tisdag 13 oktober 2009

AT&T here we go again!


Det är sååååå kaaaallllllt här nu. Brrr, bara 1 grad. De har lovat ca 10-12 grader på dagen, men det är också way under mot det normala. Ingenting tycks vara normalt här. Inte nu i alla fall, när jag råkar bo här. Sommaren blev den regnigaste sommaren någonsin, hösten den kallaste någonsin och jag undrar givetvis hur vintern kommer att bli? Vädergudarna kan väl leka lite med vädret om de nu så gärna vill och göra det lite crazy onormalt. Helt okej för mig. MEN ÅT ANDRA HÅLLET! Tack. Jag fryser. Så in i bangen.

Men det finns ställen där det är, eller går, hett till just nu och det är mellan mig och AT&T. My God, säger jag bara!

Tonårsdottern har en Iphone och den står i Makens namn. När vi tecknade första avtalet, som lät så bra då, var allt frid och fröjd. Efter ett tag märkte vi att det var inte så mycket frid och fröjd. Inte från Tonårsdotterns rum i alla fall "€%&%&€€%&/ TELEFON €#%#%!!!" Efter ca två veckor in i en ny månad var kontot tömt. "Du sms:ar väl för mycket", var min kloka kommentar. Men alla, läs typ 10, av hennes kompisar kan sms:a unlimited, dvs huuuuuuur mycket som helst. Jag, den snåla mamman, tycker det finns annat här i livet än att sms:a.

Här är det ju så, att både mottagaren och den som ringer betalar för samtalet. Vilket jag inte visste då. I början alltså. Vi gjorde om planen, som under inga omständigheter gick att göra per telefon! Absolut INTE! Hualigen så farligt. Maken och jag åkte till en AT&T butik och gick glada ut därifrån. Nöjda med det nya avtalet som innebar UNLIMITED TEXTMESSAGES. Det är vad tonåringarna gör idag. De kan inte prata med varandra. Med tiden kommer säkert människans talförmåga att försvinna pga nutidens sms-knappande-ungdomar. Dessutom kommer den största muskeln i kroppen att sitta i tummen. Det ni! Mobiler har man inte för att prata i. Daah!

Visslingen efter senaste avtalet kvävdes snabbt i ett slemmigt gurgel när jag öppnade räkningen från AT&T. Det var INTE unlimited och vet ni hur mycket en tonåring sms:ar? Per dag? 100-tals!!!! Dollartecknen flimrade till framför mina ögon. Vad i h*lvete var detta? Var både Maken och jag så korkade när vi skrev på avtalet? Ringde till kundtjänst och där blir svaret att "Well, they are not so well trained ". Och han skämtade inte! Jag blev skogstokig, ringde Maken som i sin tur fick ringa AT&T och se till att även jag hade access till detta konto. Sedan berättade han för dem att jag kommer att kontakta butikschefen och riva ner stället om de inte rättar till detta avtal. Jag är visst lite ilsk?

Vet ni slutresultatet? Jag fick tillbaka allt och behövde bara betala för ett avtal med unlimited textmessages. Och inte behövde jag ställa till med ett j*vla liv heller. Även om det hade varit lite småkul. Men djungeltelegrafen hade fungerat och chefen var from som ett lamm. Han som tecknade avtalet åt oss syntes inte till. Kanske var han på utbildning?

13 kommentarer:

Annika sa...

YOu and AT&T :-)
Jo, det gäller nog att läsa the fine print. Vi har också ATT, och jag har väl inte haft såna duster med dem.
HAHA, jag är nog som en tonåring: jag skriver hellre SMS än ringer, jag mailar hellre än lyfter telefonluren...
Men inte FAN skickar jag 100 SMS om dagen!!! Aldrig, ibland skickar jag inga alls.
Bra att du ordnade upp allt med ATT. Synd att ATT har monopol vad gäller iPhone. Jag har ju också en sådan, men jag tycker ändå att deras nätverk är ganska bra. Vi hade Sprint förrut och de var verkligen totalt URUSLA!!

Haha, taina...vilken tur att du flyttade till den amerikanska östkusten! jag gillar att du dragit hit en kall höst (bara 8 grader idag här nere, 19 är egentligen det normala), oc hjag hoppas att du drar hit en rikitg vargavinter också. Känner för att bli insnöad!!

Många stora kramar!!!

eastcoastmom sa...

Jag har iPhone, med ett av de enklaste avtalen. Men jag borde nog se över det, kanske kunde jag betala mindre?

Bra att ni fick rätt!

Susjos sa...

Fint att det löste sig! Va kallt ni också har nu,brrr! Och stackare,har du haft gallstensanfall?!! Va snabbt det gick att få ordnat med operation för dig! min man fick vänta i flera månader,men så bor vi i Sverige också *ler*. Fast jag antar att man behöver nån typ av sjukvårdsförsäkring för att få hjälp så snabbt?
Lycka till !!! Det kommer att bli bättre,sakta men säkert :)
Kram!

Saltistjejen sa...

Hahahahaaa! Du är bara för underbar Taina!
Självklart ska man vända upp och ner på företaget om mna blir "lurad". Och att de fixar ett avtal med er som inte visar sig vara rätt eller stämma är ju skitknas! Men jag tycker sådant är knepigt här. Det är alltid en massa småstilt med i bilden. ofta ser det så bra ut på pappret till att börja med Men sedan tillkommer alltid en massa extra fees och plötsligt är det inte alls så "billigt" som man trodde. Hm, men ni verkar ju fått heeelt fel "plan" så det var ju super att de rättade detta! Kalas!
Men hur är det nu då? har hon ett unlimited abonnemang nu???
Kram!

HeLena sa...

AVTAL!?&%¤/#&%& Finns det nåt värre än tfn avtal? Jag har oxå två tonårsbarn (son 17 år, dotter 15 år) och sonen smsar inte alls så som dottern. Vi har haft räkningar för otaliga kronor!!! Men tack o lov har dom minskat:). Skönt att ni kunde lösa det på bra sätt! Här i norra Stor Stockholm har vi oxå kallt +1,4 grader just nu (invid husväggen) och i morse var det snöstorm. Mysigt, javisst men för tidigt! Men en skön brasa inomhus så blir det rätt okej ändå!

kalasLotta sa...

Kallt har vi det oxå men jag spelade ändå tennis i kjol, fleece och mössa i tre timmar. På slutet var jag riktigt nöjd med kjolen..haha

AT&T..har inte haft några problem so far. Jag tog unlimited text från början..jag är som en tonåring..tyvärr är det få vuxna som är det..jag smsar och de ringer tillbaka..

Du, vi kommer till Butternut varje helg hela januari o februari..puh..ses vi????

alegni sa...

det tycks vara lika svårt var än man bor. jag vet inte hur många samtal (åtminstone åtta) jag ringde till sonens operatör i somras innan jag fick som jag hade tänkt från början. nu kom en räkning som såg riktigt konstig ut igen, men jag har inte orkat titta närmare på den än. kanske i helgen när jag är luuugn :)
kramkram

Sporty Spice sa...

Jo, unlimites text bör man nog ha om man har tonårsbarn. Makens kusinbarn är 16 och hon skickar tusentals sms i månaden. Helt sjukt. Jag själv skickar kanske 10 om dagen. DET tycker jag är mycket. Men jag har avtal där jag har 300 gratis text i månaden (både skicka och ta emot) och det räcker gott för mig.

Taina sa...

Annika:
Visst är det otroligt! Killen sa högt flera ggr att det ÄR unlimited och vi till och med skrattade åt dagens ungdomar som bara sms:ar. Han sa en sak men gjorde något annat. Så fräckt eller korkat, för han kunde inte sin sak helt enkelt.

Ja gud vad Bella sms:ar och det går fort som bara den när hon gör det!

Nästa sommar vill jag att det blir lite torrare än denna sommar. Kanske jag ska säga att vi flyttar så vädergudarna vänder på prognosen?

Kramar!!

eastcoastmom:
Vi hade också ett "enkelt" avtal från början men det visade sig att det avtalet passar inte Iphone eftersom 20 dollar går ju till internettrafik och det säger ju slurp på kontot. Dessa avtal ska nog ses över med jämna mellanrum. Det kommer ju nya erbjudanden hela tiden.

Susjos:
Ja usch vad kallt vi har och det ska visst hålla i ett par dagar till. Det verkar som om det blir något varmare nästa vecka.

Gallsten hittade de inte men en gallblåsa som var inflammerad. Hela väggen (heter det så) var inflammerad och risken var att det skulle sprida sig. Mina levervärden har också blivit dåliga pga detta. Ja, det gäller att ha en bra sjukförsäkring! Då fungerar det perfekt!
Tack för din omtanke!
Kram

Saltis:
Jag vänder gärna upp och ner på ställen om det behövs. Men min ork nu är inte på topp så jag är glad att det löste sig så smidigt. Vi beställde UNLIMITED men han "glömde" kryssa i den rutan den INKOMPETENTA idioten till säljare!
Nu har hon Rollover minutes, vilket blir massor eftersom hon aldrig pratar i telefon och unlimited textmessages. Hoppas det fungerar nu. Är som en hök på nästa räkning. Förresten ser vi det online hela tiden nu. Blir häpen över hur många sms hon hinner skicka! My God!

Kramar!!!

HeLena:
Snöstorm nu? Nä det är alldeles för tidigt tycker jag. Jag väntar gärna en månad till på snön.

När vi bodde i Sverige jobbade sonen extra med att sälja dessa avtal och det var ganska lätt att få folk att teckna dessa. Man vill liksom bara få det undanstökat. Pojkar sms:ar nog inte i lika stor utsträckning som tjejer. Tur det om man nu har två tonårsbarn!

KalasLotta:
Vilken outfit, kjol, fleece och mössa!

Vi beställde unlimited men IDIOTEN fattade väl inte och kanske han var "outbildad som kundservice hävdade när vi ringde.

Jag sms:ade mer i Sverige. Men inte så mycket här. De ringer hellre här har jag märkt.

Klart vi ses i Butternut. Maken och Minstingen har årskort. Jag åker ju bara när jag måste. Är inte speciellt duktig om vi säger så. Rädd om mina löparknän. Men Maken ska anmäla Minstingen till skidskola på lördagar.
Ni får väl titta in hos oss någongång när ni ändå har vägarna förbi!

Ingela:
Du har så rätt. Det är lika krångligt överallt kan jag tänka mig. Ibland undrar jag om de är ute efter att lura en och "glömmer" att informera om alla extra fees som Saltis nämnde i sin kommentar.
Du får nog läsa på i hhlegen när allt lugnat ner sig och du virkat klart!

Kram

Taina sa...

Sporty Spice:
300 i månaden hade vi också i det allra första avtalet men det räcker ju inte länge om man är 16. Kan du begripa att det ska sms:as SÅ mycket. Ofta är det bara ett par ord. Kryptiska sådana också. Men nu är det i alla fall löst. Tills räkningen kommer då...

Marianne sa...

Va? Menar du att om Tonårsdottern ringer till dig, så får ni betala både utgående och inkommande samtal? Det verkar ju inte riktigt klokt? Är det så med alla telefonbolag i US?

Här är det definitivt inte så. Bara när man är utomlands. Så om Klas är i Grekland (t.ex.) och jag ringer honom, då kostar det honom ett par pund i minuten medan jag bara betalar lokalsamtal. Men inte om vi båda är i Egypten.

Skönt att du fick unlimited nu då, så att Tonårsdottern kan "umgås" med sina kompisar : )

Jag avskyr att messa, föredrar att mejla.

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Skönt att det ordnade sig med räkningen! Det är så bra när de fattar vad kundvård är. För några år sedan när jag var i USA kollade jag upp innan med Vodafone (nu Telenor) hur mycket det skulle kosta. 8 kr minuten fick jag höra. Det tänkte jag var okej, då kan jag ringa några korta samtal om jag måste. Men när jag väl kommit hem visade det sig att det var 22 kr per minut. Men Telenor sa att jag fått felaktigt information och att jag fick tillbaka pengarna. De förstof att jag skulle berätta historien vidare och det således får gratis positivt reklam.

På tal om väder så har vi kallare oktober än vanligt medan september var varmare än vanligt tydligen!

Suzesan sa...

Men alltså vadå passa på att försöka luras av den där försäljaren. TUR ni fick rätt. Men tonåringar och sms haha. Men på min dotters tid så var det bara telefon och en gång fick jag en telefonröäkning på 5700:- jag höll på att dö. Många samtal gick till nummerbyrån, för dit ringde hon istället för att slå i katalogen och på den tiden kostade det en tia varje gång.

Ha det så bra

Kram
/Susanne