torsdag 8 oktober 2009

Ultraljud vid 46

NÄÄÄÄÄÄÄÄ jag ska INTE ha barn. Just nu är jag så %€%# förbannad. Jag kan inte (får inte) springa mitt efterlängtade maraton på lördag. Har hållit detta hemligt och tränat som en tok inför det. Och vad händer? Jo jag får magsmärtor, uppsöker läkare, skickades idag på ultraljud OCH diagnostiserades med Acalculus cholecystitis (tror jag det hette). Imorgon ska jag träffa kirurgen. Hej och hå, här går det undan!

Det handlar om den där j*vla gallblåsan som inte tycks fylla någon större funktion förutom att ställa till djävulskap! Ungefär som blindtarmen,. Hur tänkte Gud egentligen när han knåpade ihop oss? Lägga dit några extra grejer för att fylla ut innehållet? Eller var han grundaren av IKEA så han lät det bli några pryttlar över??? Jag bara undrar!!!!! Förutom ÄCKELgallblåsan har nu mina levervärden också nått någon undre gräns. Vad det nu betyder, men "systemet" är inte i ett bra skick.

Jag lade huvudet lite på sniskan och tittade på Farbror Doktorn "Ett litet maraton kan väl inte skada?". Det finns inga små maraton, enligt honom.

Inte nog med det. Det här var ju tänkt som en rolig helg med besök från våra vänner i Jamestown och pappan i familjen ska springa med Maken. Ja, Maken ska premiärspringa! Nu är han anmäld till halvmaran men ändå!! Vi skulle springa, komma i mål och sedan ut och ha kul. Inte jag. Inte denna gång.

Om jag har ont nu? Ja det ska gudarna veta! Mest är det nog i skallen just nu för jag är sååååååååååå besviken.

Dumma gallblåsa. Dumma dig.

18 kommentarer:

S w e F l o sa...

Nej fyyyy vad tråkigt! Om det skulel bli så att de tar gallblåsan så är det ju en törst att det är en ganska smidig operation nuförtiden, man måste bara se upp med viss mat efteråt eftersom man inte kan hantera fetter och sådant lika bra utan gallan.

Men vad synd med maran!!!

underytanjag sa...

Å stackare, har du fått nå bra painkillers då? Antibiotika? Antar att det blir en titthålsop och snart går det säkert nån annan mara du kan sikta på att komma i form för! Kram!

eastcoastmom sa...

Amen stackare! Jag förstår att du är besviken, samtidigt som du har ONT! Bli bättre.

Annika sa...

Såg just vad du skrev på FB och skyndade mig hit.
SKIT också!
Så tråkigt att du missar maran. Självklart är du besviken.
KRYA på dig, Taina!! Smärtan förstår jag är superjobbig.
KRAMAR!!!

Anna, Fair and True sa...

Vad tråkigt! Men hälsan är viktigast i slutändan! Hoppas att operationen går smärtfritt, så att säga! Är storleken på ingreppet som att ut blindtarmen alltså?

Anonym sa...

Ajdå mor,

Sjukt tråkigt :/ . Ja du passade ju till o med på att träna under den korta tiden du var här i Sverige!

Inte bara vart som helst utan i mitt lite knepiga område vågade du dig ut på en joggingrunda !

Men det kommer fler maror att kuta :) And you'll do fine there!

Kram!

Suzesan sa...

Dumma dumma gallblåsa. Men tur du kom till "Farbror Doktorn" ändå innan maran så du inte hade ansträngt dig och den hade spruckit. Gallblåsedjäveln.
Dååå gör det ONT Säger de som vet.

Titthåls-op.Snabbt och lätt.

Du får satsa på nästa maraton direkt. Typiskt när ni tänkt springa ihop du och gubben din!!

KRYA PÅ DIG Taina

Kram
/Susanne

anna of sweden sa...

Nej, vad tråkigt Taina. Stackars, stackars dej!

Krya-på-dig-kramelikramar i massor!!!

kalaslotta sa...

Jag säger som vanligt!

Åt pipsvängen med dig Gallblåsskrälle!!

Känner med dig...men du är en positiv själ..du sätter snart upp nya mål..

Hoppas att det onda går över snart.

KRAM

Peter sa...

Ajajaj. Det låter inte alls kul. jag tycker att du ska göra som farbror dokorn säger och lägga löparskorna på hyllan ett tag. kanske behöver kroppen en stunds vila - du kör ju rätt hårt om jag inte tar alldeles fel...? Hur som helst; Ta väl hand om dig. Jag hoppas och tror att du snart är frisk och kry igen! Kramar från DC

Londongirl sa...

Nej fy så tråkigt och stackars dig! Men den där doktorn har rätt så nu får du helt enkelt kapitulera inför faktum och ta det lugnt!!
Men som sonen så klokt skriver...det kommer fler gånger.
Tröstkram från mig.

HeLena sa...

Så tråkigt!!

Men jag antar att kroppen får jobba lika hårt för att läka denna "dumma gallblåsa" som kraftuttaget om du springer 42 km. Så det är nog bra med vila. Du verkar ha många järn i elden (som de flesta kvinnor jag känner) så det är kanske bra med lite vila.... trist att höra, jag förstår det. Och ännu mer trist att behöva avstå att springa men med risk för att låta "klychig" hellre frisk och kry....
Krya på, krya på och jag hoppas du orkar med att umgås med dina vänner utan för mycket smärta!

Anonym sa...

Fy farao vad trist! Kram till dej! Och det låter tungt att höra - men det kommer fler lopp! Huvudsaken är att du blir iskick så du slipper det där nu.

Saltistjejen sa...

NEEEEEJ!!!!
Taina gumman! FY vad tråkigt!!!! och framförallt att du inte mår bra. Usch, jag hoppas verkligen att du kan få en bra behandlng nu så du blir frisk igen. Vad är det du ska göra hos kirurgen? Enbart en konsultation först eller är det operation på en gång?
Hoppas ändå att helgen kan bli bra. Och att dina smärtor inte är lika svåra nu.
Vill även skcika ett lycka till till din springande make. Hoppas det går bra!
Kraaaam!!!

alegni sa...

jag förstår att det är trist att stå över, men går det inte, så går det inte. du skulle säkert ha vrickat foten den här gången om du hade sprungit, så se det från den ljusa sidan ;)
*trösta*
kramkram

Emmama sa...

Usch vad jobbigt - och vilken besvikelse för dig! Verkligen urtrist att höra om detta. Hoppas du mår mycket bättre nu och att det blir en bra helg ändå, även om det inte blir som du tänkt dig det.. Kram kompis!

Jemayá sa...

Nej så lessamt, men samtidigt kunde jag inte låta bli att le åt din förklaring av det hela! Som någon påpekade här ovan, din kropp försöker helt tydligt och klart berätta något till dig, kanske du någon gång skulle ta dig tid att i ensamhet sitta och lyssna vad det är som den säger! Läste neråt, då jag äntligen hade en stund - ni har det otroligt grönt och fint där, det var jätteskoj att se foton från dagisvägen! Och tänk att du träffat en "long lost friend", härligt!!!! Kanske du ändå får följa med på festen efter maran, hejarklack behövs också alltid! kram! (lyssna inåt, Taina, lyssna inåt!)

Marianne sa...

Det måste väl finnas fler maror runt om på jorden? Finns det någon i Kairo? I så fall vore det ett utmärkt tillfälle att komma hit : D

Här får du en tröstkram!