söndag 11 oktober 2009

Imponerad

Nu är jag imponerad! Och det är inte bara över en sak utan flera.

Först ut är Maken och hans insats i Hartford halvmaraton i lördags. Detta var hans första halvmaraton och han gjorde det på en suverän tid, 2.03. Det var inte bara imponerande att se honom komma i mål, jag kunde även konstatera att han var relativt fräsch i målgången! Glad och lycklig passerade han mållinjen och tycktes faktiskt njuta av "spektaklet". För det är det ofta på stora lopp. Ja nu tillhör ju inte Hartford Marathon de största loppen, men det är tillräckligt stort evenemang som drar man ur huse. Start och mål var i den fina Bushnell parken inne i Hartford. Vädret var perfekt och vid starten klockan 8 låg temperaturen på ca 15 grader.

Så här glada var M och Maken innan starten.

Rekogniserar vad som finns i parken. Att veta var BajaMajorna finns är URviktigt innan loppet!

Taktiksnack vid starten?

Vid starten skymtar Hartfords Capitol Building i bakgrunden.

Målgången sker ca 200 meter efter bågen "Soldiers and Sailors Memorial Arch".

För att hålla igång publiken springer sådana här lurviga saker omkring!

Vinnaren av halvmaran kommer in på den suveräna tiden 1.04!!!

Kompisen M (mörka kläder) kommer in på 1.49! Grattis M!!!

Och här kommer han, Maken! Heja och STORT grattis!!!

Två glada och nöjda killar!

Det andra som jag är imponerad över är sjukvården. I alla fall det jag har upplevt för min egen del. Så länge du har en hyfsad försäkring så fungerar det helt suveränt. Tyvärr kan jag säga att jag är mindre imponerad när det gäller de "försäkringslösa". Men om jag får vara egoistisk en liten stund så har jag blivit väl omhändertagen. Träffade kirurgen i fredags som berättade om min kommande operation, som sker på fredag. Gallblåsan skall bort. Puts väck med den. Jag har alltså på 1,5 vecka gått igenom 1. Läkarbesök pga smärta. 2. Ultraljudsundersökning, blodprov och ett läkarutlåtande 3. Träff med kirurgen 4. Operation (som alltså inte har hänt än). Det tycker jag är snabbt jobbat. Dessutom gillade jag direktkontakten med kirurgen som verkligen tog sig tid att diskutera ingreppet.

Och så den tredje saken jag är imponerad över är givetvis Columbus . Idag är det Columbus Day och barnen är lediga från skolan. Vad är jag då imponerad över? Jo att att han hittade denna kontinent när han egentligen var på väg till Indien!

Till sist vill jag bara tacka för allas omtanke! Jag är så imponerad över att det finns så många som bryr sig. Om lilla mig. Tack och kram till er alla.

12 kommentarer:

Annika sa...

Vilken GREJ för din make att springa en halvmara!! Tänk om han får blodad tand nu och springer en hel mara nästa ggn! DÅ kan ni springa tillsammans!!
KUL grej!
OCH vilken jättekick!!

Ja, sjukvården för oss med försäkrning är YPPERLIG!!! Inget lämnas åt slumpen. Jag vet, jag är också impad av den varje ggn jag är inne i svängen. Vilken liten åkomma man än har tas på största allvar. Gillar.
Jag vet, de som står utan försäkringar har ingenting, och det är vidrigt. OCH det måste ändras.
Men för oss som har försäkring är sjukvården fantastisk!!
Exakt, allt händer så SNABBT!!

NU hoppas jag att du ska må nglunda bra denna vecka. Sedan ska ju gallblåsan väck!! Måste du stanna över natten? Hur länge måste du vara hemma från jobbet efteråt?

Haha, ja, nog seglade Columbus fel alltid...Men tur för oss! nu fick vi en ledig dag :-)

KRAMAR!!!

anna of sweden sa...

Grattis till den duktige maken - och vad skönt att det går så smidigt med sjukvården. Lovar att hålla alla tummar och tår på fredag.

Kramelikram!

Anna, Fair and True sa...

Grattis till maken! Och kommer tänka på dig på fredag!

Saltistjejen sa...

Men DU vilken superbra tid!!!!!! Krama J från oss här och gratulera! verkligen STARKT JOBBAT!!!! :-)
Härligt att du fått så bra vård hitills också! Jag håller med dig. HAR man en sjukförsäkring som är bra så får man väldigt bra vård. Jag tror det är just detta som gör att många amerikaner är rädda för att gå över tille tt sjukvårdssystem som är allmänt. De som HAR bra försökringar är då rädda att mista detta p g a att det blir större tryck på de bra läkarna och den bra vården. Att man t ex ska få lång köer till operation etc.
Hoppas nu att allt går bra på fredag och att sedan slipper smärtan!
Kramar!!!!!

Hanna sa...

Grattis till maken och hans vän!
Inför fredag måste jag säga att det bådar gott att du blivit så snabbt och väl omhändertagen hittills - att känna tillit och förtroende inför en operation är ju så oerhört viktigt! Stort lycka till!
/Hanna

Taina sa...

Annika:
Ja, han FICK blodad tand och vill springa en hel mara. Men han har inte bestämt sig än. Halvmara är liksom "lagom". Han är ju svensk! Hahahaha, inte som vi med finskt påbrå.

Sjukvården är så bra. Idag var jag på fler tester inför operationen. Allt gick bra men mycket prover tas det. Inget lämnas åt slumpen här inte!

Denna vecka tar jag det lite piano. Jobbar så mycket jag orkar. Det blir lite jobbigt att sitta ibland eftersom värken nu har spridit sig till ryggen. Vill inte äta för mycket painkillers heller. Jag får åka hem samma dag om allt gått bra. Skönt!

Tack för din omtanke Annika. Det värmer.

Kramar!!!

Anna:
Jag ska hälsa honom det. Nu får jag se upp med så han inte slår mina tider...

Vad skönt att höra att du "hejar" på mig på fredag.

Kramelikram

Anna, Fair and True:
Tackar ska hälsa honom det! Och tack för att du tänker på mig. Själv kommer jag att "sväva" någon annanstans.

Kram

Saltis:
Eller hur? BRA jobbat verkligen. Jag ska gratta honom och du ska veta att han känner sig så stolt. Han har ju tappat så mycket i vikt också. Du vet ju hur han är med maten...

Jag vet, sjukvårdssystemet "sucks" för de som ingen försäkring har och när det drabbar barn är det verkligen ledsamt. "Min" kirurg tycker själv att det behövs någon form av reform. Försäkringsbolagen tar ut alldeles för stor summa och inte är de bra heller, menade han på.

Nu ska jag bara ta det lugnt i veckan. Kan ju inte äta speciellt mycket och önskar bara att det snabbt blev fredag så jag har det undanstökat. Längtar efter min löpning.

Kramar!!

Hanna:
Yackar, jag ska hälsa till båda. Kompisen gjorde en riktigt bedrift. För drygt ett år sedan låg han i koma efter en allvarlig cross olycka. Här springer han en halv mara ett år senare! DET är strongt.

En j*kla gallblåsa är ju ingenting i jämförelse med det. Men visst, jag är nöjd med all hjälp jag fått och att det har gått så smidigt. I alla fall så här långt. Dagens EKG visade på att jag är stark som en oxe!

Ha en skönt måndag!

alegni sa...

det var verkligen snyggt jobbat av maken att klara av det där loppet. jag är imponerad av alla som kan springa längre en en kilometer!
sjukvården i usa... här i norden fattar vi ju inte hur det kan vara som det är over there och varför vissa krafter motarbetar rättvisa i just det fallet :/
tur för dig i alla fall att du blir properly taken care of!
kramkram

Suzesan sa...

Jag har ju också finskt påbrå men hade/har aldrig sprungit mer en kilometer:)

Jädrans så braaaa TID!

Hälsa och gratulera och bra jobbat.

Din man tog säkert i extra extra nu när du inte kunde springa och grattis till att allt gått så SNABBT med att planera för op. nu blir du av med den dumma dumma jädrans gallblåsan.

Åh vad glad jag blev att allt gick så bra. På fredag ska jag tänka på dig. Det kommer gå jättebra. Tur ni har bra försäkring.

Så snabbt skulle det kunna gå med alla op här hemma med, bara de gärna vill fixa det så.


Lite vilja och lite sisu!!

Sköt om dig och vila nu

Kram
/Susanne

Fröken Anki sa...

Åh vad synd att du inte fick springa. Men bättre tur nästa år! Och då är ju gallblåsan borta så då behöver ju inte den komma i vägen igen.

Hoppas allt går bra på fredag!
kram

Anonym sa...

Åh nej, jag hade helt missat att du är sjuk!! Stackars dig, ont i magen och gallblåseoperation! :-( Men vad bra att sjukvården funkar så bra och att det redan är inplanerat när du ska opereras. Jag håller tummarna för dig!! (intressant att man alltså inte behöver gallblåsan, det visste jag inte).
Och grattis till maken, jättebra prestation! Tråkigt att du inte fick köra ett "litet maraton", du är bra rolig du, men jag förstår att du var besviken trots allt.
Stor kram!!

underytanjag sa...

Tänker på dig på fredag, övertygad om att du är i goda händer! Kram!

Marianne sa...

SKÖNT att det funkar så bra med sjukvården för din del. Så var det i Istanbul också, det gick på ett nafs och man fick allt gjort med en gång. Jätteskönt. Sedan är det inte så imponerande som sagt att det finns så många som är helt utestängda från sjukvården i världens rikaste land.

Grattis till Maken! Strongt gjort!

Kramar!