minstingen!!! :-)
Men detta med svinvaccinet ja. Hit har de inte heller skikat tillräckligt. Inte ens för riskgrupperna. Man får vänta och se tror jag. Nu ska jag försöka ringa E´s pediatrician för att få tid för vanliga flunsavaccinet. Hon kunde inte ta det tidigare p g a att hon just fått chicken pox vaccin och då måste vänta minst en månad innan hon får ngt annat vaccin. Men nu ska jag ringa.
Kramar!!

alegni sa...

kääk (som kalle anka säger på finska)! det är definitivt mer scary med svininfluensa i skolor och dagis än med grannar som springer och booar! här är det rätt lugnt (före stormen?) med influensan än så länge, men nog når den oss också i sinom tid. hoppas både ni och vi slipper bli sjuka!
booooo!!!
kram!

Suzesan sa...

Ja booo för H1N1. Haha så roligt inlägg kan tänka mig att Minstingen har som julafton nu med allt hemskt. Eufori. Haha men tnk vad hon tyckte det var roligt när du lekte med.

Alla hade skrämt skiten ur mig i den amerikanska varianten av HALlOWEEN.Hujedamej.

Kram
/Susanne


Kram
/Susanne

Annika sa...

Det där är en ny tradition. Lite gullig, me nså lagom kul om man blir booed fyra ggr. Bra att du satt upp lappen så det slutade :-)

Halloween med alla dess grejjer :-)

Svinisen går som en löpeld här, och just nu känns det konstigt om man inte skulle få den.
Vaccin verkar inte finnas heller...
Det skrämmer mig faktiskt.
Klart värre än alla halloweenspöken!!!

KRAM!!!

Lia sa...

Hahaha, sköna sköna Taina. Somliga tar seden dit de kommer, och andra tar några steg extra, just in case! haha, förvirrade svenskar är ju dock exotiskt, så nåt får ni ju i alla fall ut av det =) KRAM och krya, fattar inte att du redan kan jogga, är jätteimpad såklart! Som alltid!

Taina sa...

Hanna:
Du får ta en semestertripp till da US and A och hälsa på släkten i DC. DET vore väl något. En liten överraskning så där. H
Jag gillar verkligen också att frossa i det. Är med på allt som gör livet lite lättare och roligare!

underytanjag:
SÅ tänkte vi också. men det roliga är att se hur snabbt lapparna kommer upp i området...

Kramen

Anna, Fair and True:
Nehej du! Här ska allt införskaffas själv. Allt från skolmaterial till wipes. En del lärare har till och med sina privata saker i klassrummet! Det är inte som i Sverige där vi inte skulle kunna tänka oss att göra det utan det ska ingå i "budgeten". Som ofta inte håller då rå...

Saltis:
Du får introducera denna i ert hus då!!! Hahahahaha! Det ÄR lite kul faktiskt. Grannen berättade att barnen hade kiknat av skratt när de hade sett min blick i dörröppningen!
Fattar inte vad som har gått snett med vaccinet. Det är fortfarande barn här som är under 4 som inte fått det trots att de vill det.
Kram kram

Ingela.
Jag föredrar också oskyldiga spöken än svinisen. Snart kommer den vanliga influensan också. Jag tänker nog vaccinera mig mot svinisen när den kommer. Har ju astma och vill inte riskera nedsatt lungfunktion.
Kram kram

Suz:
Det är för jävligt egentligen att det har gått så långt in i influensa säsongen och vaccinet just i detta land har försenats så radikalt. Jag vet att Sverige har väl för mycket?

Halloween är verkligen kul! DEt upplevs inte som skrämmande. Lite kittlig känsla i magen kanske ;)
Du skulle nog gilla det, om du var mitt uppe i det!

Kramen!!!

Annika:
Det ÄR en gullig lek och barnen har ju så kul med detta! En sport i området dagarna före Halloween som tycks bli så låååånga annars.

Jag är så förtjust i allt Halloween pynt och det är kul att åka omkring och kolla hur folk har dekorerat i sina trädgårdar. Allt från kyrkogårdar till gulliga spöken.

Ja du vet ju att flickorna nu är vaccinerade..det rekommenderades för båda.

Kram kram!!!!

Lia:
Här ska det inte sittas med armar i kors som om det vore en vanlig helg inte! Det är ju SÅ KUL!!!! Jag skrattar lika mycket som Minstingen ät allt och det är ljuvligt att se henne vänta på den stora dagen med en sådan iver! Hon har ju valt sin utstyrsel alldeles själv i år...

Kramar!!