onsdag 21 oktober 2009

Have you lost something, Taina?

Igår var det ju tisdag. En lugn sådan eftersom det inte är full fart på mig än. Men DET GÅR FRAMÅT! Jag var till och med ute på en promenad med hunden runt kvarteret. Och det är ett STORT kvarter! Hahahaha, skämtade bara. Det tar ca 5-7 minuter att springa runt det och det tog en hel evighet att GÅ runt det. Men jag gick ju i alla fall. Trodde jag. En av grannarna, som körde sin dotter till skolan (som ligger typ 400 meter från deras hus) stannade till och frågade om jag hade tappat något. Tappat, undrade jag? Ja hon tyckte jag gick så konstigt framåtlutad!!!!! Och sakta. Fick då förklara för Fru Granne att det tar en vecka eller två innan jag går helt normalt igen. Hon visste nämligen ingenting och blev alldeles till sig. Ungefär som om jag skulle ha amputerat armar och ben. Detta är grannen, som i vanliga fall vet allt. Och då menar jag ALLT! Jag kikade ut genom fönstret flera gånger igår för att kolla om hon fanns där ute, på väg till oss, för att höra om alla smaskiga detaljer. Men ingen Fru Granne dök upp. Hon hade säkert fullt upp.

Nu när Maken är på sin budgetgenomgång hela veckan plus fiske till helgen, så får jag alltså klara mig själv med donnorna och trasselsudden här hemma. Körde bil igår. Hur det såg ut när jag klev in i bilen och ur ska vi inte prata om. Fy faaan, säger jag bara. Men skam den som ger sig. Jag var till snälla farbror kirurgen som sa att allt såg bra ut och att jag kommer att känna mig trött ett tag framöver. Jag frågade givetvis när jag skulle få börja springa igen för det var SÅ jobbigt att se Maken, som blivit besatt och springer i stort sett varje dag nu. Ger mig fan på att han gör det för att reta mig!!! Men doktorn tyckte att jag kunde ta med Maken nästa gång och så kunde han plocka ut hans blåsa också! Hahahaha, DET tyckte jag var en bra deal!

Minstingen hade en pysselkväll igår (de stunder hon satt still) och Tonårsdottern satt på rummet och gjorde läxor. Det sa hon i alla fall. Jag? Kollade på www.hulu.com, dvs gratis TV för er här i USA som inte upptäckt det än.

Oj, hon sitter still! Men då ska det vara något läskigt att pyssla med för att hon ska bli så här koncentrerad.

Efter ett tag börjar det krypa i hela kroppen och det där med att sitta still är inte lika kul längre.

Vi har ju en liten trasselsudd, som heter Dino. Han är nu dryga året. En gång i veckan har han playdate och går då på dagis. Hunddagis. Och det är nog det bästa han vet! Han blir så glad så han pinkar på sig. Springer liksom omkring och skvätter lite här och där. Vilket jäkla sätt va? Ja inte är det då jag som har lärt honom det! I alla fall så får jag inte lyfta tyngre än 15 pounds (ca 7 kg) så det blev lite knöligt att få in honom i bilen imorse. "Hoppa upp då" skrek jag. I vanliga fall hoppar han upp i soffan utan problem. Men nu stod han där och stirrade som en fåntratt och viftade på svansen. Jag fick honom att sätta upp framtassarna och sedan fick jag liksom trycka upp arselet på honom. Vilken syn för grannarna. Men in kom han och iväg kom vi till Doggie in the Window.

Morgonbilder:

På dagis möttes Minstingen av Halloween pynt!

Inne hade de förvandlat våra små oskyldiga (?) barn till spöken!

Varje morgon läser vi på anslagstavlan vilken dag det är samt dagens bokstav. Alla barn har ett schema de ska följa beroende på om de är pre-schoolbarn, kindergarteners eller större barn.

Minstingen äter sin frukost när jag åker.

Dags för nästa att åka till dagis. Dino!

Hunddagiset "Doggie in the window"

"Godmorgon polare"

Hejdå små (och stora) voffsingar!

Ska se om jag tappat något. Nu ska det nämligen jobbas igen. Annars får jag be Fru Granne om hjälp. Hon brukar ju veta allt.

Ha en trevlig onsdag!

15 kommentarer:

Camilla sa...

Du far helt enkelt ha en liten ramp for vovven, sa att han kan kliva in i bilen sjalv:)

Kram

Marianne sa...

Så skönt att det går framåt, även om det är framåtBÖJT : D Snart yr du väl runt som vanligt igen! Kul doktor, är han snygg också? : D

Men jobba nu inte för mycket, Taina! TA DET LUGNT!

Kramar!

Anne sa...

Allra först, en stor omtanke och ett uppriktigt krya på dig snabbt!!!
Du verkar vara på gott humör och med glimten i ögat intakt även om du är nyopererad och inte riktigt på topp än. Jag hoppas att det för varje dag ska kännas och märkas tydliga framsteg och att du får mer energi och pigghet då du märker hur du hela tiden går framåt.
Imponerande också hur bra omhändertagen du blev, hur snabbt från första läkarbesöket till operation allting hände.
Och vilka grannar ni har!!! Det är verkligen guld värt och säkert värt att stanna kvar så länge man kan i ett område pga bra grannar. Jag vet många som prisar sina grannar, så tror det är ett rätt vanligt amerikanskt fenomen.
Vi har ok grannar men inte sådär wow. Pratade om det här med den grannen jag har bäst kontakt med, hon är amerikan och har flera gånger beklagat sig hur trist vårt område är och att "såhär ska ju inte grannar vara". Så jag antar att jag får lita på hennes amerikanska erfarenhet hur grannar ska vara och tro på att just vi hamnat i ett "tråkigare" område på det sättet. Kanske det har att göra med att vi bor i ett radhusområde. Kanske det har att göra med att det är ett nytt radhusområde som inte ens är bosatt och fullt till hälften än, att det liksom inte fungerar riktigt som det ska än.
Hur som helst, njut av fina grannar!
Hur är det med barnen, bor många av deras kompisar i samma kvarter också eller?
Ta hand om dig!

Jenny sa...

Men gudars, nog för att jag varit lite bloggfrånvarande ett tag, men här har det hänt grejer! Opererat gallblåsan och åkt hem efter två timmar, är di från vettet i Connäcticut eller? Det låter förfärligt, men du låter i allafall på bättringsvägen, skönt det!! Stor stor krya på sig kram!!

alegni sa...

förrän du vet ordet av är du ute nöter vägarna igen, taina. hang in there!
vilken tur att vi tvåbeningar inte behöver hälsa på varandra på samma sätt som trasselsuddarna...
ha en trevlig onsdagskväll!
kram

Saltistjejen sa...

Vad skönt att höra att du verkar må bättre. men det tar sin tid detta med bukoperationer. OCH stressa inte! Det kan gå tokigt då. Minns att jag fick en kommentar omd et på min blogg efter mitt k-snitt. Om en tjej (minns ej vem nu) som hade gjort k-snitt hon också och varit för aktiv för snabbt så det hade blivit väldigt jobbiga komplikationer. Hu!
Men jag vet att man VILL göra saker och det kan vara svårt att låta bli att åtminstone prova... ;-)
Kul med dagiset och dagens bokstav! vad gör de när hela alfabetet är genomgått? Blir det dagens siffra då? Eller börjar man om?
Stor kram nu och viiiila!!!!

Annika sa...

Haha, fast du är sjuk så får du mig att garva!
Tänker på det sin granne sa till dig...Hon som inget visste...
HAHA!!
men skönt att du börjar känna dig lite piggare nu. Humöret och SISUN är det iallafall inget fle på :-)
Är du hemma från jobbet hela veckan?
Hoppas donnor och grannar sköter om dig bra!
Vad hemtrevligt och mysigt ni har det!!
Kramar!!!

HeLena sa...

Hej Taina!
Skönt att allt har gått bra och att du är på benen:). Det är roligt att läsa din blogg, jag skrattade mycket åt läkaren som erbjöd sig att op din make också. Kan vara bra att ha i bakfickan om det behövs kanske...;). Jobba nu inte för mycket och lyssna till kroppen, den säger väl ifrån om du tar ut dig!
Kramis!

olgakatt sa...

Hej!
Har läst litet då och då på din blogg men kommenterar för första gången. Grattis till att ha blivit titthåls-opererad, då brukar konvalescensen gå rätt fort. Tröstande att även i USA kan det komma akut emellan i ett planerat op-program....

Men inte ser barnen ut som spöken! Jag tycker dom liknar änglar!

Är hunden en amerikansk spaniel? En väninna hade en sån och den hoppade upp och kissade alltid på mina fötter av glädje när jag kom och hälsade på. INTE KUL, även om hunden var rar och jag gillar hundar. Till slut trampade jag henne på bakfötterna en gång och då slutade hon hoppa på mig och kissade bara ner golvet istället. Väninnan påstod att alla av den rasen var såna. Hoppas det inte är sant, det verkar jobbigt.

Suzesan sa...

Haha ta ut makens blåsa med så roligt. Men Taina lyssna på kroppen men sen å andra sidan så läker man fortare när man rör sig. I ungdomen litade aldrig läkare på att jag vilade så det släppte aldrig hem mig förrän jag var ett säkert kort så att säga:)En gång lade de in mig bara för att de skulle garantera att jag låg stilla. Då hade jag äggledareinflammation. Jag fick inte ens åka hem och hämta tandborste. Men det var svårt då jag var tvungen att ordna med barnvakt. Vilket härligt inlägg. Inte undra på att Minstingen är AKTIV. Vem brås de på.
Tänk vad grannfrun fick att fundera på när hon bör veta ALLT. Hon är väl en sån som..."det hon inte vet finns inte" haha.
Kram
/Susanne

Taina sa...

Camilla:
DET skulle jag givetvis ha tänkt på! Tack för tipset :D
Kram

Marianne:
Visst är det tur att det går FRAMÅT och sedan spelar det ju ingen roll åt vilket håll det lutar...
Snygg doktor? Njaee, inte riktigt min smak. Men han duger nog åt granntanten! Hahahaha!

Kram

Taina sa...

Anne:
Tack snälla du! Här kryas det på och visst har jag blivit väl omhändertagen, både inom sjukvården och av grannar. Goda grannar ÄR ju så viktigt. Tycker jag i alla fall. Det underlättar och känns så naturligt när man är ute och träffar varandra "över staketet" (trots att vi inga har).
Det är bara Minstingen som har kompisar i samma kvarter. Bland Tonårsdotterns kompisar finns det alltid någom som kör så de tar sig fram på ett eller annat sätt hem till varandra. Eller var samlingspunkten nu kan vara.
Ha en fortsatt trevlig onsdagkväll!

Jenny:
Tackar. Kramen mottagen och jag känner mig genast piggare! Här i Connecticut går det undan Drive-Through-Surgery!! Hahahaha.

Kram kram

Ingela:
Ja gud vilken tur att vi är lite mer sofostikerade än SÅ! och jag är på G nu! Snart ska det nötas på vägarna igen och allvarligt talat så tror jag på en kort sväng till helgen redan...

Kram kram

Taina sa...

Saltis:
Det ÄR SÅ SVÅRT att låta bli att vara aktiv. Kan inte. Men idag mår jag riktigt bra faktiskt och den där tröttheten doktorn pratade om har inte infunnit sig än. Har inte tid att känna efter heller :D

På dagiset så kör de både bokstäver och siffror. Heeela alfabetet och varje vecka så har de dessutom ett tema som de sedan på fredagens show & tell ska prata om och gärna ta med sig något hemifrån. Bra träning tycker jag.

Kram kram

Annika:
Den där grannen är MEGAnyfiken! Nu har hon ju skaffat hund också. Säkert för att springa runt ännu mer och hålla koll på oss andra.
Sisun hjälper mycket. Jag tror stenhårt på det. VIsst skulle jag kunna lägga mig raklång och känna efter. Men hur kul är det? Måste ju vara långtråkigt. Tuta och kör då blir det så mycket roligare. Och man somnar fint på kvällen.
Vad kul att du tyckte om vårt kök där vi äter "vardagsmaten". Till helgerna är det ju matsalen som gäller.

Kramen!!!

HeLena:
Det känns faktiskt riktigt bra och jag blir piggare för varje dag. Det stramar bara lite.
Visst är han kul vår doktor. En riktig komiker!
Jag brukar lyssna på kroppen med "ett halvt öra" och det brukar gå bra, så jag kör på det! Hahaha!

Kramen!

Olgakatt:
Välkommen! Alltid lika kul att se nya läsare.
Och tackar för gratulationerna till min titthålsoperation. Jag är tacksam för att det blev en sådan.

Du har så rätt! De liknar mer änglar än spöken faktiskt.

Vår hund är en amerikansk cockerspaniel och han hoppar inte och kissar på alla. Däremot så får han ryck när han är lite uppjagad och springer runt, runt och skvätter lite. Men det händer inte alltid. Detta är ju en av de gladaste hundraserna. Så HAPPY liksom! Man kan inget annat än bli glad i hans närhet :D

Suz:
Hahahaha, fick de binda fast dig kanske? Nuförtiden slänger de ju ut en och jag föredrar det faktiskt.
Rolig doktor, eller hur? Han passar som komiker för han har alltid något kul på gång.

Den där granntanten är för speciell. Mycket snäll men nyfiknare människa får man leta efter. Hon är väldigt brydd att hon missat min operation. Annars har ju hon koll på ALLT.

Kram kram

Mia sa...

Klart och tydligt att humorn inte sitter i gallblåsan! Du är lika underbar som alltid! Trevlig läkare som erbjöd sig ta bort makens också! =) Du får ta en dag i taget och vila dig i form. Underbart söt liten Dino. Kram!

Anna, Fair and True sa...

Haha, grannen tyckte nog det var jobbigt att hon inte vetat. Både för att hon bryr sig om dig men också för att hon är den som ska veta allt! :)

Men du, oroa dig inte för löpningen. Ordningen i universum är ju i alla fall återställd, eftersom maken springer desto mera istället fram tills du är på benen igen! ;)

Kul att se bilder från er vardag, både barn- och hunddagis och hemmapyssel.

Jag trodde först du menade att grannen undrade om du hade tappat något för att du var ute och gick överhuvudtaget. Men där ni bor kanske folk faktiskt är ute och promenerar. Men jag minns att du skrivit förut att folk kör bil fast de bara ska till grannen 5 hus ner.

krma!